• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Теди - специалист
Имам 5+1 колонки към карта креатив, но ги закачих към вградената саунд карта Риалтек (след деинсталация на креатива разбира се). При пускане на Скайпа обаче микрофона не работи смених го с друг и пак... преинсталнах аудио драйвърите и пак... остава скайпа да преинсталирам друго не ми иде на акъл. Моля за малко помощ.
egx - специалист
виж дали само в скайп не ти работи като начало.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
egx написа:
виж дали само в скайп не ти работи като начало.
Аха. Моят периодично забранява микрофона. Нищо не правя, след ден-два се оправя. Скапан комуникатор.
mitko414 - специалист
n_a написа:
Аха. Моят периодично забранява микрофона. Нищо не правя, след ден-два се оправя. Скапан комуникатор.
Това си е особеност на Skype-a. Когато микрофона не се използва, Скайпа го mute-ва, при започване на разговор със Скайпа го разрешава.
В настройките на Скайп по подразбиране е включена опцията "Нека Skype регулира настройките на звука" (Инструменти, Настройки, Устройства, Микрофон)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Да бе, разрешава го ама след дни.
Justy - майстор
Тоя Скайп го скапват с всяка нова версия. Особено аудио и видео поддръжката. Един приятел ми прате версия 1.0 - най читава е. Който иска ще му я пратя.
mitko414 - специалист
@n_a.
На Скайпа това му е идеята: държи постоянно забранен (mute) микрофона и разрешава само когато се използва. Може да опиташ следното:
1. Проверяваш, че микрофона ти е забранен (Mute).
2. Отваряш Скайпа и отиваш на Инструменти, Настройки, Устройства. Предполагам, че имаш сложена отметка на "Нека Skype регулира настройките на звука".
3. Говориш на микрофона и чудо -- той реагира (личи от "Сила на звука"), въпреки, че е забранен (уверил си се в това на стъпка 1).

@Justy
Скайпа наистина не е най-качествения софтуер, който ми е попадал, но защо тогава, по дяволите, го използвате? Да плюеш работата на друг е най-лесно.
Сещам се за една поговорка: "Като яздиш едно магаре, ще му търпиш пръднята".
Justy - майстор
Скайпа наистина не е най-качествения софтуер, който ми е попадал, но защо тогава, по дяволите, го използвате? Да плюеш работата на друг е най-лесно.

Не си ме разбрал, Мите - не плюя и ще продължавам да го ползвам. Констатирам, както и много мои познати, по стабилната работа на старите версии.
Теди - специалист
mitko414 По точки 1 и 2 така съм и направил, но 3 няма чудо сега ще го делна и скайпа и............
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
mitko414, що му се пениш на софтвера бе, сичко е правено, сичко е пробвано, както и Теди рече, не действа. Факт е, че без причина си отказва, без причина си тръгва.
Не мисля, че някой като се жалва от програмки, ги плюе. Бъгове си има. А че имаме Skype и още куп комуникатори е по проста причина. Хората с които кореспондираме поддържат най-разни.
За мен най-добото си остава стаааарото ICQ. Онова с филмирания чат и netmeeting. Ма това беше преди светлинни години. Даже нямаше реклами. Младоците могат ли да си го представят.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с микрофона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: