Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Linux-Code написа:
П.П.
От Бургас съм,
Ще локализираш ли по точно,да питам там на района за какво иде реч?
Linux-Code - специалист
valentino76bs написа:
Linux-Code написа:
П.П.
От Бургас съм,
Ще локализираш ли по точно,да питам там на района за какво иде реч?
Пада се в ж-к Изгрев, точно зад бившия магазин Пикадили, сега същия магазин е Търговски Комплекс Изгрев. Тока спира на целия блок 50, като обхваща и блок 51, понеже и там имам познати които също се оплакват от хронични спирания преди обяд, през летния сезон! За други блокове в околността не съм сигурен, но за нашият блок 50, и съседния блок 51 със сигурност, защото и от там има оплаквания.
Някой беше писал да направим групова жалба, което е добра идея, все пак аз съм клиент, и плащам за услуга която е некачествена, и вече трети уред изгаря - 2014 г. лятото стерео-уредба командното и табло изгоря, дадох 45 лв за ремонт, и 2015 лятото втори път изгоря, и отново 45 лв. за ремонт... миналото лято когато пак имаше хронични спирания на тока 2016 г. изгоря хладилник LIEBHEER, купих нов което е още един разход 550 лв. и сега преди 5 дни изгоря програматора на пералнята, което ще е пак разход за ремонт, или ако не може да се ремонтира - тогава влизам в преразход за нова пералня най малко още 400 лв. :shock: И ето стават почти 1000 лв. :shock: разходи за изгорели уреди, от некачествен ток, за което щем не щем - плащаме като попове всеки месец. :? Аз още миналата година пратих имейл на EVN, със подробно обяснение какво се случва тук - нямаше никакъв отговор! Мислех да звъня на авариините телефони които ги пише на касовата бележка от плащането на тока, но след като тока спира само за около 2-3 минути и пак идва, звъненето се обезмисля, понеже, вече тока ще е дошъл, а щом вече има ток - проблема си е отишъл! Могат да реагират ако няма ток поне повече от час, но аз до като звънна и тока ще е дошъл, което според тях значи "какъв ни е проблема, нали вече има ток"... Реално като се замислим, нещата са точно така! :sad:
ilian ivanov - специалист
На една кабелна телевизия в едно малко градче много често им горяха приемниците от токови удари точно при идване на тока или спиране и тръгване за секунда -две.UPS-ите помагаха,но пък и са скъпи, акумулатори и т.н.Направихме им закъснителни релета на разклонителите с части за стотинки. Като спре тока и дойде, релето пуска приемниците 1-2 минути след като е дошъл.Така при спирне няколко пъти на минута, релето си остава изключено.От тогава не са имали проблеми или ако са имали се случва много рядко.
preslav - майстор
ilian ivanov написа:
На една кабелна телевизия в едно малко градче много често им горяха приемниците от токови удари точно при идване на тока или спиране и тръгване за секунда -две.UPS-ите помагаха,но пък и са скъпи, акумулатори и т.н.Направихме им закъснителни релета на разклонителите с части за стотинки. Като спре тока и дойде, релето пуска приемниците 1-2 минути след като е дошъл.Така при спирне няколко пъти на минута, релето си остава изключено.От тогава не са имали проблеми или ако са имали се случва много рядко.
Ами точно това прави и защитата на СОНО, но освен, че се самовъзстановява след 2 минути следи напрежението на 4 нива и би трябвало да предпазва от сърджове. Поради скромните ми възможности успях да проверя само изключването от свръх напрежение. Вярно е, че цената не е стотинки, но в една защита могат да се включат няколко уреда до 16 Ампера обща консумация.

Тема "Съвет за защита от пренапрежение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: