• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gunoff - специалист
Здравейте,
Имам един проблем с климатик Мидеа - при превключване на каналите или регулиране звука на телевизора спира да работи. Не сменя режима, ами просто блокира. Оправя се след рестарт от контакта ( т.е. shut down :) ). Посъветвах се с двама познати монтиращи климатици и съвсем ме обезсърчиха - казаха, че няма да се оправи - струвало много пари защото се сменял целия модул ( какув модул ? ), а и нямало и т.н.
Сблъсквал ли се е някой от Вас с такъв проблем и ако да - как го е решил ?
Благодаря за вниманието !
romanpm - майстор
Покрий инфрачервения приемник диод на вътрешното тяло с лепенка за да не се влияе когато работи дистанционното на TV , явно някоя команда я приема и блокира . Моя има например работен код и ако се смени нищо не изпълнява . За да изпълни нещо обаче махни лепенката или на ръчно от бутона , пробвай , дано съм полезен :)
Petyr - специалист
Това с лепенката на диода е хитро, а дали не може да се сложи в нещо като тръбичка, така че все пак и дистанционното на климатика да се ползва, при по специфично насочване на дистанционното?

Ако не става, пробвай дали с дистанционно от друг телевизор прави съшия номер, и ако не, то може да смениш телевизора, че е по лесно... :)

Между другото климатика в гаранция ли е?
stanetzz - специалист
По- скоро да нахлузи някаква тръбичка на светодиода на дистанционното на ТВ- така евентуално ще се намали ъгъла на излъчване.
Или пък ако се сложат няколко пласта тиксо- безцветно или матово, на приемника на климатика, за да се намали чувствителността? Дали няма да стане?
mitcd - специалист
Има нещо вярно дето са ти казали.Интересно обикновено техниците на климатици не разбират от електроника а само от фреони и компресори,затова са ти казали и модула(платката).Пробвай дистанционното на ТВ то дирекно на климатика и виж дали само на твоя климатик влияе(пробвай на друг,ако има някъде монтиран)Възможно е ИР приемника на климатика да не е в ред.Знам само че някой ИР приемници се различават от тези на ТВ то .Щото имат двупосочна връзка с пулта за управление.Другия вариант е да направиш както ти казаха с лепенка на климатика и да ходиш до него когато ще превключваш нещо.Ако си смениш телевизора с друг от друга марка пак ще стане номера :-D
gunoff - специалист
Благодаря за отговорите !
Аз също смятам да пробвам с другия телевизор, а за варианта с лепенката хич не се сетих :?
darken_nz - специалист
Не съм кой знае какъв спец по електроника ,но няма ли начин да се смени приемника с друг и съответно с друго дистанционно и така да не се получават такива куриозни ситуации ?
Например както уредбтата си я командориш без да се влияе от телевизора (и обратното)
galin.com - специалист
Разгледай и това. http://www.logitech.com/index.cfm/remot ... cl=roeu,en
Малко е скъпичко, но си струва при положение че имаш и други дистанционни уреди да ги командваш само с 1 дистанционно.
mitcd - специалист
darken_nz написа:
Не съм кой знае какъв спец по електроника ,но няма ли начин да се смени приемника с друг и съответно с друго дистанционно и така да не се получават такива куриозни ситуации ?
Например както уредбтата си я командориш без да се влияе от телевизора (и обратното)
Няма !Командите ги разпознава процесора ,а не ИР приемника
darken_nz - специалист
mitcd написа:
darken_nz написа:
Няма !Командите ги разпознава процесора ,а не ИР приемника
Лошо
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с климатик и дистанционно за телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: