• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
toolegittoquit - майстор
lordoff написа:
Метал - изключено :-) Инак досега конструкцията щеше да бъде готова.
Може да се направи от алуминиеви плочки. Това ми беше идеята. :)
torbalan:
Размерите все още са малко ориентировъчни, но с най-общо са две кутии с ширина 25см, височина 28см и дълбочина 34-40см.
Има за правене и трета кутия, че и четвърта, ако опита се окаже сполучлив, но те са с други пропорции.

toolegittoquit: Да, алуминия е вариант, но ще бъде далеч от естетиката, която търся. Инак за SolidState устройства може би е ОК.

В търсенето си на възможни материали, в сайта на Jaf Bulgaria видях че съществува и шперплат за сауни :-)
т.е. с високотемпературна устойчивост. Например това:
https://www.jaf-bulgaria.com/shop/Konst ... 308&page=4
Нямам представа от цените, но то и проекта е "cost no object" :-) може да е скъп, не го бързам. Важното е да стане,
и то добре :-)
torbalan - Дървен философ
Доста големи са и най-вероятно сам няма да се справиш... Ако бяха по-ниски, челната дъска можеше да бъде от дюшеме... Но там около 15 см. е максимума...

Ако ще ги поръчваш - зарежи шперплати, плоскости фурнири и т.н.

Това са малки изделия и можеш да си позволиш масив... Търси дърводелец около теб....

Изделието е изключително просто, така че би трябвало всеки дърводелец да се справи...
Мдаммм, сравнително големи са.
Аз ако имаше дори и малка вероятност да се справя, щях само да питам как и какво. :-)
Няма челна дъска, кострукцията е по-скоро като рамка. Фронта всъщност е панела с копчетата... Условно.
Да търся дърводелец около мен... ама повечето са мебелисти. А изработката е сравнително финна и ефирна.
Не е шкаф на кухня от мдф. Има профили 5-15мм. А и като чуят, че сглобката на ъглите трябва да бъде невидима, т.е. под 45градуса, и...
никой не се навива.
Ясна е работата. Ще търся Etsy като вариант. Или някой японски майстор. Тъкмо бамбука ще стои като опция.
Ще струва пари ясно, но аз имам опит в поръчване на custom неща от Япония.
Филма с плащане и доставки е голям, затова пък получаваш нещо над очакванията.
Жалко, мислех че на местна почва може да излезе нещо.
toolegittoquit - майстор
Прецизно под 45 градуса се прави доста трудно.
sstefanov - майстор
Не го слушай този, няма си понятие от дървообработка!
:axe:
toolegittoquit - майстор
sstefanov написа:
Не го слушай този, няма си понятие от дървообработка!
Занимавка си е и не е да си я направиш у дома лесно. Докато кутията от халуминови панели доста лесно става. :)
Явно на дърводелците не им се хваща, защото си мислят, че не могат да вземат много пари, а пък ще се занимават много. :)
sstefanov - майстор
Това, че ти не можеш, не означава, че е трудно.
Има много начини да се направи от прецизно по-прецизно. Никакъв проблем не е! Правил съм го с подръчни средства даже и на 4 мм алуминий без да гледам youtube (защото тоава го нямаше).
EDI - майстор
Кутията е елементарна, конструкцията се прави за не повече от час.Повече време ще отиде да съхне лака, дето се вика.
marian1 - майстор
Идва ми идея, която ми беше за друго нещо, но може би да е приложима и за твоя вариант
Да си купиш 1 връзка паркет - според размера на кутията, ще си търсиш размер на паркетините... после остава само сглобка, лепене и рязане под ъгъл ... половината неща са решени .... а на пазара има уникални паркети ...стига да не те притесняват свързванията между отделните паркетини
  • 1
  • 2

Тема "Корпус (кутия) за аудио техника" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: