• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Celeborn - специалист
Омръзна ми - 3 години подред пълно фиаско с терасите. Челните дъски се захващат с коларски болтове, обаче последните след всяка зима вече са ръждясали и оцветили металните парапети (които са бели). И какво следва - пребоядисване, нови болтове и излишно загубено време.

Последните 2 години уж взимам неръждаеми болтове, обаче къде ти - ръждясаха и протекоха като стой та гледай. Последните дори ги мацнах с боята, която е по парапетите, ама и от там проби, което вече напълно ме изуми :? :? :?

Та някой знае ли къде мога да намеря наистина неръждаеми коларски болтове (7см) из София? Един вид да се проверени на "бойното поле" :)

Благодаря.
MASTER - специалист
Как така си купил неръждаеми болтове, които ръждясват.

Да не би ръждата от нещо друго да се стича по болтовете. Не можах да схвана от обяснението кое точно държат болтовете.

А за неръждавейката, единствената възможна проверка за която се сещам, е магнита.
Стефан - майстор
MASTER написа:
А за неръждавейката, единствената възможна проверка за която се сещам, е магнита.
Има неръждавейка, на която магнита се хваща.
masterval - майстор
Приборите за хранене са от неръждавейка (както сме свикнали да обобщаваме), хром/никел 18/10 - опитай с магнита :wink:

Неръжд.коларски съм виждал, но не в магазин, а по антените за GSM.
Ако много те дразнят, защо не си купиш пак и ги занесеш на хромиране?
Celeborn - специалист
masterval написа:
Приборите за хранене са от неръждавейка (както сме свикнали да обобщаваме), хром/никел 18/10 - опитай с магнита :wink:

Неръжд.коларски съм виждал, но не в магазин, а по антените за GSM.
Ако много те дразнят, защо не си купиш пак и ги занесеш на хромиране?
Колко дебели стават слоевете никел/хром - дали ще може да се завие след това гайката безпроблемно на резбата... :?
evdoki - специалист
Здравей,
Слоевете стават пренебрежимо малки и завиването на гайките е безпроблемно.
Celeborn - специалист
evdoki написа:
Здравей,
Слоевете стават пренебрежимо малки и завиването на гайките е безпроблемно.
Благодаря на всички, най-вероятно така ще процедирам. Хем стават и по-готини :cool:

*edit, а всъщност някой да ме насочи към място в/около София? И има ли значение дали ще е хром или никел, чета, че май хромиране нещо не правели, защото било прекалено отровно...
БАШ МАЙСТОР - специалист
я някой да ми покаже коларски неръждавейка че се обърках нещо,за стомана ли говорим ,или?пробвай следната рецепта ,на барбекюто,котлон,абе кипни в канче /кофа,ленено масло или безир,болтовете вътре ,да имат поведение в соуса и чакай да ръждясат после,тука не знам дали има тема за оксидиране на метали ,фосфатиране..............пробвай сърожденника Гугъл ,помага? :wink:
velsi - Почетен майстор
Добре де, за колко като бройка болтове става дума? Защо просто не поръчаш на някой стругар да ти изработи от някакъв цветен метал? Бронз, месинг, алуминий....? Пък ако щеш и от хром-никел, но поне ще знаеш, че са истински.
Celeborn - специалист
Еми към 200 болта са....
Иначе какво, кипвам ленен безир, потапям вътре и след това... ?
  • 1
  • 2

Тема "Неръждаеми коларски болтове?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: