Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
шоп написа:
perdeee написа:
така че вариянта с изпробване отпада,
:?: Какво ти пречи да изпробаш как горелката гори сл. пелети и без котел? С помоща на няколко огнеупорни тухли може да пресъздадеш реална температурна обстановка.
А бе човека си е решил, че някой друг трябва да му каже дали неговата правена горелка ще гори слънчогледови пелети :) . Та като си купи 5 тона пелети, да има кого да псува, че горелката не се справя :-D
perdeee - специалист
шоп написа:
perdeee написа:
[
LazarGanev написа:
/quote]

А бе човека си е решил, че някой друг трябва да му каже дали неговата правена горелка ще гори слънчогледови пелети :) . Та като си купи 5 тона пелети, да има кого да псува, че горелката не се справя :-D
Не е целта да псувам някой,просто помолих за мнението ви като знаещи хора и занимаващи се с отопление от много години и не мисля че е нужно да отнасям такива критики.Вие ме изкарахте най-големия тарикат в този форум а това далеч не е така и все пак извинете ме ако това че съм поискал мнението на можещи и знаещи хора е грешка.
А бе извинявай, не че нещо, ама аз така тълкувамнаписаното от теб:
perdeee написа:
[quhttp://www.dwyer-inst.com/Product/Flow/FlowSwi ... filmatoplo"]С управлението Натурела се настройва Вентилатора да вентилира по време на работа през интервали на по високи обороти точно за да издуха пепелта това помага .
Да аз си взех Натурела с цветния дисплей ,значи според теб ще става и за слънчогледови? Питам защото трябва да се купуват пелети за зимата и представи си ако взема 4-5 тона слънчогледови и не иска да ги гори колко интересно ще стане,а и все още нямам котел за да изпробвам дали ще гори и за това моля за мнение дали според вас ще стане.[/quote]
perdeee написа:
Гореллката ми е готова,всъщност сега е разглобена за леки промени но като цяло е готова,ще пусна и снимки след промените но нямам котел където да я пробвам а такъв ще взема може би преди зимата така че вариянта с изпробване отпада,ако някой ползва подобна горелка със слънчогледови пелети моля да сподели как се държи.
За да не таиш излишни надежди, по-добре не разчитай, че ще гори слънчогледови пелети. Само с вентилатор самопочистване не става, а пепелта от тези пелети е много.
n.ganev - майстор
Ей Шарлатанин :yawinkle: , Ти да мълчиш!
joro39 - специалист
LazarGanev написа:
А бе извинявай, не че нещо, ама аз така тълкувамнаписаното от теб:
perdeee написа:
[quhttp://www.dwyer-inst.com/Product/Flow/FlowSwi ... filmatoplo"]С управлението Натурела се настройва Вентилатора да вентилира по време на работа през интервали на по високи обороти точно за да издуха пепелта това помага .
Да аз си взех Натурела с цветния дисплей ,значи според теб ще става и за слънчогледови? Питам защото трябва да се купуват пелети за зимата и представи си ако взема 4-5 тона слънчогледови и не иска да ги гори колко интересно ще стане,а и все още нямам котел за да изпробвам дали ще гори и за това моля за мнение дали според вас ще стане.
perdeee написа:
Гореллката ми е готова,всъщност сега е разглобена за леки промени но като цяло е готова,ще пусна и снимки след промените но нямам котел където да я пробвам а такъв ще взема може би преди зимата така че вариянта с изпробване отпада,ако някой ползва подобна горелка със слънчогледови пелети моля да сподели как се държи.
За да не таиш излишни надежди, по-добре не разчитай, че ще гори слънчогледови пелети. Само с вентилатор самопочистване не става, а пепелта от тези пелети е много.

И що да не може с един вентилатор ,аз от 4 години само със слъчогледови се отоплявам.
Ами защо си мълчиш като пита човека? Значи всичко е наред - да купува пелетите! :)
data - специалист
След серия експерименти ще споделя моя опит в направата на горелка :

1. Размер на огнището - максимално съотношение на скарата : 2/1 . Демек - дължината не бива да надхвърля два пъти ширината
2. Отворена част на скарата - между 8-12 % . Моята я правя на 10 %
3. Размер на отворите - максимално близо до размера на пелетите който ще се горят . Моята е с 6 мм отвори за 6 мм пелети
4. От изключително значение е вътрешният шнек да е на нивото на скарата
5.Цикъла на горене да е максимално кратък , но това зависи от капацитета на шнековете . При мен е при цикъл 10 с. подаването е 3 с.

п.п. Горелката ми е кажи речи като на Бай Гого и има само един вентилатор ( достатъчно голям ) и няма бъркалка . Мощността на горелката е около 100 кв и горя само слънчоглед
filmatoplo - майстор
Относно цикъла ,и аз го правя малък с малко подаване - постоянно да мърда пепелта иначе ще залепне.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: