• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
hana1 - помощник
Моля ви кажете как се прави кутията за вграждане на хладилника. Самия хладилник е специално за вграждане. По-скоро въпроса е трябва ли да се оставя решетка за вентилиране на хладилника и къде и как. Над самия хладилник също има шкаф. Всъщност ето това е пректа на кухнята, като хладилника е колоната преди фурната.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7423929
miroslav_kn - специалист
хладилника е за вграждане. Но ако поискаш можеш и обикновен хладилник да си вградиш.
peshev-ko - специалист
Вижте проспекта на хладилника.Обикновено има чертеж с необходимите отстояния и т.н.
hana1 - помощник
Проблема е че съм го купила от магазин за техника с транпортни дефекти и няма книжки към него. За това питах.
shadowman - майстор
Долу на цокъла се монтира една алуминиева решетка и горното дъно е по плитко, това с цел охлаждане.
masteradmin - майстор
Най добре сложи 2 решетки на сивите места. Долната е точно на компресора, а горната за да излезе топлия въздух.

Прикачен файл

007423929-big.jpg
007423929-big.jpg (111.13 KиБ) Видяна 12376 пъти
masteradmin - майстор
Ето снимки на моя хладилник той е вграден вече от 12 г. и не е мръднал. Когато го вграждах уредите за вграждане бяха рядкост така че всичко съм си правил сам. Та значи оставих разтояние от хладилника до горния рафт около 20см., Отделно всички рафтове (долния и горния не стигат до стената има 10 см. разтояние за да се движи въздуха)

Прикачен файл

PICT0065.JPG
PICT0065.JPG (114.4 KиБ) Видяна 12369 пъти

Прикачен файл

PICT0064.JPG
PICT0064.JPG (142.26 KиБ) Видяна 12369 пъти

Прикачен файл

PICT0063.JPG
PICT0063.JPG (142.49 KиБ) Видяна 12369 пъти
БАШ МАЙСТОР - специалист
а някой да знае от къде да се вземе релсата за отварянето , която се монтира м/у вратите ,от години търся ,фирмите за обков ме убиват като кажат че за първи път чуват ,и след обяснение като на дете се сещат че са виждали ,но нямали
alfman - напреднал
лично мое мнение е, че лошо е проектиран до фурната която каквато и изолация да има пак ще му влияе. Според мен ако ще се вгражда хладилник то стават тези малките като шкафчета където са.Иначе е най добре хладилнимка да си е стандартен и да не се вгражда, по кратък ще му е жизнения цикъл, защото компресора се претоварва.
danev_tr - специалист
Просто остави всички дъна със 6-7см. по-тясни в дълбочина като не трябва да задънваш шкафа със фазер отзад и няма да имаш проблем.
  • 1
  • 2

Тема "Вграждане на хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: