• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
PolariS - специалист
Здравейте,

От няколко дни имам следния проблем в къщи и търся съвети как може да се разреши:
Домашния компютър е с две работни станции, т.е има си два монитора (свързани към една видеокарта), мишки и т.н. Досега всичко беше свързано на един разклонител, има защита от пренапрежение, от ЛИДЛ е купуван за 20 лв. Наложи се разместване и сега единия монитор е свързан към друг единичен контакт. Веднага се получи много силно трептене на втория монитор, този който си остана непреместен. Установих, че трептенето е свързано с включването на мощни уреди в къщи (най-силно е трептенето при включена сушилня) и щом извадя щепсела от този единичен контакт трептенето престава. Вторият монитор, който всъщност е включен отделно не трепти никога. Един съсед ми даде уред за икономия на ток, който изглаждал смущенията в мрежата - резултат никакъв. Инсталацията е сравнително нова, сградата е строена 2007 г. Може ли някой да каже от какво идва проблема и как може да се реши?
torbalan - Дървен философ
Удължи кабела и го включи на старото му място...

Със сигурност има и по-дълги, ако е необходимо....
DMN - майстор
А случайно да имаш кабелна телевизия свързана към системата?
PolariS - специалист
DMN написа:
А случайно да имаш кабелна телевизия свързана към системата?
Телевизията и интернета са през оптичен кабел до рутер, който кабелно е свързан с компютъра и телевизор.
DMN - майстор
Ок. Значи не е от там проблема при теб.
Имах трептене на монитора, което открих, че се получава от свързването на кабела на кабелната телевизия към компютъра ми(и при други го е имало същия проблем), реши се чрез галваничен разединител.
Lisko - майстор
PolariS написа:
Един съсед ми даде уред за икономия на ток, който изглаждал смущенията в мрежата - резултат никакъв.
И по основното му предназначение, резултата е същия.
:partyman:
Jacomo - специалист
PolariS написа:

Веднага се получи много силно трептене на втория монитор, този който си остана непреместен.
...
Вторият монитор, който всъщност е включен отделно не трепти никога.
Последно кой монитор кой е и какви са мониторите?
krasi92 - майстор
Неподходящ видео кабел от монитора до компютъра може да е проблема.Кое те кара да смяташ захранващия кабел за виновник.
Antonii - майстор
Това с кабелите е възможен проблем.
Имал съм случай с два монитора един на DVI, а другия на VGA. Просто видеокартата беше с такива изходи.
И монитора на VGA леко трептеше. След като размених кабелите към мониторите нещата се оправиха.
Имал съм и случай на трептене от прекалено дълъг кабел VGA (2m).
toolegittoquit - майстор
Обикновено подобни смущения са свързани с изравняване на потенциалите между различните устройства, което се извършва чрез кабела и....
Друг вариант е силни локални смущения, поради проблем с някой електроуред, който да създава такива, каквито не могат да се филтрират достатъчно ефективно от захранването на устройството.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с контакт и компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: