Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
А при теб нещата са безнадеждни и отчайващи...
А ти коя академия завърши? Полицейската? Ханко Брат? Това обяснява много неща. :evil: Аз напиша дума, ти 50. Не ти ли е време да спреш да пишеш излишни мнения? На четкодържателя има клема/извод за кабелна обувка. Какво ти говори това на теб?
Аз съм виждал подобен четкодържател, с подобни пружинки и подобни изводи за кабелни обувки. И четките бяха с кабелни обувки.
Въобще не съм търсил дали в Интернет има разбивка точно на тази бормашина.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Какво ти говори това на теб?
.....................
Въобще не съм търсил дали в Интернет има разбивка точно на тази бормашина.
На мен нищо не ми говори защото не работя по дърводелски като теб.
Просто проверявам "разбивката" ( :lol: :lol: :lol: от де ли я измисли тая дума...) и там си пише.
А стария къде е завършил ... ще ти кажа като ми кажеш къде живееш.
Че да дойдем да пием по една ракия с браточките бре. :-D
:partyman:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Просто проверявам "разбивката" ( :lol: :lol: :lol: от де ли я измисли тая дума...) и там си пише.
:?
разбива́ть...толкование...Разделять, распределять на части. Ако ти харесва повече..разборка...
А ако ти спрат Гугъла усещам, че ще умреш прав. Хмм..теб мога да те черпя само ракия с метанол... :lol:
=======
В четките има още живот...а по-евтините дрелки са пълни с луфтове... :)
Junak - майстор
Защо бе, toolegittoquit, защо, в която и тема да се появиш, и е тотално осрана. Иди бе, иди се хвърли в Поморийското езеро. Колко хора се махнаха заради тебе от форума, не е истина.

nautilus33, по принцип работната дэлжина на четката е около 2/3. Ако е останала около 1/3 - за смяна е. Дължината на нова четка има в линка. Съжалявам, че ти осрахме темата, ама където се появи тоя, винаги така става. Просто не му чети глупостите.
Draganov - специалист
Не знам защо оплюхте колегата,но има логика в предположението му.Имам флекс metabo на който четкодържача е подобен и четките са такива:
Изображение
Junak - майстор
Draganov написа:
Не знам защо оплюхте колегата,но има логика в предположението му.Имам флекс metabo на който четкодържача е подобен и четките са такива:
Ами защото производителя B+D e решил да бъдат такива. Ако мислиш, че си по-умен от инженерите на B+D, значи с "колегата" ставате двама

Прикачен файл

301754898b77bf1fc_720x600.jpg
301754898b77bf1fc_720x600.jpg (24.2 KиБ) Видяна 1621 пъти

Прикачен файл

1.png
1.png (29.37 KиБ) Видяна 1621 пъти
zdravcho - специалист
При вибрации, дали проблема не е в лагерите или леглото на лагера и от там и наранените графити.
nautilus33 - майстор
Ще видя като имам пак малко повече свободно време, да я отворя пак и да видя и лагерите. Вчера не успях, понеже не можах да рабера как да отделя по-малкия алуминиев корпус от пластмасовия. УСпях да сваля само предната отливка с зъбните колела за предавките. Иначе и аз гледах тази експлозивна схема(или както там и се вика) и ми се струва,че четките и четкодържачите са такива. Въпросът е от къде идва това нараняване. предполагам и оттова са искрите. Ще отворя пак и ще пиша. А и ще мина с фина водна скурка колктора. С каква едрина трябва да е шкурката, някой знае ли?

ПП иначе като въртя ротора на ръка, се чува едно леко тракане от четките, или по-скоро от тези пружинки, които бутат четките към колктора(вибрират).
Junak - майстор
[quote="nautilus33"] С каква едрина трябва да е шкурката, някой знае ли?
[quote]
Първо с 1500, после с 2 000. След това с парцалче със спирт. Може и с една клечка за зъби внимателно да изчистиш между пластините.
nautilus33 - майстор
Благодаря. Ще опитам с шкурката тогава, да видим.

Тема "Проблемни четки/ротор на бормашина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: