filmatoplo написа:Няма страшно може и с ръка да сложиш малко пелети .Идеята ми е да пусна за 20 сек./примерно/ шнека и да видя колко грама ще пусне, за да изчисля за една секунда/средно/ колко пуска....

nokoniko написа:Идеята ти е правилна но тази сметка е малко по сложна.Засича се няколко пъти дебита на шнека по за 1 мин и се усреднява после.Така получаваш дебит в гр/мин, при непрекъснато подаване ; след това ако искаш да правиш настройки за различните степени на мощност трябва да изчислиш в милисекунди интервали на подаване и интервали на пауза и да ги зададеш за всяка степен;Фабрично аурига е настроена с еднакъв цикъл за всяка мощност/подаване, следвано от почивка/= 12 сек, което е базирано на някакви техни проби.Затова настройката е опростена като време за подаване на 1 степен и на 5 степен и останалите степени както и паузи си ги смята сама...Ако искаш ти да си задаваш параметрите на подаване, пауза, вентилатор за всяка степен трябва да отключиш тези опции и да си играеш много много и още толкова, но пък може да спестиш някой лев - мен ме кефи темата защото има място за много експериментиране и контролера предлага възможности за оптимизация само време и желание да има;filmatoplo написа:Няма страшно може и с ръка да сложиш малко пелети .Идеята ми е да пусна за 20 сек./примерно/ шнека и да видя колко грама ще пусне, за да изчисля за една секунда/средно/ колко пуска....![]()
nikrum написа:Просто искам само за информация да знам, защото добре работи и не ми се иска много да задълбавам в настройките. При мен /аурига/---цикъла/подаване +пауза/ е 8 секунди, а не 12.....nokoniko написа:Идеята ти е правилна но тази сметка е малко по сложна.Засича се няколко пъти дебита на шнека по за 1 мин и се усреднява после.Така получаваш дебит в гр/мин, при непрекъснато подаване ; след това ако искаш да правиш настройки за различните степени на мощност трябва да изчислиш в милисекунди интервали на подаване и интервали на пауза и да ги зададеш за всяка степен;Фабрично аурига е настроена с еднакъв цикъл за всяка мощност/подаване, следвано от почивка/= 12 сек, което е базирано на някакви техни проби.Затова настройката е опростена като време за подаване на 1 степен и на 5 степен и останалите степени както и паузи си ги смята сама...Ако искаш ти да си задаваш параметрите на подаване, пауза, вентилатор за всяка степен трябва да отключиш тези опции и да си играеш много много и още толкова, но пък може да спестиш някой лев - мен ме кефи темата защото има място за много експериментиране и контролера предлага възможности за оптимизация само време и желание да има;filmatoplo написа:Няма страшно може и с ръка да сложиш малко пелети .Идеята ми е да пусна за 20 сек./примерно/ шнека и да видя колко грама ще пусне, за да изчисля за една секунда/средно/ колко пуска....![]()
silent написа:Колеги може и да е коментирано, но ако може малко конкретна информация. След пробния пролетен преиод мисля за предстоящия сезон да премина към затворена система и имам няколко въпроса . Камината е АЛБА 18kw. Въпросита са :1. Да. На 1,5. Ти няма да помпиш.
1.Разширителния съд напомпан ли е от производителят или аз тряба да го помпя. Ако аз - на колко бара се помпи.
2.Какво е работното налягане на камината и респективно предпазния клапан който мисля да монтирам на колко бара да отваря.
3.На колко бара да пълня системата от водопровода.
Благодаря предварително.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: