От мобилни телефони до цифрови камери
tzetz009 - специалист
И как да стане да свири много , а да "харчи" малко :-D ! Освен да загърбиш идеята да използваш "двоен мостов усилвател" ( каквито са всъщност всички посочени ) и да минеш на усилвател с електролитни кондензатори на изхода ! По 220 или 470 микрофарада на-а-а-а-й - много :lol: !
:partyman: :partyman: :partyman:
hidrazin - майстор
За въпросната интегрална схема TDA1555 си пише:
- типична консумация на празен ход (без музика) 0,08А
- максимална консумация на празен ход (без музика) 0,16А
Така че ако ти консумира БЕЗ музика в интервала 80-160mA е съвсем в реда на нещата.
Но в твоя случай това си е много.
Ориентирай се към по-малки мощности и без голям бас.
По принцип за случая е напълно достатъчно нещо от рода на 2х2W или дори по-малко.
:partyman:
maxx271 - специалист
[quote="tzetz009"]И как да стане да свири много , а да "харчи" малко :-D ! Освен да загърбиш идеята да използваш "двоен мостов усилвател" ( каквито са всъщност всички посочени ) и да минеш на усилвател с електролитни кондензатори на изхода ! По 220 или 470 микрофарада на-а-а-а-й - много :lol: !
:partyman: :partyman: :partyman:[/quote

Не знаех просто консумацията на тези усилватели не съм ползвал до сега сега с това радио с което съм не е чак толкова слаба музиката с помещението а говорителя пише че е 3 вата на 4 ома но като гледам май ще си остана с него .Просто имах излишен буфер с колони от домашно кино а на буфера му замина усилвателя .
maxx271 - специалист
hidrazin написа:
Така че ако ти консумира БЕЗ музика в интервала 80-160mA е съвсем в реда на нещата.
По принцип за случая е напълно достатъчно нещо от рода на 2х2W или дори по-малко.

Има един стерео усилвател 2х3W PAM8403 каква консумация ще харчи ако не е много да сложа него или примерно нещо да е поне 2х5 вата примерно като ги гледам тези усилватели си черпят доста консумация ток .Преди малко мерих консумацията с това радио с което съм в момента на половина увеличено е около 0.15 А а до последно около 0.30 А но аз никога не го пускам до последно щото звука е кофти така че в момента а ми идва около 0.15 А и ток си имам и го зареждам на 5-6 месеца просто напрежението на акумулатора пада до около 7 волта и се усеща че иска зареждане намалили съм консумацията на половина с преобразувател .Примерно да направя нещо до да ми харчи до 0.50 А не повече .
GKovachev90 - специалист
maxx271 написа:
hidrazin написа:

Има един стерео усилвател 2х3W PAM8403 каква консумация ще харчи ако не е много да сложа него или примерно нещо да е поне 2х5 вата примерно като ги гледам тези усилватели си черпят доста консумация ток .Преди малко мерих консумацията с това радио с което съм в момента на половина увеличено е около 0.15 А а до последно около 0.30 А но аз никога не го пускам до последно щото звука е кофти така че в момента а ми идва около 0.15 А и ток си имам и го зареждам на 5-6 месеца просто напрежението на акумулатора пада до около 7 волта и се усеща че иска зареждане намалили съм консумацията на половина с преобразувател .Примерно да направя нещо до да ми харчи до 0.50 А не повече .
Леле много ме измъчваш с писането ти. Сложи някоя точка и запетая в тия изречения. На моменти ти губя мисълта.
maxx271 - специалист
GKovachev90 написа:
maxx271 написа:
hidrazin написа:

Леле много ме измъчваш с писането ти. Сложи някоя точка и запетая в тия изречения. На моменти ти губя мисълта.

Кое не ти стана ясно да превеждам ,ако консумацията на горе посочените модули така да ги наречем .Явно трябва да забравя за тях поради простата причина ,че за лакомници на ток .Може ли да купя усилвател да не ми черпи толкова от акумулатора и да свири повече от сега примерно да зареждам акумулатора на 3 месеца в месно на 6 и на това съм доволен .
ivan_v - специалист
Говорителите също определят колко икономочна ще е системата. Параметърът от който зависи това се нарича чувствителност и се отбелязва така: bB/W/m.
GKovachev90 - специалист
Потърси някое китче 2х5W ще ти свърши работа или макс 2х10W
kosata - специалист
PAM8403 e клас D ,няма да харчи много.Обикновенно ги вграждат в портативните колонки на компютрите,но са с работно напрежение максимум 6 волта.Ако те устройва мощността му направо го монтирай!
maxx271 - специалист
kosata написа:
PAM8403 e клас D ,няма да харчи много.Обикновенно ги вграждат в портативните колонки на компютрите,но са с работно напрежение максимум 6 волта.Ако те устройва мощността му направо го монтирай!

Да ще ми свърши но пак си е много на този консумация /пик/ е около 1,35-1,75 А .Имам един стар касетофон hitachi trk-8200e свързах го към акумулатора и му измерих консумацията на ток .Пробвах го първо на касетка увеличено до половината и ми отчете около 0.25 А а до края около 0.90 А това си е направо страхотно а музиката си е доста силна .Пробвах го и на радио увеличих го до край и ми излиза на уреда около 0.40 А консумация мисля,че ще ми свържи чудесна работа само трябва да видя как да му вкарам сигнал от китайското радио което ползвам сега .

Прикачен файл

hita.jpg

Тема "КИТ Усилвател 2х20 вата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: