Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Прикачен файл:
20170508_201944-1651x1238.jpg
Здравейте вчера боядисах таван в баня който е окачен и шпаклован може би преди няколко години,не е боядисван до сега ,след като го боядисах и започна да съхне на места почна да се пропуква и да се лющи,като дръпнах лющещото се се показва зеленото на самия гипсо картона сега сутринта ходих да видя гледката е ужасна...още по голямо лющене.Какво мога да направя и да купя.Другата грешка която направих е че латекса с която го боядисах не е за мокри помещения.На Ceresit CT 50.На снимката се вижда положението...
muhala - майстор
Аз бих направил следното. Грундирам с белия грунд на Боро (разрежда се). Изчаквам 24 часа. Ако основата е здрава и не се лющи бих боядисал. Ако се лющи, сваляй до здраво и наново.
muhala написа:
Аз бих направил следното. Грундирам с белия грунд на Боро (разрежда се). Изчаквам 24 часа. Ако основата е здрава и не се лющи бих боядисал. Ако се лющи, сваляй до здраво и наново.
Само където се е излющило ли да го остържа?И като го сваля какво?На ново шпакловка и боя?Явно не е здрава основата на тези места...дано не се появи и на други че...всичко на ново :rolleyes:
muhala - майстор
Mimence1991 написа:
muhala написа:
Само където се е излющило ли да го остържа?И като го сваля какво?На ново шпакловка и боя?Явно не е здрава основата на тези места...дано не се появи и на други че...всичко на ново :rolleyes:
Според мен шпакловката не е била ок. Може би е шпакловано при запрашена основа. Сваляй всичко което пада. Грунд, шпакловка и боя. Един ден работа е.
stridata - специалист
Е тва е най-голямата простотия която могат да ти причинят! И аз реших да икономисам едни 600лв. и да си латексирам сам. Случи ми се същата шитня, шпакловали са или без грунд или в/у прах и ти се бели шпакловката като я намокри боята.... Направо ми се плачеше като ми се случи... При мене нещата се получиха по следния начин..... Изчакваш да ти изсъхне хубаво и си зачистваш петното до здраво и засъжаление трябва да го прешпакловаш и зашлайфаш за да прелееш. След това мене ми прпепоръчаха да го намажа с някъв грунд който се използва след пожари или мазни стени в заведения или сериозно зацапани стени, дебелослоен е, но засъжаление му забравих името, купих го от Практикер. Мазнах и него изсъхна хубаво и нещата се подредиха на 95%, че се бях изплашил здраво...

Тема "Лющене на таван в банята след боядисване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: