• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sokolov.91 - майстор
Силикона за стъкло съм почти сигурен, че ще залепи за гумата и няма да има никакви последващи проблеми. Единствения проблем ще е цената. Аз ако съм сигурен, че завършек от 2см. фибран, шпакловка и три ръце течна гума са достатъчно добра хидроизолция няма да лепя нищо повече, но не съм...
mitko64 - майстор
Преди три години правих една тераса с течна гума на МEМ http://www.globus-baumarkt.de/de/articl ... chform_id= . Собственикът мислеше да я довършва с декинг от лиственица, но се разкандардиса и ме пазари да я довършвам с гранитогрес това лято. Разпитал (в Германия) как да се процедира нататък и го консултирали да маже още един слой течна гума, като едновременно се ръси със сито кварцов пясък върху прясно намазаната гума. После се лепели плочките. Като довърша терасата ще дам впечатления за технологията.. :-D
stridata - специалист
mitko64 написа:
Преди три години правих една тераса с течна гума на МEМ http://www.globus-baumarkt.de/de/articl ... chform_id= . Собственикът мислеше да я довършва с декинг от лиственица, но се разкандардиса и ме пазари да я довършвам с гранитогрес това лято. Разпитал (в Германия) как да се процедира нататък и го консултирали да маже още един слой течна гума, като едновременно се ръси със сито кварцов пясък върху прясно намазаната гума. После се лепели плочките. Като довърша терасата ще дам впечатления за технологията.. :-D
Ето за такива отговори има смисъл от ФОРУМА!!! Браво!!
sokolov.91 - майстор
stridata написа:
mitko64 написа:
Ето за такива отговори има смисъл от ФОРУМА!!! Браво!!
Наистина това е добър и лесен за изпълнение вариант. Благодаря за отговора!
dido uzunov - специалист
Бетон контакта също ще свърши работа върху течната гума.....така мисля :?
maleeeestrax - специалист
Бетон контакт е за използване върху бетон както говори името му.Не може да намажеш стъкло с бетон контакт и да го измажеш.Това със посипването на пясък върху гумата ми харесва като вариант и предполагам че можеш да използваш и по-едра фракция да стане нещо като хидроизолация с посипка. :rock:
dido uzunov - специалист
maleeeestrax написа:
Бетон контакт е за използване върху бетон както говори името му.Не може да намажеш стъкло с бетон контакт и да го измажеш.Това със посипването на пясък върху гумата ми харесва като вариант и предполагам че можеш да използваш и по-едра фракция да стане нещо като хидроизолация с посипка. :rock:
Върху стъкло не може ама върху фаянс може, а? (ако е бетон то бетонконтакт не му трябва)
maleeeestrax - специалист
Производителят казва-------Предназначение: Като посредник за адхезията на гипсови мазилки върху гладки бетонни основи с минимална попиваща способност. Грунд Бетонконтакт се препоръчва особено за гладък бетон, тавани и други бетонни панели.-------ако искаш да спориш се обърни към хората произвеждащи бетонконтакт и ги убеди че става и за течна гума за да знаят и те какви са му свойствата. :rock:
nikolov333 - майстор
С бетонконтакт върху варова мазилка съм виждал отлепена шпакловка на цели стени..та не е добре да се ползва за друго, освен за гладък бетон, макар че и за него според мен, по-добре е да се ползва теракол за междинен слой за свръзка между различните материали и шпакловката..
  • 1
  • 2

Тема "Плочки върху течна гума?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: