judas написа:LazarGanev написа:... правилното мерене на димните газове е при 80*С котелна вода, на пълна мощност на горелката...Е-е, аз говоря за температура при 1-ва степен (дори може би при съспенд).

judas написа:LazarGanev написа:... правилното мерене на димните газове е при 80*С котелна вода, на пълна мощност на горелката...Е-е, аз говоря за температура при 1-ва степен (дори може би при съспенд).
Dzvera написа:Значи ако я палиш редовно тези 5-6 кубика ще си идат за един сезон.За всеки си е индивидуално но за да ти сравня, ще ти кажа че в сравнение когато съм бил с въглищата при мен сега с пелети не е по-скъпо.Ако знаеш с колко въглища ще изкараш зимата горе долу и толко пелети ще са ти необходими.Дървата винаги идва по-евтино но си има доста хамалогия а и те трябва да са сухи,но наистина сухи а не както някой хора си мислят,че като са сякани пролетта и за зимата са ок.lakosste написа:Здр. ами за 2 зими избутахме с около 6-7 кубика дърва, но тогава и жената работеше и имаше дни печката не се палеше въобще, имало е и случаи да сме си в нас и да не я палим. За сума около 500 лв за 2 сезона да ги сложим с този режим на палене. Имаше дни въобще не сме могли да я запалим заради времето, много връщаше и просто нямаше смисъл... а и до сега не сме били с изолация а само със сменени дограми, от вчера ни санират и следващата зима ще сме санирани, но тогава бебока ще е на линияDzvera написа:Добър ден на всичкиЗдравей колега.Първо кажи с колко дърва се разминаваш на сезон и какви пари ти излизат.Второ каква температура потдържаш в апартамента.Също така кога палиш кога гасне после пак палене от толко до толко и така.......
. При без санировка държи като е запалена около 22 градуса в хол 6,3м(Д) на 3,5м(Ш) на 2,6м(В) - печката + 10 глидеров радиатор. в спалнята 3,6м. на 3,6м. сме с 2 панелни радиатора и е около 20-на градуса ,а в кухнята само един панелен но не съм мерил температура. На всякъде където чета повечето са в къщи и пр и то все над 100 квадрата + бойлер и пр. но там говорим за големи суми за пелети. Ясно ми е че вече ще се харчат двойно повече дърва заради бебето и печката ще трябва да я поддържам 24/7 ,но както съм написал имаме ядове с тяга и пр. и пр. .
andy_forresite написа:Предположението ми е базирано на цена за тон пелети А1+ от 360 лева с транспорта. 1400 лева правят 3888 кг пелети. Разделено на ....Благодаря много за изчерпателната информация, днес почнаха да ни санират, което е супер. Спрял съм се на камините на Golden Fire, един познат ми ги препоръча, само че той е в къща и е с котел.
filmatoplo написа:А аз официално още пускам парното, щото при тези 7 °C навън, вкъщи си е студено. Разход около 4 т пелети - предимно иглолистни и малко слънчогледови.Аз официално прекратих отоплението на 7-ми май...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: