• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
antonio1519 - напреднал
Моля за съвет относно този модел https://dikarconsult.com/%D1%83%D0%B4%D ... &order=ASC :? Машинката ще си я ползвам само в нас предимно за завиване на винтове и тук-там някоя дупка(имам перфоратор) и евентуално за 1-2 тавана от гипсокартон.Предпочитам да си купя дрелка вместо винтоверт,заради по-голямата универсалност на приложение.Приемам и други идеи за хубава бормашина до 100 лъва :?:
plamen6703 - майстор
Като си решил да си купиш тази машина взимай я и не мисли повече по въпроса :-D Добра машина на добра цена и ще ти върши работа :partyman:
toolegittoquit - майстор
С дрелка не се завиват видии за гипсокартон. Няма съединител. И 500вата ти стигат да превъртиш винта в профила.
Аз имам перфоратор, имам дрелка и имам винтоверт отделно. Защо, според теб? :)
blagoispasov - специалист
Купих си същата машинка на същата цена за този Великден и съм повече от доволен - мнооого е мазна!
Преди да я поръчам разгледах на живо всички налични модели изложени в местния строителен хипермаркет и нито една не се доближава до тази като финес на изработката.
antonio1519 - напреднал
toolegittoquit написа:
С дрелка не се завиват видии за гипсокартон. Няма съединител. И 500вата ти стигат да превъртиш винта в профила.
Аз имам перфоратор, имам дрелка и имам винтоверт отделно. Защо, според теб? :)
Има накрайници за гипсокартон :wink: Все пак ми трябва само за вкъщи
antonio1519 - напреднал
Решено-взимам я.Загледах се и по един син бош иначе,но за какво да дам повече(160) като ще е само за у нас :axe:
toshetozaz - специалист
Тази машина е супер неудобна са картон камо ли за таван.Както каза колегата няма съединител а и доста тежка за тази работа.Този модел имат проблем с патронника дано твоята не е от тази партида.
toolegittoquit - майстор
antonio1519 написа:
Има накрайници за гипсокартон :wink: Все пак ми трябва само за вкъщи
Не е важно какво има като накрайници, а че няма съединител. Когато винтът блокира, дрелката няма да спре да върти и да почне да превърта по съединител. Или ще те събори от стълбата или ще превърти винта в профила на картона.
antonio1519 - напреднал
В събота мислех да ходя да я взимам..
toshetozaz написа:
Тази машина е супер неудобна са картон камо ли за таван.Както каза колегата няма съединител а и доста тежка за тази работа.Този модел имат проблем с патронника дано твоята не е от тази партида.
Това ме отказва от този модел.Бихте ли ми препоръчали някой модел дрелка или винтоверт до 100лв, който да ми върши работа за панелка :?: Не ми се дават пари за различни машини,защото са само за вкъщи :?
toolegittoquit - майстор
antonio1519 написа:
Това ме отказва от този модел.Бихте ли ми препоръчали някой модел дрелка или винтоверт до 100лв, който да ми върши работа за панелка :?: Не ми се дават пари за различни машини,защото са само за вкъщи :?
Винтовертът няма удар и не пробива бетон. Само върти винтове. Ударно-пробивната бормашина пробива. Не прецизно пробиване на метал, дърво и бетон. За прецизно пробиване на метал и дърво има настолна бормашина.
Ако искаш взимай дрелката, но с гипсокартона ще се измъчиш, а и дрелката си тежи и не е за 1 ръка да я държиш.
Просто няма един уред, който да върши всичко добре. За това аз имам 3 различни. :)
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за бормашина BOSCH" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: