Напишете въпрос свързан със санирането.
Svetoslavoff1 - майстор
Към автора на темата. Поне по снимките ми се струва(може и да се лъжа), че може и по-дебел пласт ТИ да лепнеш под греса за первазите, да покрие и част от профила, но да не затвориш отворите в профила :)
За такъв малък обем от работа, ако е само за первазите, може би по-лесно е с лепило за ТИ. Щото с нискораздуваща с пистолет е лесно, но ако нямаш пистолет и ползваш флакон за ръчно нанасяне е по-тегаво.
Ако не предвиждаш някакви по-сериозни натоварвания на первазите, можеш спокойно да ползваш ЕПС вместо по-скъпия ХПС.
Не разбрах и стените ли ще изолираш. Ако да, ползвай и за там ЕПС. АКо ще лепиш и на стените, може би вариантът за пистолет и нискораздуваща е по-лесен за изпълнение.
miroki - майстор
Пяната за фибран (Не говоря за монтажната). Е много лепкава. Не може да се прави на гребен. Леппил съм фибран, само чела и е много здраво. Мисля10лв. Беше флакона. Също, като монтажната цапа яко.
tntcom - специалист
Svetoslavoff1 написа:
Към автора на темата. Поне по снимките ми се струва(може и да се лъжа), че може и по-дебел пласт ТИ да лепнеш под греса за первазите, да покрие и част от профила, но да не затвориш отворите в профила :)
За такъв малък обем от работа, ако е само за первазите, може би по-лесно е с лепило за ТИ. Щото с нискораздуваща с пистолет е лесно, но ако нямаш пистолет и ползваш флакон за ръчно нанасяне е по-тегаво.
Ако не предвиждаш някакви по-сериозни натоварвания на первазите, можеш спокойно да ползваш ЕПС вместо по-скъпия ХПС.
Не разбрах и стените ли ще изолираш. Ако да, ползвай и за там ЕПС. АКо ще лепиш и на стените, може би вариантът за пистолет и нискораздуваща е по-лесен за изпълнение.
До известна степен си разбрал правилно-т.е. первазите ще са с повърхност гранитогрес и мерено 2см ХПС е тъкмо. От страни и от горе около рамката е само ХПС колкото да не пробива влага + мрежа в гребен лепило вкл. диагонално около ъглите + външна замазка.
Колкото до стените за сега само на терасите ХПС навсякъде, защото-да нужно е да е здраво. След време когато правя цялата фасада тогава там ще сложа ЕПС.
И да с нискораздуваща се сдобих. Флакона е със спусък със сламка, но нямам пистолет. Питах я пистолет ли да купувам, а тя каза че е вклучен към флаконите, но ги крадяли и затова ми го зачисли отделно. Честно казано е просто спусък от пластмаса, а не е никакъв пистолет. За всеки случай взех и флакон за почистване на пяна, който освен за пистолет има една дюза с която пръска като дезодорант :mrgreen:
tntcom - специалист
miroki написа:
Пяната за фибран (Не говоря за монтажната). Е много лепкава. Не може да се прави на гребен. Леппил съм фибран, само чела и е много здраво. Мисля10лв. Беше флакона. Също, като монтажната цапа яко.
Гребен за циментовото лепило, не за пяна. 10лв. сигурно ще е през фирма като си върнеш ДДС-то.
Тази е за домашно и е точно 12лв без една стотинка. Покривала квадратура колкото 2 торби с циментово лепило. :lol:
preslav - майстор
tntcom написа:
Гребен за циментовото лепило, не за пяна. 10лв. сигурно ще е през фирма като си върнеш ДДС-то.
Тази е за домашно и е точно 12лв без една стотинка. Покривала квадратура колкото 2 торби с циментово лепило. :lol:
Намирал съм и на 12 и на 10 лв. не мисля, че е особена разликата при малки обеми работа - при мен един флакон никога не е стигал за 10 квадрата, а иначе го дават за ДО 17 - амо то и аз не знам икономии. Сметни си флаконите за по 10 квадрата, вземи си един повече и си готов.
По повод на лепилото за шпакловка имах предвид да четеш какво пише на торбата, а не да се доверяваш на търговчетата - мен ме набутаха с бяла циментова шпакловка и въпреки поверието, че всичко що е на циментова основа става за навън, производителят го беше писал, че е само за вътрешна употреба - от тогава чета етикети и не слушам навивки.
tntcom - специалист
Така си е. Няма две мнения тук.
Благодаря. :)
tntcom - специалист
Пише до 15кв.м. ето тук
EDI - майстор
Вземи си пистолет и пистолетна пяна, не се мъчи с ръчния флакон.И не гледай какви квадрати пише, никога не излизат.Пяна има всякаква, повечето са хубави.Търси ИНСТА СТИК, ТИТАН също е добра, СТ84 работи добре.Не си вземай СУДАЛ, рехава е и няма никаква плътност.Най-нисък обем дава ИНСТА-та и стяга най-бързо, в общи линии е най-доброто с което аз съм работил из между 5-6 модела пяна.Не, че разликите във времето са кой знае какви.След 2-3 часа спокойно можеш да работиш върху плоскостите.Дюбели не ти трябват.нанасяй повечко пяна - правиш пълна рамка на плоскостта, като запълваш стабилно и в рамката, няма да ти мръдне и 200 години.Миналата есен за последно обръщах такъв прозорец с XPS.Освен това, купи си плоскости, които не са гладки.Има рошави и такива, които повърхността е на вафлички.
preslav - майстор
tntcom написа:
Пише до 15кв.м. ето тук
Аха, писали са си го, ама малко по-надолу "Висока продуктивност: 1 флакон (750 ml) е достатъчен за около 13 m2 площ при лепене на плоскости от гипсокартон и за около 10 m2 при лепене на топлоизолационни плоскости." Успокоих се, а бях се притеснил, че влизам в преразход с лев-два на всеки 10 квадрата. Има една малка особеност при натискането на спусъка на флакона, но предполагам сам ще я усетиш - не се опитвай да натискаш като на дезодорант, натискайки повече дългата част пяната излиза по-равномерно. Ако работиш бързо не е нужно на всеки флакон да слагаш нов спусък, просто прехвърляш от флакон на флакон.
Бях се засилил да си купувам пистолет, ама за 30-40 квадрата не си заслужава цената и най-вече миенето след това - какво казал сърбинът "ово е стандарт - ебеш фъргаш"
preslav - майстор
EDI написа:
Вземи си пистолет и пистолетна пяна, не се мъчи с ръчния флакон.И не гледай какви квадрати пише, никога не излизат.Пяна има всякаква, повечето са хубави.Търси ИНСТА СТИК, ТИТАН също е добра, СТ84 работи добре.Не си вземай СУДАЛ, рехава е и няма никаква плътност.Най-нисък обем дава ИНСТА-та и стяга най-бързо, в общи линии е най-доброто с което аз съм работил из между 5-6 модела пяна.Не, че разликите във времето са кой знае какви.След 2-3 часа спокойно можеш да работиш върху плоскостите.Дюбели не ти трябват.нанасяй повечко пяна - правиш пълна рамка на плоскостта, като запълваш стабилно и в рамката, няма да ти мръдне и 200 години.Миналата есен за последно обръщах такъв прозорец с XPS.Освен това, купи си плоскости, които не са гладки.Има рошави и такива, които повърхността е на вафлички.
Да, за професионалисти дюбели не трябват, но за аджамии съм обяснил за какво са - удобство за жълти стотинки.

Тема "Лепене фибран с пяна или лепило" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: