Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Radoslaw - специалист
Пп: някой наема ли се да спретне една кутия под Виадруса ми?[/quote]

В момента правя на един приятел.До няколко дни ,ще е готова.Когато е готова ,ще ти я снимам и ако я харесаш,ще ти направя една.Не знам ,какви изисквания имаш ,но за себе си ,аз ги правя облицовани отвътре с вермикулит и след това огнеупорни тухли.
filmatoplo - майстор
:-D Дааам :? иде време за море ,да гасим печките и да стягаме плавници,маски и шнорхели :lol: до като лежим на плажа ще мислим как да надхитрим производителите на пелети че хем да ги купим евтино хем и качествени ако случайно го измислим значи сянката на чадъра се е отместила и слънцето ни е напекло главата или е от двете бири :lol: . Успех .

Прикачен файл

Image_6123995_1226.jpg
Image_6123995_1226.jpg (48.69 KиБ) Видяна 2389 пъти
VelinPetrov - специалист
от 15-ти октомври до снощи 5 тона иглолистни пелети, точно :rolleyes:
andy_forresite - майстор
Дърпайте щепселите на тия горелки. Стига им толкова.

Има тенденция да се купуват горелки, чиито собственици са се похвалили тук с нисък разход. Един вид щом тази горелка еди при кого си е изгорила 2 тона, значи ще я купя щото е икономична. Пха-хахих :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Кво се хилиш - белким купят и твоята - нали и тя не е изгорила много :cool:
andy_forresite написа:
Дърпайте щепселите на тия горелки. Стига им толкова.

Има тенденция да се купуват горелки, чиито собственици са се похвалили тук с нисък разход. Един вид щом тази горелка еди при кого си е изгорила 2 тона, значи ще я купя щото е икономична. Пха-хахих :lol:
Анди, ко ти стана бе....? Да не смени пелетите?!
Едно ти признавам-откровен си и по торчовски.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
andy_forresite написа:
...
Значение има само на коя степен ще гори - на пета степен може да отдава 3 квч топлинна енергия, а а на първа степен около 1-1,2 квч. Съответно разходът на пелети на 5-та е около 4 кг, а на първа малко над 1 кг. Има различни модели камини.
...
Тея числа нещо не ми се връзват! Сигурно има техническа грешка!
andy_forresite - майстор
Т`ва дет ми става да не седаш на него :rolleyes:
Смених 7-8 чешита пелетки. Колко ошчи? Не разбирам защо ми задаваш този въпрос :) Да разбирам ли че си съгласен с критерия "малко му е гори, значи ще си купя и аз да ми гори и на мен толкова". Ако е така, как тогава ще ми обясниш разликата в два зелени в сходни по квадратура къщи, като едната (моята съборетина) е без кьорава изолацийка - в "еди кой си" работи 4-7 kw, а в нас 8-12. При това в първата къща са поддържали повече градуси. Хайди кай ми ти от`де иде таз различица...

Душев, пак злорадстваш. Не си добър човек ти. Миналата година, когато ти и няколко други момчета от форума ми препоръчахте грекото, ти специално ми каза да си инсталирам ПОНЕ 500 литра "буфер". Аз съм един противниците на подобни изпълнения и като прибавя факта, че си нямах на идея как ще топли едното и другото и като знам как ще ми искат двеста лева да видя че работи, си казах това ще е прекалено мощно щом хората греят по 1 кубик вОда, два-триста квадрата къщи и отива в изчакване... Значи взимам по-малкия, при който мога да си контролирам разхода както си поискам без да се правя на настройчик. И без да давам 200 лъва е така.
Мога да взимам слънчогледови бонбони на 120, а моята горелка не може да се почисти с тях. От друга страна пелетите при мен са много скъпи. Миналата година, а и сега, са 376 лева с транспорта до пред нас и по-надолу не мога да ги пипна. Къде са 120, къде са 380 :?
Вземи ми прати един топломер за директен монтаж да видя капедето и на едно чистак-бърсак грейко комплектче 20 килоТата. Пращаш ми го в понеделник и в събота ще си е при теб. Това ноември-декември ... ако речеш. По-добре, отколкото да ми злорадстваш тука все едно споря кое е по-добре при х3 разлика в цената на горивото.

Оффф, тия числа се връзват кат си требе - това е топлинната енергия на излъчване от самата камина на степен 1 и степен 5 съответно :wink:
kalin72 - майстор
Анди, много думаш, ама аз ли одъртявам вече, та не те разбирам, или думаш колкото да правиш вятър...незнам :)
За кво изписа толкоз мастило по-горе? Ми ти си отговаряш - изолация. Това е. Не са пелети, не е котел.
andy_forresite написа:
Т`ва дет ми става да не седаш на него :rolleyes:
Тва за сядането и ставането .....друга тема, ама и ако ставането ти е като топленето, мерси, прав си останах, хаха.
Мисленето и изразяването са ти силна, но безрезултатна, ялова страна.
С една друга горелка, че и по йофтина, щеше да ти е по такова и горивото, а от там и по топло на същата цена или толкова студено на по ниска.
Изолацията си е екстричка, също както буферът, който пък можеше да инсталираш от разликата в цените на реакторите.
Не си продавай кавазакито, нищо че са най зелените, ма вършат работа.
Със здраве, Анди!

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: