• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
bambam2k - специалист
случаят е следния :
вътр изолзация фибран 2см на външна стена с открита тераса

обаче нещо ми се люущи латекса
преди време си имах мухал, пръсках със саво и издърпах леглото от стената на 20см
тази зима карах с някви кутии със селкигаел и беше по добре доста мухал на петна нямаше само това лющене

сега ако му сложа стеропор 2или 3 см от горе
да ли ще стане по добре?

идеята ми е да комбинирам и паропропускливоста

или да го махам фибрана и да слагам по дебел стиропор

или пък направо външна изолация с нещо

особеното е че си имам доста запотяване на стъклата зимата
сътоветно съм с платсмасова дограма
но това си е влага от дишането от нас си все пак се спи там
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ще кажа, че не е смешно. Още ще кажа, да вземеш да почетеш по темата.
velsi - Почетен майстор
Аз пък ще кажа, че от дишане мухъл не става. Вземете си проветрявайте по-често, вижте къде отива влагата от банята, от кухнята... Никога след къпане не отваряйте вратата, за да се "проветри банята". Ей такива простички неща... Просто имате много източници на влага, които трябва да намерите и елиминирате.
bambam2k - специалист
е мухала не беше от най гъстите по скоро нежен модел

само от нашето обитаване на стаята е
проветравя ме си и сутрин преди работа и вечер преди лягане

влагата от банята отива в одушника с вентилатор уж но се оказа, че и зад огледалото в коридора се е криела (почваме да боядисваме) и днес го махнах и имаше 15 -20 петънца от мухал
който веднага утрепах със савото

влагата от кухнята си седи на другата тераса само там се готви

даже уплътнителите на дограмата(вратата) ми изрязаха да имало по голямо проветрение, говореха и за някви клапи дето се монтирали на дограмата ама ..

то аз и със старата имах леко проветрение ама поне мухъл нямах :)

май най добре да си включа вентилатор в нишата между леглото и стената т аоборот да става ( на въздуха)
Master_Kenobi - V.I.P.
bambam2k написа:

то аз и със старата имах леко проветрение ама поне мухъл нямах :)
bambam2k, искаш да кажеш, че мухълът се е появил след като си сменил дограмата?
Дай повече подробности - изложение на стаята, кога сложи изолацията, каква точно е тя, какъв е PVC-профилът на прозорците, промени във вентилацията, нещо несвързано на пръв поглед с пролема - повече цветя в стаята, да речем? Само в този стая ли мухлясва, къде е това огледало?

По принцип не съм привърженик на изолацията отвътре, но това не са обичайните й проявления.

Дай повече инфо, дори и да ти се струва несвързано с проблема.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Стиропор отвътре винаги е равно на мухъл. Със стара диграма = малко мухъл.
Нали ти казах да четеш!
Имаш време, имаш и възможност отвън да изолираш. Действай.
bambam2k - специалист
Да определено мухлюто се появи след като сложих дограмата и изолирах от вътре външната стена на която е дограмата от вътре с фибранче

Ето и повече подробности -

изложение на стаята ?
- най вече ЮГ топло и светоло през целия ден зима с изолзация и дограма си държи 18 градуса без отпление
е и през стаята минава комин който топли леко под мен 2-ма горят дърва

кога сложи изолацията ?
- преди 4 год някъде 2004,

каква точно е тя, какъв е PVC-профилът на прозорците?
- белгиска 5 камерна с зелено от вън и К-а стъкло от вътре, обков МАКО,,

промени във вентилацията?
- издърпах леглото от предната стена на по голямо разстояние вече е на 20 см

голям конденз от вътре като е студено вън по стъклата на дограмата
и от фирмата за дограма ми изрязаха уплатненията на вратата - непомогна после аз ги изрязах още толкова колкото те ги рязаха и сега 25 см горе и долу са изрязани за да минава някъв въздух (оборот да става)

нещо несвързано на пръв поглед с пролема?
- повече цветя в стаята, да речем?
-цветя няма, аквариум няма .
това си е стая 17-18 кв м с тераса, към прозореца спалня а в другия карай 2 бюра с 2 компютъра на ъгъл и по цялата стена секция и гардероб

дограмата е
220 см неотваряеми прозорци
и врата 70 см двойно отваряема
климатика е над вратата на терасата, на трегеа и духа срещу другата врата в стаята

Само в този стая ли мухлясва?
-до тази стая иамам същата там е детска
там климатика духа успоредно на дограмата и там е значително по добре.
Конденз малко 3-5 см в долния кай на прозорците
мухъл става ако нещо е сложено до стена и дълго време не махано от нея

пред стаята треасата е остъклена с стъка и винкели но не затворена напълно т.е 7 м е остъклено 3,5 м пред детска другите 3,5 м не са

къде е това огледало? е в коридора на 2 м от банята в коята има вентилатор на отдушника

май ще приложа скица на апартамента и мебелите
че много писане стана кой ще го чете
:)
Master_Kenobi - V.I.P.
Абе, прочетох го внимателно, нали те накарах толкова да пишеш. Извинявай. Ама... Нищо умно не ми идва наум. :(
Фибранът би следвало да остава достатъчно топъл през зимата и влагата да не кондезира върху него и да става мухъл. Освен ако не ти мухлясва само под прозорците, където конденза се стича.
Ама от къде толкова влага бе, човек, в тая южна, топла стая?! :? Да не варите компоти в нея? :-D Шегичка. :)

Виж, не знам какво става, но опитай по класическия метод: Махни фибрана и сложи отвън 6-7 см стиропор. Имаш тераса, няма да е трудно. Имаш и време още тоя година, ако имаш и паре... :) Действай. Да видим как ще е през зимата.
И ако класиката сработи и всичко е ОК, ще съм леко морално удовлетворен, че тезата ми, че изолоция отвътре не се слага е подтвърдена. :)

П.П. Не мислиш ли, че в другата стая конденза по стъклата е по-малко заради климатика, който ги обдухва странично?
И като се замисля... да не си сложил някакъв бъгав климатик и от него да е проблемът с влагата? Или нещо при монтажа му?... Не е нормално толкова влага в такава стая...
8180 - майстор
Ако спомене къде и как топли, може да помисля. Да не сте нещо моржове и само при детето да сте по-милостиви. :)
На първо гледане, мисля Фибранът отвътре НЕ пречи (въпреки Коноби - пък и той се май не е категоричин). Винаги може да се махне.

Влагата определено изглежда МНОООГО. Срита причина може да бъде и скрит теч - например от горната тераса или др.. Надявам се прането съхне на остъклената тераса. :)
bambam2k - специалист
илматиците са си ОК
не голяма работа но си биват мидеа 12-ки
от 17-18 градуса да ги прави 22-23градуса
пускаме го вечер като е върнем

може да пробваме тази година да го държим на 18градуса като ни няма

така топлим и двете стай

определено в
полза на по малкото конденз при друга аналогична стая е
1. разположението на климати че обдухва цялата дограма
2. че няма пред стената легло или нещо което да е запуши
3. че пред дограмат на терасата е остъклена (което държи топло става като малък парник)

4. сещам се че като лепихме изолзацията на бутах от долу някви изрезки останали ( нещо по ефектвно използване н аматериала ме хвана и така остана почти лист)

отвън и да лепя изолзация не мисля да махам фибрана
от вън е малко кофти че дват климатика ми пречат на едно място
пък и е добре да хвана и четала на панелите т.е е добре да почна и от съседите :)

конденз не се стича
бърша си го всяка сутрин чак щорите се скъсаха въженцата от това зък пък всяка сутрин като е студено

праенто си съхне на остъклената щото е по топло

сега мисля да лепна дишаш тапет на есприт
поне да не се лующи латекса
  • 1
  • 2

Тема "Какво ще кажете за стиропор върху фибран?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: