Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте!Предстои ми смяна на тръбите в апартамента ми.Някой може ли да ми каже ориентировачни цени.Имам около 5м.за топла и7м за студена вода.Живея в Бургас....А старите тръби аз ще си ги махна предварително.
Domashen_maistor - специалист
Взимаш под наем един поялник за полипропилен, малко тръби и няколко фитинга (колена, муфи и др) След 15 мин. работа с поялника си готов. Обучението ще ти струва около 10-15лв. мах. След това внимателно оглеждаш, даже може да си начертаеш по стената къде искаш да минават тръбите, купуваш си необходимите материали и дейставаш. При мен стана перфектно. Иначе, най-евтиното което съм чул тука по форума е 150лв. Даже мисля, че имаше някаква полемика по въпроса. :?
Мен един майстор ми оферира хилядарка :shock: та ме отказа. Хилядарката бе разбира се за цялата къща, :lol: но пак ми се видя много. Сам го свърших за два - три дена (покрай останалата си работа и това).
dbelev - специалист
Имах твоя проблем. Виж тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=10599 споделен опит. Успех :)
alfman - напреднал
Много относително, може да се говори за цена, ще има и къртене при всички случаи може и по друг път да минат новите тръби, но като цяло средно и нормално е ако е само до подмяна на тръби и без връзване на възли(смесители тоалетни, и тъй н.) - договори се за 50 лв.
Rumen Iankov - специалист
alfman написа:
Много относително, може да се говори за цена, ще има и къртене при всички случаи може и по друг път да минат новите тръби, но като цяло средно и нормално е ако е само до подмяна на тръби и без връзване на възли(смесители тоалетни, и тъй н.) - договори се за 50 лв.
Ако намериш някой за 50лв да смени вик прати го и при мен . :lol:
Стефан - майстор
Domashen_maistor написа:
Взимаш под наем един поялник за полипропилен, малко тръби и няколко фитинга (колена, муфи и др) След 15 мин. работа с поялника си готов. Обучението ще ти струва около 10-15лв. мах. След това внимателно оглеждаш, даже може да си начертаеш по стената къде искаш да минават тръбите, купуваш си необходимите материали и дейставаш. При мен стана перфектно. Иначе, най-евтиното което съм чул тука по форума е 150лв. Даже мисля, че имаше някаква полемика по въпроса. :?
Мен един майстор ми оферира хилядарка :shock: та ме отказа. Хилядарката бе разбира се за цялата къща, :lol: но пак ми се видя много. Сам го свърших за два - три дена (покрай останалата си работа и това).
И според мен това е най-правилното решение. :? Поялника може и да си го купиш. Удоволствието от собственоръчно извършената работа е голямо. Материалите при всички случаи си ги купуваш. И, след като се научиш, можеш да помогнеш и на приятел. Ако не си комерсиален, не вземай пари. Търси приятели!!!
vidrata - специален-специалист
Всички идеи писани по-горе ми харесаха .Но преди да почнеш да вършиш тая "лесна" работа прочети какви проблеми може да имаш в последствие.Иначе не е трудно.

Тема "Цени на ВиК услуги." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: