lyubohar написа:Но за бойлера мисля,че са малки.То и бойлера е малък-1200W.1200W са 5.3А. Защо държиш бущона да е 25А т.е 5 пъти презапасен
Но трябва да е поне 25А.

lyubohar написа:Но за бойлера мисля,че са малки.То и бойлера е малък-1200W.1200W са 5.3А. Защо държиш бущона да е 25А т.е 5 пъти презапасен
Но трябва да е поне 25А.
lyubohar написа: Пък и с на ключа на бойлера има и контакт,където тъщата навремето включваше голям нагревател за бурканите.Винаги съм бил против тези контакти дето ги монтират фабрично в таблото за включване на бойлера.
DMN написа:Вече си имам едно на ум, винаги проверявам за наличие на фаза, нищо, че "няма ток" при изключен предпазител.Че то това с проверката за отсъствие на напрежение си е нормална практика.
hidrazin написа:С риск да прозвучи назидателно, то затова има курсове по електро безопастност. И не само.DMN написа:Вече си имам едно на ум, винаги проверявам за наличие на фаза, нищо, че "няма ток" при изключен предпазител.Че то това с проверката за отсъствие на напрежение си е нормална практика.
Дори когато имаш видимо разкъсване на веригата не сигурно че си разкъсал нужната верига.![]()
Самонадеяността на някои хора, рано или късно им го връща - понякога тъпкано.
ben84 написа:С риск да прозвучи назидателно, то затова има курсове по електро безопастност.Курсове такива има, и как ви ги заверяват периодично, вие си знаете - но аз не работя в този бранш "електротехника", макар да се опитваха доста сериозно да ме вкарат в него
DMN написа:Курсове такива има, и как ви ги заверяват периодично, вие си знаетеЗависи къде и за кого работиш
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: