• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dobrev - специалист
dimitar1234 написа:
Здравейте тази сутрин и миналата горелката не тръгна излиза надпис на таблото No detect flame явно датчика не открива огън и пелетите в купичката стоят непокътнати. Изключвам включвам горелката и пак същият надпис. Бушоните са здрави. Реотана ли е изгорял и как се сваля?
Намери познат, който разбира от електротехника, да измери с уред нагревателя. Има вероятност някоя ел. връзка да е пракъснала или да е хлабава. Като си сигурен, че проблема е в нагревателя, свържи се с прозводителя на горелките и си поръчай нов нагревател. Преди време ги питах за нагревател и знам, че предлагат такива резервни. Не помня цената.
gumichka - помощник
Здравейте, мина година откакто има 18-ката на бисолид котел в мазето под мен. Медни тръби до колекторите горе.
Днес ще покажа снимки на настройките от първия ден до сега. Никога не са променяни, но мисля че вече съм в преразход на гориво-излишен. Горелката продължава да работи на два режима. сутрин за около 3 часа и след обяд за около 6 часа. та всичко това , с температури у нас около 21 градуса.
имам само външна изолация, но в хола съм с голяма веранда остъклена. там имам доста загуби, но това няма значение. стаята си се затопля добре. 3 стаи и баня + бойлер. 160см+140см+200см панелни радиатори Корадо + 4 глидера в баня+ бойлер Елдом 120л..= 60м2
това води до разход чувал и половина!!!!

Ако някой по снимки може да каже кое да се пипне, нека сподели.
Знам че кода е 123.

Имам идея да си взема един Салус безжичен, но все пак исках да съм споделил тук първо. :?:
Снимките са тук

Първата снимка показва началният екран на горелката. Вижда се че след около час два работа, работи на 3-та степен, като към края на деня дори отива на първа скорост.
naskov - майстор
Настройките на горелката са добри. Друг е въпроса за КПД-то на котела.
milev5 - специалист
Каква точно функциите изпълняват опциите preheat и last burn ?
preheat подгряване на котела или горелката ?last burn превода го знам, колкото и да го променям ефект няма, дали ще е 5s или 900s вентилатора си бръмчи на макс обороти, когато влезе в STOP режим близо 10м.

Ще ми падне ли разхода ако сложа стаен термостат, в момента се регулира температурата с термоглави.Отоплявам 3 стаи + коридор.До месец ще стана 4 стаи ?
Какъв да си взема, по умен, по глупав :-D
Разхода който успях да докарам в тези дни е около 15кг/24ч, без гасене на котела.
naskov - майстор
На последната горелка, която пуснах, забелязох, че наистина времето за работа на вентилатора не се влияеше от настройките на Last burn. Не знам дали това е решение на Интиел. Относно термостата-той регулира стайната температура с точност до десета и в такъв смисъл може да доведе до икономия. Иначе разхода е добър
milev5 - специалист
Тази горелка има 6 пина до контролера.
Най вероятно за програмиране.
Възможно ли е свързването и с USB, COM Port или чрез Uart модул към компютър и да се управлява като натурелата ?
gumichka написа:
Здравейте, мина година откакто има 18-ката на бисолид котел в мазето под мен. Медни тръби до колекторите горе.
Днес ще покажа снимки на настройките от първия ден до сега. Никога не са променяни, но мисля че вече съм в преразход на гориво-излишен. Горелката продължава да работи на два режима. сутрин за около 3 часа и след обяд за около 6 часа. та всичко това , с температури у нас около 21 градуса.
имам само външна изолация, но в хола съм с голяма веранда остъклена. там имам доста загуби, но това няма значение. стаята си се затопля добре. 3 стаи и баня + бойлер. 160см+140см+200см панелни радиатори Корадо + 4 глидера в баня+ бойлер Елдом 120л..= 60м2
това води до разход чувал и половина!!!!

Ако някой по снимки може да каже кое да се пипне, нека сподели.
Знам че кода е 123.

Имам идея да си взема един Салус безжичен, но все пак исках да съм споделил тук първо. :?:
Снимките са тук

Първата снимка показва началният екран на горелката. Вижда се че след около час два работа, работи на 3-та степен, като към края на деня дори отива на първа скорост.

Здравейте,
Моята горелка е Бисолид 25кв, екарана е същият, но как влизате е меню настройки горене мин макс, стоп и запалване? Да и при мен кода е 123, но намирам само меню общи настройки и дотам, май нещо не ръчкам както трябва. Но мисля, че и при мен настрйките са приблизително същите, пуснахме я на 16,11,17г досега като гледам по около 2 чувала на ден, приблизително две пускания сутрин 6-9ч и вечер от 16,00-22,00ч със стаен термостат до 23С, площ 2 етажа обшо около 150кв, изолация 3см XPS и ал дограма. За около час работи и достига 60С на котела и после пада на 2-3 степен, макс Т на котела 60С. Котела е Бисолид 25кв и горелка Бисолид 25 уж само пелетен се води. Благодаря предварително
milev5 - специалист
Здравейте !
Незнам как се наричат релета които могат само да превключват ?
Искам да си реша проблема с постоянно въртящия вентилатор след команда STOP.
Смятам да сложа едно такова реле, което ще взима напрежение от релето на чистача(към него се подава напрежение след 2-3мин когато влезе в STOP режим), а другото захранване ще го взема директно от релето на запалката.
Когато включи в режим на запалване ще превключи и релето, а от там ще се затвори и веригата на вентилатора.
Друго освен това и препрограмиране за сега не съм измислил.
Да вметна нещо важно, когато изключа горелката със задържане на бутона START вентилатора гасне, както и ми казва че горелката е изключена от вътрешният бутон.Когато я пусна пак през него вентилатора не се включва.

Има ли хард ресет тази платка ?
milev5 - специалист
В крайна сметка си реших проблема с бистабилно реле.
Взех напреженията от запалката и от чистача, като минуса го взех от запалката.
Гаси перката точно на 3-та минута. :-D Ем сичко изгорено, ем продухано :lol:
naskov - майстор
По принцип фирма Интиел, която прави управлението, ремонтира проблемните платки безплатно.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Сервизни настройки на пелетна горелка Bisolid GP 18" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: