• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
NASKO80 - напреднал
Здравейте, имам следният проблем и ще се радвам ако някой ми помогне да го реша. Та значи на вилата ми направих една пристройка до къщата за да я разширя. Плочата на тази пристройка ще я ползваме като тераса. Решил съм да налепя гранитогрес отгоре за да не пропуска вода/защото сега тече/ и за да може да се ходи спокойно отгоре. Проблема е, че до сега имаше битум за изолация и след като го махнах, отдолу остана битомният грунд с който е намазана цялата плоча. Съмнявам се, че при това положение теракола ще залепне хубаво . Мисля преди това да направя една замазка с теракол и мрежа. Дали е добра идея или някой ако има по-добра, моля да я сподели. М/у другото зададох този въпрос и на Церазит но те не пожелаха да ми отговорят.
Duke_BG - специалист
няма да е зле да удариш една изолация преди да налепиш плочките
имам пред вид изолация с фибран (ако ползваш пристройката зимно време и я отопляваш де ) виждал съм само че се прави но как нека каже някой който не е гледал само :)
NASKO80 - напреднал
Забравил съм да спомена. В/у плочата има такава изолация в/у нея замазка и чак след това беше воалита. И понеже плочата я отливах с едни приятели за по бира и кюфтета, после фибрана го слага баща ми, след това замазката пак с приятели и накрая воалита с един братовчед, които уж знаеше как се лепи. Та затова цялата плоча при първият дъжд потече и реших да слагам гранитогрес и искам да го направя веднъж за винаги, както трябва. :headbash:
NASKO80 - напреднал
Е, явно няма компетентни хора по този въпрос. Но аз не мога да чакам, че идва зима и реших направо върху замазката след фибрана да налепя гранитогрес с теракол Бори Флекс, пък ще видим какво ще стане.
Domashen_maistor - специалист
:? Системата е хризантема, както пише един колега. След като тече плочата, най-глупавото е да се осланяш на гранитогреса за хидроизолиране - поне така ми се струва. Слагат се хидроизолациите след това фибрана, след това замазката и накрая плочките. Има даже мушами, които са с лепило (както е тиксото). Ама са доста скъпички. Тях сам може да си ги лепиш. И според мен най добре върху старата битумна изолация. Ако тя е здрава, най-вероятно тече от снадките й. Тогава може да си вземеш лента и с нея да ги залепиш. Има и вариант старата изолация да се е скъсала и тук виновен е не приятеля дето я е лепил, а този дето я е купувал. Затова се купува по-дебела мушама - за да се къса по-трудно.
todor_velikov - специалист
Domashen_maistor написа:
Слагат се хидроизолациите след това фибрана, след това замазката и накрая плочките.
аз пък ти казвам че се слага първо фибрана и после хидроизолацията,ти как ще ме обориш? :buch:
[quote]аз пък ти казвам че се слага първо фибрана и после хидроизолацията,ти как ще ме обориш?
Не смятам да те оборвам, прави си го както ти харесва, аз бих направил това, което казвам и причината е, че ще правя една замазка, а не две.
todor_velikov - специалист
е за замазката може и да си прав ама като сложиш хидроизолацията и после фибрана и като надупчиш всичко това с дюбели мушамата ти отива на кино :wink:
Какви дюбели :? :? :? Става въпрос за под! При това такъв върху който ще се ходи! (поне така писа колегата). Демек върху плочата битумен грунд, после хидроизолация, после може да се лепи с теракол, може и да не се лепи се реди фибран. В сайта на производителя пише от кой фибран точно. 5см по норми са за топлоизолация с фибран. След това армировъчна мрежа за замазка. Нарежда се и се прави замазка. Не по-малко от 3-4см. След това си реди плочките, греса, камъка или каквото там ти харесва. После щапукай отгоре както искаш. Ако смениш технологията по някакъв начин трябва да се защити мушамата. Т.е. както се съгласи налага се втора замазка (освен тази върху фибрана).
ако държиш фибрана пък тогава хидроизолацията -фибран, изолация самозалепваща се (от тази дето по нея си има лепило и е с пъти по-скъпа от обикновената мушама) и тогава замазката. Естествено за лепене с горелка - забрави.
вариант 4 - хидроизолация на циментово-битумна основа. Малко ме притеснява от гл.точка на мразоустойчивост, и дълготрайност, но ... :?
  • 1
  • 2

Тема "Плоча на пристройка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: