Захранванията винаги трябва да дават поне по волт и малко та два над крайния волтаж на който ще спре зареждането на батерията! Понеже разните изправители и тем подобни интегрални схеми, които са в зарядните платки не могат или хич не обичат да работят в такива гранични режими на зареждане! Трябва да има малко запас на напрежение, който запас да се ползва и за работата на следящата електроника, пък и да се компенсира евентуален пад на напрежението на захранващия източник, когато се свърже към товара, в случая батерията. А при правилното зареждане на батерии, особено литиеви дори 0.1v има съществено значение за доброто здраве на вашите батерии:)
Иначе разбрах какъв е проблема с моя червен BMS. Оказва се, че братята китайци са излъгали-подвели продавача от който я взех, платката е за Li-FePo! Партидата е нова и аз съм бил първия взел платка от партидата. След консултация и допитване до човека и проучване на партидата се установи тази китайска лъжа. Чипа отговарящ за процеса на зареждане е за Li-FePo, не за Li-Ion. Пичовете от Китай са ги изпратили платките като такива за Li-ion, днес момчетата ги гледаха под микроскоп и тогава се видя че уж привидно същия чип е друг. Правя
на човека за бързата реакция от негова страна да се провери какво се случва с партидата и оказаното съдействие. Нещата вече са решени и оправени, както при него така и при мен!
Много коректен! Евала и респект, така трябва да се работи
batteryservice.bg/kategoria/komponenti/platka-za-kontrol-pcm/
Иначе разбрах какъв е проблема с моя червен BMS. Оказва се, че братята китайци са излъгали-подвели продавача от който я взех, платката е за Li-FePo! Партидата е нова и аз съм бил първия взел платка от партидата. След консултация и допитване до човека и проучване на партидата се установи тази китайска лъжа. Чипа отговарящ за процеса на зареждане е за Li-FePo, не за Li-Ion. Пичовете от Китай са ги изпратили платките като такива за Li-ion, днес момчетата ги гледаха под микроскоп и тогава се видя че уж привидно същия чип е друг. Правя

Много коректен! Евала и респект, така трябва да се работи

batteryservice.bg/kategoria/komponenti/platka-za-kontrol-pcm/