Всичко за дърводелството
EDI - майстор
30000 оборота не се сещам какво може да ги изтърпи.
nautilus33 - майстор
Ясно :)
Че по-принцип я взех с мисълта, да осъвременя едни стари соц. гардероби, като исках да ги кантирам наново и евентуално да им направя и някаква шарка, но може и да не стане тогава. Но ще опитам де.
EDI - майстор
Пробвай да работиш с марков фрезер- СМТ, ФРУД /пластините са по- хубави/, с минимална стружка-2 или 3 мм, на няколко паса.Може да си купиш и регулатор на обороти и да го монтираш на машинката.
hitarpetar - специалист
Знам че всеки гледа да удари кьоравото и да вземе евтини фрезери, но ВНИМАВАЙТЕ с тях.
Поучителни опит е от днес.
Трябваше да изкарам едни ерове на шаблон, но се оказа че правия фрезер на dewalt ми е малко къс и пребегнах към един по-дълъг Raider. На финалната права приключих с 2 счупени хвърчащи лагера, много нерви и един заводски крив фрезер който мята ужасно и със сигурност повече няма да използвам.
Верно хубавите са скъпи, но в повечето случай си заслужават в пъти повече парите.
nautilus33 - майстор
EDI написа:
Пробвай да работиш с марков фрезер- СМТ, ФРУД /пластините са по- хубави/, с минимална стружка-2 или 3 мм, на няколко паса.Може да си купиш и регулатор на обороти и да го монтираш на машинката.
В момента съм с един на Trend, който като го гледам на сайта им ми се вижда читав. Само, че като не съм работил до сега с фреза и някакси не мога да преценя дали се е изхабил или си е достатъчно остър. Но ще видя да взема друг. Този регулаор на оборотите трудно ли се монтира и за всякаква фреза ли става?
EDI - майстор
Ако говориш за фрезера от снимките на предната страница, има нужда от почистване, леко замазан ми се вижда.Вземи спирт или ацетон, накисни го и го изчисти идеално.Намират се регулатори, но лично не съм монтирал.До колкото помня, се ползват регулатори за големите флексове на СПАРКИ.
Що се касае до марковите фрезери, определено си заслужава.Самата стомана на тялото е по-жилава, пластините са от по-качествен карбид, заварките на пластините са много по-добри, заточването е много по-добро и като ъгъл и като полиране.
Аз също имам няколко фрезера РАЙДЪР, но ги ползвам много рядко и само за лека чернова работа по неотговорни детайли.И винаги с едно на ум да не ги прегрея и да не се разлетят пластини.
nikolson - майстор
Това, което виждам на снимката, ми се струва, че има нужда от заточване.
nautilus33 - майстор
Гледах в нета и видях някакви регулатори, които доколкото видях се монтират външно, но не видях как. Ето едно клипче в ютюб. Не знам дали за това става дума.
Иначе фрезера от снимките, дали ще мога да го заостря с една финна пила, или си има някакъв чалъм и специална машина за това.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-6E1uI8yOy0[/youtube]
nikolson - майстор
За регулатора, питай някой електротехник. Аз не съм много на ти с тоците.
Фрезерът ми се струва доста изхабен и май ще му трябва добро заточване. По снимката не мога да преценя колко, но можеш да ползваш няколко размера шкурка на идеално плоска повърхност (напр. стъкло) като резецът лежи по цялата плоскост на абразивната повърхност. https://www.trend-uk.com/en/CZ/product/ ... tone_.html
Чувал съм, че фрезери заточвали в Полимета, но не съм сигурен.
nautilus33 - майстор
Ясно. Не ми отваря линкът към продукта, който си дал, просто начална страница или нещо такова, но като чета самия линк, май се сещам за какво иде реч. Виждал съм ги тези диамантени точила, с резлична едрина на абразива. Но ще опитам първо с шкурка и както каза ЕДИ, първо ще изчистя със спирт.

ПП и още нещо- кой ръб трябва да подостря- външния или вътрешния? Отдолу също ли се подостря?

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: