• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Напишете въпрос свързан със санирането.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Batv написа:
...
За изолация още на съм убеден, че си струва упражнението.
Ако чуденката е за изолация на таван, слагай. При мен с 2см най-прост стиропор, температурата веднага се вдигна с 4 градуса. Имам превид, пред очите ми, докато го слагахме.
8180 - майстор
nikolov333 написа:
Теб те топли комшията отдолу, така че нямаш файда от горния..
Аз пък се чудя защо живея основно на пода, както и повечето, щом няма файда от отоплението ми.
Не бих бил така категоричен. При всички случаи отоплението на горния ще окаже положително влияние, още повече рядко някой изолира пода. Колко е друг въпрос.
nikolov333 - майстор
Разликата в температурата на пода и тавана, през зимата може да достигне от 7 до 10 градуса, зависи с какво топлиш..така че, ако се качиш на една подвижна стълба зимата, при нормална температура стаята, след 10-на минути на стълбата, може да се изпотиш.. :-D
Hursa - майстор
Около 2, рядко 3 градуса е разликата в температурата по височина в стаите на апартаментите (до колкото знам, разбира се зависи от "типа" отопление и от отоплението на съседите отгоре и отдолу). Ако е климатик - с горно разположено вътрешно тяло, разликата е под 2 градуса.
Но също съм "за" изолация на тавана, с минерална вата. След като има относително големи топлозагуби, може би и шумоизолацията не е на "ниво".
8180 - майстор
nikolov333 написа:
Разликата в температурата на пода и тавана, през зимата може да достигне от 7 до 10 градуса, зависи с какво топлиш..така че, ако се качиш на една подвижна стълба зимата, при нормална температура стаята, след 10-на минути на стълбата, може да се изпотиш.. :-D
Май не схващаш какво ти пиша.
За топло-загубите/печалбите важи РАЗЛИКАТА в темп. от двете страни на преградата (в случая тавана), не абсолютните стойности. При малка разлика ТИ може да бъде иконом. нерентабилна, а в отделни случаи и вредна, въпреки твоята "категоричност".
Отделно, че Авторът очаква горният да грее добре.
nikolov333 - майстор
Да де.. за това не съм сигурен дали е добре да се изолира тавана, но пак твърдя, че е по-важното колко топли комшията от долу, а не горния, защото живея на първи етаж, над мазета и въпреки, че пода съм го изолирал с 5см.ХПС разликата между пода и тавана ми е 7-8 градуса.. Друг въпрос е че отоплявам към 65м2 с един климатик 18-ка и не отоплявам постоянно, защото все още не сме се нанесли да живеем там, а само докато работя нещо..
Hursa - майстор
Сигурно сте прав за климатика (за разлика от мен). Вярно, климатик с горно разположено тяло трудно прогрява навсякъде пода и на едно помещение. А ако са няколко помещения и пода е с повишени топлозагуби – сигурно е нормално да е голяма разликата между температурите на въздуха граничещ с пода и този около тавана в студено време.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Вътрешна изолация с фибран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: