• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
palefaced - специалист
Благодаря на всички за мненията. За сега 440T (модела който е наличен) ми е фаворит.
iivanov - майстор
Гледам , че си от Варна . Дилърът Панко много му чува главата . Отиди на место , пипни . Намира се на обръщача на автобус 13 .
lucho - специалист
palefaced написа:
Благодаря на всички за мненията. За сега 440T (модела който е наличен) ми е фаворит.
Много интересно с какво новият модел "441T" е по-добър от стария "440T"? С 0,6 кг е по-тежък (8 срещу 7,4 кг), ширината на косене е с 4 см по-малка (38 срещу 42 см), вибрациите с корда (лява/дясна дръжка) са доста по-големи (6,3/7,5 срещу 3,7/5,4 м/с²)... Само дето шумът му е с 0,9 dB по-нисък, но това е нищожна разлика. Най-интересното е защо е по-тежък? Всички параметри на двигателя са същите и вероятно по него няма промени. Остава да са направили някакви промени по трансмисията, но казва ли ти някой какви?
palefaced - специалист
Колегата, в по - предните постове спомена че не се намира 440T. Съобразявяйки се с това, както и с факта че ще съм платежоспособен след месец - два, следва да се насоча към наследника на модела. Ако имам късмет мога и до 440 T да се добера.
andro6157 - специалист
keymaker написа:
На Спарта 440 и на райдер съм слагал 350 мм. нож когато тревите са над 35 см стават на откоси машината се води като ръчна коса ( работния ход е от дясно на ляво връщането е празно ) . Като кусур на ножовете намерих, че не са достатъчно остри, с плоска пила се отравя за 5 мин. Не се работи на високи обороти, а около средните с проби по време на работа се целят правилните и като се хване темпото нещата си идват на местата. На ден 10 декара без проблеми и много зор.
В четвъртък подкарвам двора на училището и ще кача снимки.
Колега да не се шегуваш 10 дка на ден :? Все още нямам възможност да пробвам чат пат коса иначе само наляво много зори дясната ръка наляво-надясно няма проблем.Остави 10 дка 5 ако мога на ден излизам на частно 20 лв е дка при нас.
iivanov - майстор
lucho написа:
Много интересно с какво новият модел "441T" е по-добър от стария "440T"?
Данните са ти сухи и личи , че си нямал досег с 440 . Трансмисията не вярвам да е пипната , но двигателят определено е . По точно картерът , в часта свързана с охлаждането . При 440 въздухозаборните отвори са забити отдолу под двигателя и над резервоара . Достъпът за почистването им е затруднен , а и не са ти пред очите . Начинаещият като нищо може да ги забрави и ето ти прегрял двигател . При 441 , гледам има някакви въздухозаборници отпред , в района на съединителя . Ако това са те , винаги ще имаш визуален контрол над замърсяването им .
Други положителни промени са новият стоп бутон и изместеният лост на смукача . Старият бутон е елементарен цък-цък ключ , здрав и евтин . Обаче е много досадно по време на работа неволно да го бутнеш и изключиш машината . Често се случва . Новият май е по подобие на въведените от някои марки връщащи се във включено положение бутони . А пък смукачът на 440 е забит отдолу , на място трудно достъпно , ако си с дебела ръкавица .
И накрая относно диаметъра на кръга , описван от кордата . Спарта 440 може и да е с 42 см диаметър , обаче никога не може да направи такъв откос -предпазителят няма да позволи . Оптимизирането на диаметъра само ще е в плюс на наследника 441 .
lucho - специалист
Да, виждал съм "440T" само вежнъж, у един съсед, но не съм обръщал внимание на тези подробности. След твоя коментар не остава съмнение, че "441T" има по-добра конструкция. Но все пак се чудя откъде ли идва това увеличение на теглото с 0,6 кг?
keymaker - специалист
andro6157 написа:
Колега да не се шегуваш 10 дка на ден :? Все още нямам възможност да пробвам чат пат коса иначе само наляво много зори дясната ръка наляво-надясно няма проблем.Остави 10 дка 5 ако мога на ден излизам на частно 20 лв е дка при нас.
---------------------------
Ами с тренировки се постигат тия резултати. И при рязането на дърва го има тоя момент, в началото 10 куб. цял ден и после като умрял. Ама с малко инат почнах по 20 на ден, че и вкъщи да си доработвам. Чалъма трябва да хванеш, с работа ще уцелиш темпото.
По въпроса за посоката на косене няма много избор, така се движи ножа. Обзаведи се с качествен самар и го регулирай, разликата е голяма.
iivanov - майстор
andro6157 написа:
Остави 10 дка 5 ако мога на ден излизам на частно 20 лв е дка при нас.
Ей така се избиват парите на хубавата машина . Този сезон , въпреки че е суша и няма работа , съдейки по изгореното масло съм на чиста печалба около 450 лв . ГСМ , корда и амортизационни отчисления са отделно .
gnt69 - майстор
iivanov написа:
andro6157 написа:
Остави 10 дка 5 ако мога на ден излизам на частно 20 лв е дка при нас.
Ей така се избиват парите на хубавата машина . Този сезон , въпреки че е суша и няма работа , съдейки по изгореното масло съм на чиста печалба около 450 лв . ГСМ , корда и амортизационни отчисления са отделно .
Ще се предадете вие че работите професионално. Стигам до извода че за домашна употреба китайците вършат перфектна работа. Ако ви трябва коса за всекидневна и тежка работа тогава трябва да се купува от гореизброените. :partyman:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18

Тема "нови косачки и коси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: