да си кажа и аз мнението...с един приятел чакахме така до коледа и нова година и си купихме лаптопи. става дума за последната коледа.
отстъпки нямаше.
цените на 1 модел при различните фирми беха еднакви.
та съвет който да ти дам:
-гледай да е без уиндос, защо да плащаш отгоре 200-300 лв за виста, като можеш да си я дръпнеш отвсякъде? по добре дай тия пари за подобър лаптоп
-като избереш некъв модел напиши в гугъл и виж какви са отзивите за него
-виж на сайта на производителя дали има драйвери за XP, не всички програми вървят на виста, така и така подържа виста, добре е да подържа и хр....
-вече за процесор- двуядрен, колкото може повече.
рам - поне 2ГБ
обикновено са с чанта, мишка, но все пак си провери за модела - една чанта за лаптоп струва 20-30 лв, трябва да има и батерия , разбира се...
като марки dell, HP....asus е моя, доволен съм си от него, върши ми работа.
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Теди
- специалист
40 мнения в "Лаптоп,... мнението ви..."
абе не се хващайте на уловката "без оперативна система" за лаптопи. и аз така реших да спестя 200 лв и си взех един acer без нищо и вече 1 месец си играя да го подкарам. Още търся драйвери, кирилизатори и т.н.
mitko414
- специалист
mo78mo написа:абе не се хващайте на уловката "без оперативна система" за лаптопи. и аз така реших да спестя 200 лв и си взех един acer без нищо и вече 1 месец си играя да го подкарам. Още търся драйвери, кирилизатори и т.н.А тук търси ли?
Другия вариант -- носиш го на майстор и за 30-40 лв лаптопа е готов.
BeTaTesTeR
- специалист
Препоръчвам ти избора ти да се ограничи до следните три марки:TOSHIBA,DELL,lenovo
Те правят най-качествени и здрави машини.Ако се спреш на TOSHIBA може да си го вземеш от тук http://www.technopro-bg.com/ ,те са официален представител на тошиба за България.От там ти избрах това моделче Satellite L300-17L-2G според парите които си опеределил,но ако имаш възможност посети магазина да видиш какво предлагат в наличност.Имай предвид че можеш да си закупиш допълнителна гаранция за тошиба.
За DELL също съм чел много добри мнения,правели се в Ирландия.
Те правят най-качествени и здрави машини.Ако се спреш на TOSHIBA може да си го вземеш от тук http://www.technopro-bg.com/ ,те са официален представител на тошиба за България.От там ти избрах това моделче Satellite L300-17L-2G според парите които си опеределил,но ако имаш възможност посети магазина да видиш какво предлагат в наличност.Имай предвид че можеш да си закупиш допълнителна гаранция за тошиба.
За DELL също съм чел много добри мнения,правели се в Ирландия.
Takezo Sensey
- модератор
Добър е ..за тези пари , колегата взе един ПЕРФЕКТЕН Е .
wire
- напреднал
Да се включа и аз.
Доста опит понатрупах откакто преди година си харесвах лаптоп. Взех си Тошиба А215 от САЩ. Такива в БГ нямаше, няма и да има
От тогава съм преинсталирал, поправял, инсталирал поне 10-ина лаптопа. Ето моите съвети:
1. НЕ си вземай MSI, ACER!
2. Средна ръка са HP ( Compaq са тяхна марка пак), Fujitsu-Siemens, но имат доста проблеми
3. Най-добрите марки са Toshiba, Dell, Lenovo (това е на IBM), Sony и Gateway( която май няма да намериш в България) Asus и Apple(което обаче е доста скъпо, както и Sony)
4. Най-добрият звук на колонките е на HP, но само заради това да си го взимаш:?
5. Операционната система - само ако е Vista Home Premium SP1 (Ultimate е скъпа, другите не ти трябват). Моя дойде с диск - слагаш диска и чакаш - инсталира само оригинална Vista, драйвери и помощни програми без да си бутнеш пръста. Давали са ми лаптопи без такива дискове - пълен ужас докато намериш всичко, а и ако ще го даваш на майстор...40лв. през нз си колко време...
6. Пентиумите са по-скъпи, по-бавни и с по-ниска производителност. AMD само загряват повече, но са с по-голяма производителност и минават Интел по почти всички показатели.
7. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО двуядрен процесор - Turion x64 (за AMD) или Intel® Core™2 Duo
8. Харда повече от 160GB и с 5400 оборота
9. RAM поне 2, ако е с 32бит оп. с-ма не ти трябват 4 - няма да ги разпознава всички.
10. Почти всички вече са с вградена камера.
11. HDMI изхода е за картина, не за звук
12. По възможност не купувай от веригите за техника, защото там тези малките пакети ги подмятат като дини
13. Екрана ти да е нещо с Brite - TruBrite, XBrite..разни такива и да не е матов.
14. Да има VGA изход, поне 4 USB, PCMCIA и card reader, естествено Wi-Fi и Lan.
15. Батерия повече от 6-клетъчна няма да има в лаптоп за толкова малко пари
Ако нещо съм пропуснал се извинявам
Доста опит понатрупах откакто преди година си харесвах лаптоп. Взех си Тошиба А215 от САЩ. Такива в БГ нямаше, няма и да има

1. НЕ си вземай MSI, ACER!
2. Средна ръка са HP ( Compaq са тяхна марка пак), Fujitsu-Siemens, но имат доста проблеми
3. Най-добрите марки са Toshiba, Dell, Lenovo (това е на IBM), Sony и Gateway( която май няма да намериш в България) Asus и Apple(което обаче е доста скъпо, както и Sony)
4. Най-добрият звук на колонките е на HP, но само заради това да си го взимаш:?
5. Операционната система - само ако е Vista Home Premium SP1 (Ultimate е скъпа, другите не ти трябват). Моя дойде с диск - слагаш диска и чакаш - инсталира само оригинална Vista, драйвери и помощни програми без да си бутнеш пръста. Давали са ми лаптопи без такива дискове - пълен ужас докато намериш всичко, а и ако ще го даваш на майстор...40лв. през нз си колко време...

6. Пентиумите са по-скъпи, по-бавни и с по-ниска производителност. AMD само загряват повече, но са с по-голяма производителност и минават Интел по почти всички показатели.
7. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО двуядрен процесор - Turion x64 (за AMD) или Intel® Core™2 Duo
8. Харда повече от 160GB и с 5400 оборота
9. RAM поне 2, ако е с 32бит оп. с-ма не ти трябват 4 - няма да ги разпознава всички.
10. Почти всички вече са с вградена камера.
11. HDMI изхода е за картина, не за звук
12. По възможност не купувай от веригите за техника, защото там тези малките пакети ги подмятат като дини

13. Екрана ти да е нещо с Brite - TruBrite, XBrite..разни такива и да не е матов.
14. Да има VGA изход, поне 4 USB, PCMCIA и card reader, естествено Wi-Fi и Lan.
15. Батерия повече от 6-клетъчна няма да има в лаптоп за толкова малко пари

Ако нещо съм пропуснал се извинявам

Теди
- специалист
Доста изчерпателно, но мисля като гледам от коя дата е темата човека отдавна си е взел предполагам. Жената е с АSUS перфектна машинка макар и доста скъпа. Относно производителноста на AMD or Intel вече може да се поспори. За настолните съм повече от убеден, че е точно обратното. За мобилките може и да си прав 

Тема "Лаптоп,... мнението ви..." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература