Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
plamen6703 - майстор
Paintmaster написа:
Ами да ви кажа, докато ровех за инфо в нета видях доста такива кютуци, произведени през '70-'80-те и цените им са в хиляди левове! Дори намерих и един аукцион немски, където се продават такива на старо, като дори тези, които са за части започват от 500 Евро нагоре! Също и видях снимки на някой изградени климатични или хладилни системи именно с такива дърти кютуци, та затова се замислих дали не мога да си спретна една термопомпа въздух-въздух например за отопление през зимата или нещо по-добро от помпане на гуми..примерно!
В повечето случаи гледането на клипове за техника в "тубата" е противопоказано :) Аз също намирам аукциони за техника, на които се искат баснословни цени за неща, които я струват и 1/10 от цената, я нямат и толкова. Въпроса е, че пък наистина може да се намери някой, който да похарчи една бала пари за някаква глупост... света е пъстър и това е хубаво.
Аз съм си спретнал термопомпа, но е въздух-вода, ползвал съм съвременна техника и не съм действал на принципа намерих си копче, ще си ушия балтон да пришия копчето на него :)
Искрено ти желая успех в начинанието и ако не се получи дано поне да изкараш хиляди левове от придобивката си.
Ако всичко е ОК и опреш до фреон R12 пиши ми, може да помогна!
Keresteliev - специалист
plamen6703 написа:
....пиши ми, може да помогна!
Добре, но ей сега ще дойде toolegittoquit (тинки, сифоня) да ти държи сметка кой си ти, че да помагаш?
Paintmaster - помощник
В крайна сметка ще си го ползвам само за въздух, но незнам как да го държа под 40* ?! Иначе ми харесва, че е много безшумен и има доста добър дебит, за сметка на това пък заедно с бутилката отива на към 50 кила :-D
inspo - майстор
Е добре де ти защо реши, че 40° му е горната граница. По соро от -15° до 40° е температурата на околната среда подходяща за работа на компресора. Пък той колко вдига е друг въпрос. Казаха ти, че можеш да му сложиш и принудително охлаждане. Варианти много.
nikolson - майстор
Просто този температурен диапазон е определен от фазите на изпарение и втечняване на фреона. Като компресор за въздух няма отношение.
plamen6703 - майстор
Keresteliev написа:
plamen6703 написа:
....пиши ми, може да помогна!
Добре, но ей сега ще дойде toolegittoquit (тинки, сифоня) да ти държи сметка кой си ти, че да помагаш?
Него и още 2-3-ма като него съм ги наел да ми бъдат нормировчици :lol:
Paintmaster - помощник
Ами незнам, така пише на табелката! И на мен ми се струва нелогично!!!
maleeeestrax - специалист
Е сега ми звънна Доналд Тръмп и ме попита дали не знам някъде да се продава такъв компресор защото на тъща му изгорял хладилника и можел да плати 45 000 долара да й го оправи. :rock:
romanpm - майстор
Моето мнение че това е работна температура на въздуха около агрегата , а за да поддържаш някакво охлаждане може да приспособиш вентилатор с датчик на 40 С :)
maleeeestrax - специалист
Абе каквото и да си говорим трудно се поддържа 40 градуса температура на околната среда. :rock:

Тема "Какво да направя с ТОВА ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: