Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
zz_stefanov - майстор
Става реклама, но аз от Рувик във Варна. Колегите цитират същите цени, а производителя и модела са едни и същи.
Цените във веригите са много нагоре, истинските са във специализираните магазини/вериги за ВиК части.
Във Варна са Филбо, Рувик, Орекс....
Ето цените на които съм закупил частите:

Прикачен файл

IMG_20170527_195011.jpg
preslav - майстор
A.Asenov написа:
Тези 1 баровите, за 3,50 от къде ги взимате ?
Има ли ги в някоя от големите вериги - Бриколаж, Темакс, Практикер ?
На мен се наложи да обиколя 3-4 градинарски магазина, за да намера 1,4 баров, при това за 15 кинта.
Скромният ми опит сочи, че дори и на 1 бар лентите са доста силно надути, освен това при изгонването на въздуха се получават едни пулсации, които често са причина за откачане на някоя връзка, за това ти препоръчах да си сложиш кран, който е около 7-8 лв. и практически е вечен. Точно заради свръх наляганията предпочитам системите работещи на самотек, но при мен няма място за реализацията на такава - не знам как е при теб.
zz_stefanov - майстор
Мен ако питаш и регулатора и крана. Крана добре настроен ще те пази от пулсациите дето ги коментирате, а регулатора ще действа добре когато всичко се напълни.
preslav - майстор
zz_stefanov написа:
Мен ако питаш и регулатора и крана. Крана добре настроен ще те пази от пулсациите дето ги коментирате, а регулатора ще действа добре когато всичко се напълни.
Да, Иванов е дал добра идея - наличния клапан и след него кран.
Чираче - майстор
Може да се сложи кран и преди, и след. Но той ограничава дебита, но не и налягането в маркучите.
preslav - майстор
Чираче написа:
Може да се сложи кран и преди, и след. Но той ограничава дебита, но не и налягането в маркучите.
В доста голяма заблуда си - мисля, че ти имаше манометър в системата си.
Виж какво е налягането когато капковото работи и какво е ако изкараш която и да е тапа от някой маркуч.
hidrazin - майстор
Чираче, не се вижда много добре от снимката но си мисля че ти си имаш регулатор на дебита... :-D
:partyman:
Чираче - майстор
hidrazin написа:
Чираче, не се вижда много добре от снимката но си мисля че ти си имаш регулатор на дебита... :-D
Имам регулатор на налягането. Но не и на дебита.
hidrazin - майстор
Чираче написа:
Я дай по-хубава снимка на електроклапана. Може пък и да бъркам.
На снимката от предната страница не се вижда добре.
preslav - майстор
Чираче написа:
hidrazin написа:
Ако ти е интересно можеш да прочетеш това "ДРОСЕЛИРАНЕ

Понижаване на налягането на движещ се газ (течност) при преминаване през стеснение в тръба или порьозна преграда. При адиабатното дроселиране температурата на веществото обикновено се изменя (Джаул-Томсънов ефект). Приложение - за втечняване на газове, регулиране на дебити и др."
Не съм го измислил и писал аз, но е най-краткото, което намерих в нета - иначе си е цяла наука с доста формули и не съвсем прости сметки.
Твоят прокапващ регулатор на налягане работи на същия принцип, предимството му пред обикновения кран е, че автоматично регулира налягането в доста широк диапазон P in (налягане на входа) от 1 до 7 бара - P out (налягане на изхода) константно 1 бар, но за да работи коректно винаги трябва да има поток вода.
Доколкото се ориентирах от снимките филтърът ти е сложен след електромагнитния клапан и след регулатора на налягане - бих ти препоръчал да го сложиш преди тях, сега песъчинките износват движещите се части в регулатора на налягане, а също така може да заклинят електромагнитния вентил защото ми прилича на шибърен. Екстра пад на налягане имаш и във филтъра особено след като се позапуши.

Тема "Клапан за постоянно налягане." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: