• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 24
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Keresteliev - специалист
toolegittoquit написа:
Гост написа:
A, добро утро! Аз защо мислиш ще ги подменям тези тръби? И защо съм решил да не развивам металните фитинги при "ремонта" ?
Дай 1000лв и ще ти изкопая канала. :cool:
Дотам ли я закъса бре инджилере?
Амчи то, за времето за което ще копаеш канала ще изкараш поне 3 иляди лефа кат инджилер!!!

п.п. Тези сегашните бакалавърчета инджилери, не мога да ги разбера!!!

:cry:
infomar
Преди две години правих подобна операция - със същите размери. Обадих се на неволята и за 6 часа сам го изкопах - две лопати широко и три дълбоко на 20-тина метра. Зора е първият метър, после върви лесно, стига да не е много топло, че на 30 гр. ще изгори гърбът.
не е толкова страшно, колкото изглежда от страни.
Pooh - майстор
toolegittoquit написа:
Много по-малко хора могат да правят изчисления за мостове, отколкото да бъркат бетон.
Стинки, колкото хора, можещи да бъркат бетон, на ръка, успееш да събереш ти - толкова + 20 можещи да смятат мост ще ти намеря аз. Вземете всички да слезете на земята, всички онеправдани иженери. Много малко са незаменимите и те не се намират сред професиите на заплата. Кольо Фичето е бил прост дюлгер, когато края на 19 век, мостът построен от него е разрушен - повече от 20 години, инженерната мисъл на страната се чуди КАК точно да го възстанови ... пък накрая им писва да се излагат и правят "някакво подпиране" ... жалка гледка на фона на запазените оригинални подпори от "простия човечец с абичката" :wink:

Еле пък ти, си идеалния пример - уж инетигентен, уж дипломиран инженер, уж свестен човек - пък житейските благинки, все те подминават ... Все друг избират на добра работа с голяма заплата. Все връзкари и престъпници се возят на нови коли, пък теб умното и кадърно момче го карат да изкупува боклуците на бачкаторите и да се мъчи да ги привежда в движение ... :lol:
toolegittoquit написа:
Дай 1000лв и ще ти изкопая канала.
Ето - виж сега, кой и как ще ти оцени скромната особа - пък ти искаш, само каквото си заслужил ... :lachtot:
Чираче - майстор
Така е, неволята много помага. И удоволствието от собствената работа е върховно и няма цена. При мене почва няма, най-много да е десетина сантиметра. Използвах изкопаното от къщата ми, и с една фадрома ми го подравниха горе долу. И понеже имам денивелация от около метър на 20 м дължина, направих двора на хоризонтални нива с подпорни бетонни стенички. След това поръчах, и ми докараха 10 Камаза чернозем срещу 130лв/курс. Уж трябваше да е хумус, но тоя тарикат шофьора не беше коректен. Както и да е. След това всичката пръст я разпръснах САМ в целия двор - къде само с лопатата, къде с количката. Но се получи много добре - дълбочината на чернозема е между 40-70см. Даже от мерак съм ставал в 5 часа сутринта, за да разхвърлям. Сега съм на тема търсене на угнил овчи тор - поне 3 Камаза. И всичко ще си дойде на мястото.

Горното го написах с единствена цел - да докажа, че няма срамна работа за тия, които могат да я вършат. И работа за инженери и хамали. Но това много зависи от вида на работата. И пилота може да лепи плочки, ако му се наложи, но плочкаджията не може да кара самолет. Даже и да му се налага. :lol:
toolegittoquit - майстор
Pooh написа:
Еле пък ти, си идеалния пример - уж инетигентен, уж дипломиран инженер, уж свестен човек - пък житейските благинки, все те подминават ... Все друг избират на добра работа с голяма заплата. Все връзкари и престъпници се возят на нови коли, пък теб умното и кадърно момче го карат да изкупува боклуците на бачкаторите и да се мъчи да ги привежда в движение ...
Моята кола..Ще я направя такава!? И ще ми ядат прахта. :)
А да ти кажа...Старите коли са по-скъпи от новите. :)
Изображение
Keresteliev - специалист
Чираче написа:
.... И пилота може да лепи плочки, ако му се наложи, но плочкаджията не може да кара самолет. Даже и да му се налага. :lol:
Що пък даде пример с плочкаджия?

п.п. LANаджия може и самолет да подкара, ако му се налага!!!

:lol:
Junak - майстор
Keresteliev написа:
п.п. LANаджия може и самолет да подкара, ако му се налага!!!
:lol:
Ама някой трябва първо да вдигне самолета :-D
gogo7777 - майстор
Дай 1000лв и ще ти изкопая канала.
Виждате ли....и инженерите имат акъл понякога :wink: .
Гост - специалист
toolegittoquit написа:
Дай 1000лв и ще ти изкопая канала. :cool:
Няма да го изкопаеш. Мързи те в и в червата.
Ако не беше мързелив- щеше всичко да ти е наред и нямаше само да се оплакваш!
toolegittoquit - майстор
Гост написа:
Няма да го изкопаеш. Мързи те в и в червата.
Аз за това съм учил. Защото ме мързи да бъхтя. Ама за 1000лв за 2 дни ще се прежаля. :cool:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 24

Тема "Препоръчайте човек за работа тип общ работник за 2 часа в Пловдив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: