• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
fichtenweg - специалист
може ли да ме насочите към фирма която има по-прецизен кабел детектор. Искам да открия съвсем точно местата където са положени кабелите.
Вчера търсих с по елементарен такъв, който индикира точно около мястото където трябва да се пробие.
Съществуват ли такива които направо сканират в образ положените кабели.
Bobivan - специалист
Има !!!Ама са майка си и баща си!!!!!Модела на Бош е към 1500 кинта!!!
romanpm - майстор
Прост електронен фазомер с дисплейче от 12 до 220 волта от примерно левче е достататъчно чувствителен да открие кабел с напрежение от 2-3 см :)
Милен - майстор
fichtenweg написа:
Съществуват ли такива които направо сканират в образ положените кабели.
Ако толкова те е страх да не нацелиш нещо по добре не дупчи :-D
Сканира в образ само рентгена в болницата. :roll: А между другото вече имат и портативни които стават за това несвойствено им предназначение. Кабелите направо ще светнат на снимката. :roll:
alexkk - напреднал
Аз си купих Bosch DMF 10 Zoom. Доста съм разочарован ,защото в панел не може да открие електрически кабел.(пробвах и със и без консуматор). Явно арматурата смущава уреда :(. (Разбира се това, никой продавач не го казва) .През тухла , дърво и гипсокартон бачка.
Следващият клас уред на Бош струва към 1500 кинта, ако някой го има ,може да сподели мнение , но този определно не става за панелни жилища.

Прикачен файл

400x600_314011.jpg
400x600_314011.jpg (19.74 KиБ) Видяна 5151 пъти
emil_v r - майстор
Те тоя на мен ми върши работа .
има три степ. на чувствителност , но най -важното отначало се настройва към средата , и после регистррира всеко изменение.
Мога да открия пластмасова тръба под фаянса , ако е празна без вода ,и после тръгне водата показва дълбочината .
Отделно има три либели , лазер,мазер и фазер , които не стават за нищо , освен за психоатаки към клиента :wink:
Ефтин е , но ми е подарък , не знам колко струва.
Имам още два -немски , но къде е този - къде са ония... :evil:,
и къде съм аз?

Прикачен файл

DSC06126.JPG
DSC06126.JPG (80.41 KиБ) Видяна 5140 пъти
Милен - майстор
Специално за кабели има и друг тип уреди. Предавател с модулирана честота и приемник. Включваш предавателя към въпросния кабел и с приемника търсиш по стената излъчването от кабела, който в случая играе ролята на антена. Предполагам че откриването ще бъде по сигурно отколкото при класическите.
dpp - специалист
Някой с реални отзиви за Bosch DMF 10? редстои ми масово смяна и окабеляване в стария апартамент та се чудя за нещо такова ...апартамента е тухла..гледам се намира из ибей за около 140лв, тук е 210..уау... :?
mladkal - майстор
Като ти предстои масова смяна за къв чеп ти е тая джаджа. Дърпай смело старите кабелаци (ако са в гофре или бергманова тръба) и на техно место слагай новите.

Таквиз джаджи са за определяне на местоположението на кабел да не го "заковеш" с някой дюбел и после ...Нова шпакловка, боя и т.н. ...
dpp - специалист
Да и докато къртя да си слагам генератор ли .. :shock:
  • 1
  • 2

Тема "кабел детектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: