shulio написа: Спокойно може да си вземеш 100 дка земя на 1км от асфалт.Дай някоя такава оферта, защото сериозно търся 100 дка земя, да е на около километър от път и да е в района на Троянският балкан или Еленският балкан. При мен се оказва, че изобщо не може спокойно да се намери 100 дка земя на едно място и да е близко до път, като съм ангажирал и брокери на недвижими имоти за съдействие.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

plamen6703 

- майстор			

79 мнения в "Как в България да се живее далеч от хората?"

plamen6703 

- майстор			

За мен това е най-големият проблем, в намирането толкова много земя на едно място от един собственик и да има сравнително лесен достъп до терена. Другото изобщо не ме притеснява, има проектанти, архитекти..., които с това си вадят хляба и знаят всевъзможни начини да сбъднат желанието ми, ако реша /за момента нямам такова желание/ да се заселя в такова имение 
Удрям на камък с намирането на подходящ терен.

Удрям на камък с намирането на подходящ терен.

shulio 

- специалист			

Другия вариант е да комасираш земи, щом нямаш желание веднага да ползваш терена. Избери си район и изкупувай парцелите. Обаче винаги го има варианта някой да не иска да продава и тогава пропадаш. Аз в краен случай ще се задоволя и с по малко площ - зависи от района - ако е пресечен от реки и хълмове може и 30 дка да са достатъчни.

plamen6703 

- майстор			

Има неоткриваеми собственици и съсобственици... наследил идеални части от имот, но е в чужбина и не се е прибирал в БГ с години.... другите не могат да продават без него... На какви ли не казуси съм попадал, имам доста земя, но е на различни места и нямам по-голям парцел от 42 дка, но е на кофти място и земята е попада в "Натура 2000"... Намирането на големи парцели земи на удобно място в определен район е много голям проблем...

8180 

- майстор			

Сещам се за един възможен вариант.
Много ТКЗС имаха горски/ловни/ и подобни вили, където номенклатурата пиянстваше и...
Възможно е някъде да може да се купи такава законно.
На тази долната преди години съм бил и вероятно отговаря на всички изисквания, вкл. път, ток, за вода не помня.
Намира се в гора - не се каниш да обработваш земята наоколо и няма нужда да я купуваш, ако не е върната на някого.
Unnamed Road
5432 Малки Вършец, България
43.095271, 24.958821
Съседното село на Изток - Градище, преди години имаше само две обитаеми къщи.
П.П. Комунистическото общежитие, както и отшелничеството, за мен са еднакво странни.
Имам познат, който имаше такива мераци главно заради вредното въздействие на града в/у децата. Направи на гола поляна успешна конна база, а дъщерята вече е в чужбина.
Къпят се в София, а баба и дядо водеха децата на училище (музика, балет, личен лекар) пак там.

Много ТКЗС имаха горски/ловни/ и подобни вили, където номенклатурата пиянстваше и...
Възможно е някъде да може да се купи такава законно.
На тази долната преди години съм бил и вероятно отговаря на всички изисквания, вкл. път, ток, за вода не помня.
Намира се в гора - не се каниш да обработваш земята наоколо и няма нужда да я купуваш, ако не е върната на някого.
Unnamed Road
5432 Малки Вършец, България
43.095271, 24.958821
Съседното село на Изток - Градище, преди години имаше само две обитаеми къщи.
П.П. Комунистическото общежитие, както и отшелничеството, за мен са еднакво странни.
Имам познат, който имаше такива мераци главно заради вредното въздействие на града в/у децата. Направи на гола поляна успешна конна база, а дъщерята вече е в чужбина.
Къпят се в София, а баба и дядо водеха децата на училище (музика, балет, личен лекар) пак там.

shulio 

- специалист			

Само едно уточнение. Живота далеч от хората не е отшелничество. Живееш си съвсем нормално като всички останали просто си далеч от скупчването на хора. Чудя се защо трябва да се събираме толкова на гъсто и после да решаваме проблемите породени от това.
Хората приемат за съвсем нормално да живеят примерно в двустаен апартамент в София, Света тройца, да работят в Младост бизнес парка, а детето им да учи в Киров Овча купел. Но им е много странно да живеят примерно в къща с 50дка двор в с. Долна Бела речка и да работят и учат във Вършец - на 7км. И пътуват около 10 минути.
Примерите са избрани случйно

Хората приемат за съвсем нормално да живеят примерно в двустаен апартамент в София, Света тройца, да работят в Младост бизнес парка, а детето им да учи в Киров Овча купел. Но им е много странно да живеят примерно в къща с 50дка двор в с. Долна Бела речка и да работят и учат във Вършец - на 7км. И пътуват около 10 минути.
Примерите са избрани случйно
Тема "Как в България да се живее далеч от хората?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература