Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
fox_vt - майстор
Преди време и аз бях пред тая дилема че ми втръснало от торбите. Взех прахосмукачка беко с воден филтър и беше над 200 лв. Сега се заглеждам по компактните циклонни и роботите като за последните за съжаление не стигат финанси за моделите които вършат работа. При нас въздуха е мръсен и даже и на шести последен етаж праха е много. Водния филтър събира много но и все пак пропуска, като гледам дунапрена след него и хепа филтъра. Големите габарити и теглото както и повечето работа по чистенето и след работа са основните и недостатъци. Робота има уникално предимство, може всеки ден да чисти като така ще се трупа много малко прах.
DeyanS - специалист
А циклонната технология какво по-точно представлява и с какво е повече от другите?
Роботът на този етап е неподходящ за нашия апартамент, освен финансовата страна.
big_dragon - специалист
fox_vt написа:
Пр....... Големите габарити и теглото както и повечето работа по чистенето и след работа са основните и недостатъци. Робота има уникално предимство, може всеки ден да чисти като така ще се трупа много малко прах.
Я аз като по неразбиращ, робота кой го чисти и на колко време? :?
Chefo77 - майстор
DeyanS написа:
А циклонната технология какво по-точно представлява и с какво е повече от другите?
При циклонната технология не се използва механичното задържане на праховите частици при преминаване през филтърна торба (била тя от хартия или плат). Използва се утаяването на частиците. В следствие на промяната на посоката, скоростта им във въздушния поток намалява. Дали това ще бъде постигнато чрез завихряне (обърнат конус) или в комбинация завихряне + среща с преграда - няма значение. Когато скоростта се понижи под определена стойност, инерционните сили не могат да продължат да движат частиците в посоката на въздушния поток и гравитацията ги кара да паднат на дъното на циклона, където си и остават. Откъдето пък се изхвърлят в последствие. Разбира се, имаш още филтри след циклона.
Роботът има една камара изисквания, които започват с равен под, без разлики в нивата, без врати със затворен профил, без прагове. В моята къща например, е абсолютно неприложим - освен ако не го пускам в стая след стая ...
marian1 - майстор
big_dragon написа:
fox_vt написа:
Пр....... Големите габарити и теглото както и повечето работа по чистенето и след работа са основните и недостатъци. Робота има уникално предимство, може всеки ден да чисти като така ще се трупа много малко прах.
Я аз като по неразбиращ, робота кой го чисти и на колко време? :?
Робота си има някъв начин и си знае дали е пълна торбата, и ти казва да му я изчистиш ... в моя случай, аз я изхвърлям веднъж седмично....

Чефо говориш неща, за които явно не си запознат.....
робота преодолява прагове ( зависи какви са) в къщи преминава през разни препятствия и се качва върху плочки стърчащи от пода 1 см - а за протокола - качва се и върху купичката на кучето, ако забравя да я вдигна
Правил съм и експеримент - минавам с прахосмукачката внимателно и след това пускам робота - винаги намира още за събиране :lol:
И малко хумор с робота - понеже в рекламата обясняват, че при работа, ако види някое "боклуче" - отклонява се да го събере - Да събира го, убедих се по най-гадния и миризлив начин - преди месец, съм заел банята с мои си дейности, кучето ( все още малко паленце ) се изакало... прахосмукачката минала и се отклонила, и после видях целия маршрут белязан и умирисан из целия хол :lol: :lol: :lol:
Не навивам никой за такова улеснение, нито съм дистрибутор, нито печеля от това - дори скъпата е против моето роботче - щото му се дразни на шума, и че било бавникчо - ( 75м2 за около 50 мин) но аз си го харесвам много и смятам, че не съм хвърлил парите си на вятъра...... много е мързелива работата хах задължение е само да почистиш контейнера :lol:
Chefo77 - майстор
marian1 написа:
Чефо говориш неща, за които явно не си запознат.....
робота преодолява прагове ( зависи какви са) в къщи преминава през разни препятствия и се качва върху плочки стърчащи от пода 1 см...
Последно - преодолява прагове и затворени профили на врати, или плочки до 1 см? 2 см праг прескача ли го? 4 см праг прескача ли го? По стъпала катери ли се, или пак говоря неща, с които не съм запознат?
Не е лошо да рекламираш (дори и да се хвалиш с) това, което имаш. Но никой не печели, когато си затваряш очите за недостатъците.
И не е лошо изрично да се упомене, че за да е ефективен робота, той трябва да работи всеки ден. В зависимост от ситуацията - и по няколко пъти на ден. Веднъж или два пъти в седмицата няма никакъв смисъл да чисти.
torbalan - Дървен философ
Поне нашия - до сантиметър, два... Повече не може...

Но то не му е и работа да слиза и да се качва по стъпалата... ;)
marian1 - майстор
Ще проверя на какви прагове се качва... ще симулирам прагове
какво имаш предвид под - затворени профили на врати?
И да, по сълби не се качва и слиза... и не се хваля нито рекламирам - давам впечатленията си от робот - защото човека пита...
Относно ефективността - смятам че това е индивидуално усещане - ако ти харесва си я пускай всеки ден, ако искаш и 1 път седмично... това всеки си решава за себе си по собствен вкус ... и естествено от замърсеността и употребата на съответното помещение
Chefo77 - майстор
Разбира се, че е индивидуално решение и като такова, не съм те обвинил, че си направил твоето (ако си останал с такова впечатление). Но когато човек е изправен пред дилема, трябва да знае всички плюсове и минуси, за да вземе адекватно свое. Защото, ако например тръгне да си купува прахосмукачка с воден филтър, и никой не му каже, че на всеки 5 минути (примерно) трябва да сменя водата, няма как да го знае. И тук идва момента на хора, които имат такива прахосмукачки, да му го кажат.
А ти защо да не се похвалиш - няма нищо лошо в това :)
Затворен профил: Когато касата на алуминиева врата е П-образна (встрани и отгоре), профилът е отворен, когато има борд и отдолу - затворен.
fox_vt - майстор
Тази вметка за водния филтър е добра и ме подсеща за кофти случка. Отивам на село и взех прахосмукачката да изчистя на баба ми, но по навик минах всички стаи преди да чистя прахосмукачката. Тъй като там е доста по мръсно от апартамента има и кал и доста прах като отворих водния филтър водата беше сменила агрегатното си състояние от течно на твърдо. Резултата силно замърсен хепа филтър който си остана и досега,и прах сигнал чак до изхода на прахосмукачката. Но това във апартамент трудно може да стане, но е добре да се има предвид.
И аз не съм искал да убеждавам някого да си купи робот, но чистенето на къщата е едно от най досадните задължения и всеки търси удобство. А иначе ако ще е робот то задължително със водно и сухо почистване нищо че цената все още е солена.

Тема "Избор на прахосмукачка с воден филтър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: