Всичко за дърводелството
Илчо Илиев - майстор
Малко си далечко,но.....
Това, което е направено от човек,не виждам защо да не можеш и ти да си го направиш, сега има много информация, машини и материали, достъпни за всеки, единствено трябва мерак и.....пари..
За диблите, добре изчислена и изпълнена сглобка става много здраво,но нали знаеш,че влага не трябва да има [-X
Обаче, където може, слагай по някоя вида, все пак видата си е вида ...
Като се чудиш кое как да направиш, питай, все някой колега ще даде акъл...
Не, за диблите питам за мебели вътре вкъщи. Няма влага. Ако измисля нещо да сглобя да няма види, е може да слагам по 1 да речем да има повече сигурност. Значи няма да се отвори ако се сложат дибли с лепило. Супер, четох една тема тука с едно уредче за дибли от Брюколаж и ми се въртят едни идеи. Благодаря за отговорите, ще питам. Мерак имам ама няма много време с работа,ремонти,почти не остава време.
Илчо Илиев - майстор
Позната история, време все няма....
За такива сглобки може с дибли,а и с ''бисквитки'' става, номера е да има свързващ елемент, а като се залепи, става здраво, види , там където не е вижда...
Има из форума доста писано за тези неща,а и из тубата има клипчета..
mavryt4o - майстор
Позволявам си да пиша в темата дано не се сърди колегата но въпоса е пак за маса.Виждате модела заигравката е със стъклото и имам някой неизвестни за подходът ми.Първо искам да поръчам подобно стъкло но със синкав отенък виждал съм модели стои много красиво.Изрязано произволно вълнообразно .Ще ми се да е поне 8-10мм и незнам дали мога да намеря подобно нещо.Имам 2 неокрайчени яна на 170см, дебелина 5см около 40см ширина и смятам да не ги окрайчвам като примерния модел а само да сваля кората.Не ми е много ясно за вкопаването мога ли да го направя като ползвам вече изрязаното стъкло за шаблон и с копирната втулка и оберфрезата
с правия фрезер.Ако мислите че тази операция ще стане след напасване ще захвана двата яна и ще продължа на долу.

Прикачен файл

FB_IMG_1489261502844.jpg
FB_IMG_1489261502844.jpg (60.83 KиБ) Видяна 2452 пъти
EDI - майстор
Не със стъклото.От стъклото сваляш шаблон на фазер, МДФ, шперплат или каквото имаш.После работиш с прав фрезер с горен лагер /лагера от към опашката/.
mavryt4o - майстор
EDI написа:
Не със стъклото.От стъклото сваляш шаблон на фазер, МДФ, шперплат или каквото имаш.После работиш с прав фрезер с горен лагер /лагера от към опашката/.
Не са ми ясни фрезите признавам но не ми е ясно как ще стане вкопаване 10мм по контура на шаблона по този начин освен фрезера ако не ми е с точната дължина или да е много дебел шаблона.Аз не искам да го изрежа до долу по шаблона а да направя вкопаване,зъб да легне стъклото.

Прикачен файл

20170610_130816.jpg
miliad - майстор
С копирна втулка би трябвало да стане.
Но ще трябва да се предвиди страничното изместване при изработката на шаблона.
Или фрезера с лагер и подлагане под шаблона, въпрос на сметки е.
mavryt4o - майстор
Работата е дали ще паснат по шаблона .Ако е само странично изместване няма да е проблем защото още няма да са стационарни след като легнат към стъклото тогава ще мисля за захващането им към основа.Така с подложка под шаблона съм съгласен но играчка пък и поне на 2 паса ще се прави ...Ще пробвам първо как стават нещата с копирната втулка по шаблон.Яд ме е че имаше снимков материал точно как се прави такава маса и имам блед спомен че нямаше шаблон .Първо се правеше стъклото и по него ама не помня.Ако някой случаино знае термина на английски за този модел маси?
miliad - майстор
"wood glass table making" Пробвах така има разни неща
mavryt4o - майстор
Намерих снимките с проекта.Ползва се стъклото за шаблон с къс прав фрезер с горен лагер благодарско.

Тема "Изработване на дървена маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: