Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Чопър - специалист
Четох на много места за изолации на таван с греди,с минерална вата , но нещо ми убягва. Някой може ли да ми обясни, как се прави? Моля да ми го обясните по-простичко ,че ще си го правя сама....Ето и снимки ,за какво става въпрос.

Прикачен файл

Изображение007.jpg
Изображение007.jpg (57.76 KиБ) Видяна 5540 пъти

Прикачен файл

Изображение015.jpg
Изображение015.jpg (55.39 KиБ) Видяна 5542 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Какво има над дъските? На тоси таван има ли пръст или сгурия?
Всъщност това кой таван е? Равният над стаята или скосеният под керемидите?
Чопър - специалист
Над дъските има мушама и ондулин.Едното е равно , другото е скосено. Отвътре изглежда еднакво, но над правата част има ,незнам как да го кажа ,все едно още таванско... :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Кьортаван и покрив, така да ги наречем. Как искаш да изглежда откъм стаята? Да се виждат ли гредите?
Чопър - специалист
Не ,мисля да го покрия с гипскартон. Да е гладко.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Имаше тема точно за случая. Покрай един спор за напречните и надлъжните, че и снимки на обшивка на същия таван.
Слагаш пароизолация, да не допуска външната влага навътре, С такера я бодеш. Ватата можеш с телове да хванеш или с мрежа, а може и под конструкцията на подпъхнеш. Картона с рапидите директно за гредите.
Всъщност кое не ти е ясно?
Чопър - специалист
Пароизолация нали е мушама,отвън също има мушама, да не се задушат дъските и да изгният? А и на едно място четох, че пароизолацията се слага между ватата и гипскартона....Даже за по-оптимален ефект се слагало един пласт вата /5 см/ между гредите и след това един напречно, така че и гредите да са покрити /че и те били проводник/. Не знам как да го направя... :?
romanpm - майстор
Чопър написа:
Пароизолация нали е мушама,отвън също има мушама, да не се задушат дъските и да изгният? А и на едно място четох, че пароизолацията се слага между ватата и гипскартона....Даже за по-оптимален ефект се слагало един пласт вата /5 см/ между гредите и след това един напречно, така че и гредите да са покрити /че и те били проводник/. Не знам как да го направя... :?
Между гредите слагаш минерална вата и отгоре ГК , или нещо поресто така няма да ги задушиш и ще диша :)
8180 - майстор
Чопър написа:
Хубаво се почесваш. Има за какво да се помисли.
Не ми харесват много съветите на колегите, но не мога да дам гарантирано добро решение засега (без разпокриване).
Каква е сегашната "мушама" или поне от кои времена е?
Горе всичко ОК! ли е? Дали скоро няма да се налага ремонт?
За какво ще се ползва помещението? Ще се топли ли?
Гредите май са 10см.?
Ондулина беше от онова на "вълни" (да не го търся)?

Потърси по-внимателно наоколо. Мисля Прасчо, който нещо зачезна показваше увредена вата, точно на това место. М.б. преди 2-3 мес.

romanpm,
На къде ще "диша", не разбрах?
Чопър - специалист
Покрива е разпокриван преди един месец, прегледан, с нова мушама/черна/,нов ондулин/онова на вълни/. Помещенията ще се ползват за постоянно живеене и съответно ще се отопляват..Притесняваше ме изпаренията ,които неминуемо ще се получат вътре , да не направят някоя беля, че ми писва от ремонти...

Тема "Изолация на мансарда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: