• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
plamen6703 написа:
Подай си сигнала за повреда /изключва ти главният препазител/ и изчакай да дойдат тези, които са правили профилактиката на адреса ти.
Та...Изгоря ми веднъж главния предпазител(стопяем) на апартамента ми в таблото с електромерите на входа(там достъп нямам), което табло се намира в мазите ни - как изгоря, аз си знам :-D . Обаждам се в енергото, идват. Показах му на "най-въоръжения" кой е моят предпазител. Оня мери - фаза там дето е свикнал да мери - има. Гледа ме подозрително :roll: . Аз пък му чета мислите, които бяха: - "Тоз ни извика, ама или не си знай кой е бушона му, или бушона не е изгорял :? "
Аз пък си мисля - "Тоз техник май си мисли, че не бушона в таблото ми е изгорял, а е изгорял моя личен бушон :-D .
Не знам дали опита му си казА думата или моето изражение показваше, че много добре си знам всички видове бушони и къде се намират...Та тоя все пак реши да мери там където не е свикнал и...фаза тоз път нямашеее. Ми така се получи, щото входа/изхода на бушона се оказа свързан на обратно - спецовете знаят за какво иде реч. Така са го свързали преди време, и още е така вече 46г. Фаза по учебник имаше, ама фаза вкъщи нямаше :lol: .
Тъй че е по-добре понякога човек сам да си знае и намери "фазата".
infomar
mironcho написа:
Откачи изходящия кабел от този предпазител и го включи. Ако задържи - има проблем по линията, ако падне - сменяй го с нов.
Ако почнеш от тук, кажи за резултата. Виж дали готварската ти печка дава фаза на корпуса, ако не дава, значи фазата си е на мястото.
Hoвoceлckи - майстор
infomar написа:
Виж дали готварската ти печка дава фаза на корпуса, ако не дава, значи фазата си е на мястото.
Не е гаранция! Колко му е контактът (точно този ... и някои други) да не е занулен!
krasi92 - майстор
Контакта в банята е основния заподозрян маи или пробил захранващ кабел .Снимка или модел на контакта ако може.Откачи кабелите и пробваи.
zz_stefanov - майстор
DMN написа:
....Ми така се получи, щото входа/изхода на бушона се оказа свързан на обратно - спецовете знаят за какво иде реч. Така са го свързали преди време, и още е така вече 46г....
... Я кажи за какво иде реч :? :cool:
tzetz009 - специалист
DMN написа:
...Изгоря ми веднъж главния предпазител(стопяем) на апартамента ...
На винтовия предпазител са подвързали постоянна фаза на гривната с резбата , а за изход е останала вътрешната плочка . По гетинаксовите табла метър на метър и аз съм срещал такива изненади !
petrov_belota - специалист
За да ти "горят" така предпазителите - значи имаш някъде пълно късо ! За да разбереш къде, почваш да чепкаш 1 по 1. Изключваш предпазителите, сваляш тези 2 контакта (оставяш да настъвърчват по 2 жици) вдигаш предпазителите, ако изключи пак (или не са само тези 2 контакта) или по веригата на един от тези 2 контакта имаш късо. После разкачаш един по 1 от кутията и така ...
А ако при твой изкл предпазител, не можеш да включиш пак главния (проблема не е в твоя телевизор). Никъде не видях дву проводна ли ти е системата, три проводна ли е и пр. .. ... Но без товар така да ти падат предпазителите - някъде имаш здраво късо ...

Бтв: от енерго про на село ми бяха вързали един последователно свързан предпазител на още 1 предпазител (двата стопяеми, моя с по-малък ампераж, техния с по-голям :Д като се има предвид, че за мен "правенето" на "бушон" е престъпление ..)
preslav - майстор
cbfinvent7 написа:
в момента е без никакви консуматори, само двата контакта единия е на стената в коридора, другия е в банята (външно тяло) ще го погледна него да не е направил нещо от влагата. Но и без консуматори гори след включване...
Сам си открил къде е проблема - ако можеш елиминирай напълно този контакт.
Съвпадение е, че случката е след профилактика на енергото - да ги почерпиш, че е можело някой друг да светне като бушон.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос автоматичен бушон - гори директо при включване без консуматори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: