• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
vidrata - специален-специалист
Мастер предполагам че си гледал така наречената "течна хидроизолация" но тя не се използва за това както си се досетил (или знаеш, нали си вещ).И демонстрациите ги правят в дупка изрязана в газобетон.
Иначе ако ще се продава вилата става за маскировка.
илко илиев - специалист
каквото и да замажеш не се ли отоплява зимата ама редовно файда няма
Master_Kenobi - V.I.P.
Видра, така си е. Ама ако няма здрава основа за изолацията и за маскировка няма да стане, освен ако купуваче не е на входната врата докато завършваш мазането. :-D Шегичка. :)
Ще изкара година-две, докато човека узрее за генерално решение на проблема и задели някоя пара и нерви за това. :)
Domashen_maistor - специалист
Видра, не се притеснявай за дядото, добри пари изкарва със занаята си и клиентите са му доволни. Пожелавам ти да доживееш падането на къщата, но не се сърди струва ми се нема да си жив.
Що се отнася до отоплението (редовното) както се сещате това е вила и такова не се прави. А по тухлите не може да се качи, щото те започват на около 30-40 см над терена. Както казах въпросните хидро изолации са на циментово - БИТУМНА основа. така че едва ли толкова бързо ще се появи проблем, но обещавам ще ви държа в течение. Иначе съм съгласен, че генералното решение е най-добро. Както вече писах аз при моя строеж овреме така и направих. Но доколкото чета, човека има сериозно количество бетон като пречка. Ако Видрата се наеме да му го разбива аз мога да му пратя мойте изолаторджии да му пуснат мушама отвън. :lol:
sveteca666 - напреднал
Ей, Вие си правите майтап ама на мен главата ми пуши :lol: :? :lol:
vidrata - специален-специалист
Домашен само исамо да не си оставиш магарето в калта ме ядосваш и ми желаеш път нагоре.
Като знаеш много защо според теб слагат арматура(желязо) в бетона?? Само за авторитет ли??? И какво мислиш му се случва като е в постоянна влага.Да не говорим че същата влага руши и самия бетон.На ти.
Спец отсей мненията които ти се струват най правдоподобни и го направи как требе да не береш ядове.

Сори на всички за спамчето и спирам.
Master_Kenobi - V.I.P.
sveteca666 написа:
Ей, Вие си правите майтап ама на мен главата ми пуши :lol: :? :lol:
Що, майтап, бе пич?! Никой от съветите ли не хареса. Разучи за тия изолации дето ти писахме. Ще изкарат, колкото изкарат, пък после ще му мислиш. Току-виж те надживели, знае ли се!
Късмет! :)
Domashen_maistor - специалист
Видра, нищо лошо не ти желая, не мисля че трябва да се притесняваш за толкова скорошно букетче.
sveteca666, Кеноби е прав, виж, прочети по спецификации, виж кое колко ще ти струва и решавай. Ако аз бях на твое място, бих замазал положението с битумно-циментова смес за тази зима, пък април- или по-късно, къртач, багер, изкоп около къщата до основите (под плочата на мазето) грунд, мушама (поне 4мм) дебела, облепяш я с 2см дебелина стиропор (за да не се среже от камъните в обратния насип), обратен насип и толкова. Излиза скъпо, но това е сигурното решение. Сега като гледам времето ми се струва си закъснял. С тези дъждове не можеш да полагаш хидроизолация. Стената трябва да е суха преди да я сложиш.
  • 1
  • 2

Тема "Моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: