• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
pep - специалист
По мое съвсем скромно мнение проблемът е във фугиращата смес и/или недобро полагане . Аз като съвсем лаик си редих плочките сам преди време и бяха ми казали че трябва да има излишък на лепило (цимент) като я натиснеш да излезе отстрани да изгони въздуха и после се обира .
После с фугиращата смес само леко запълних и минах с фугафикс . Възможно е и глазурата (стъкло) да не е добре хванала по ръбовете .
Ужким модерни нови неща а пък такива гадни дефекти да се получават - не го разбирам това :|
vidrata - специален-специалист
ПЕП в абсолютна заблуда си :lol:
kabel4e - специалист
Фугиращата смес е произведена 05.2008г., а срока и на годност мисля че беше 18 месеца. Колкото до полагането през цялото време съм бил до майстора и мисля, че добре се справи. Не са лепени на гребен, а с плътно намазване, като и отстрани им подпъхваше лепило, ако някъде се налагаше. Може би проблема е в недоброто изсъхване на фугина или лепилото, защото отдолу има хидроизолация и влагата няма къде да попие. Засега ще чакам да изсъхнат и после мисля да намажа фугите с фугафикс.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аз ли нещо не схващам!? Тази тема е точно за този проблем! Не прочетохте ли??
kabel4e - специалист
Здравейте на всички. Както ме посъветвахте, след много перипетии днес успях да се свържа с момчето от КАЙ, което отговаря за рекламациите. Дойде веднага на място, за да се запознае с проблема и след огледа и почукването по плочките стигна до извода, че проблема е във фугировката, макар че досега нямали такъв с фугини на Церезит. Посъветва ме да намажа всички фуги с безцветен силикон. Аз по-голяма глупост не бях чувал. Попитах няма ли да се олющи този силикон, но той опита да ме убеди, че ако го мажа на тънко нямало проблем. Това беше всичко. Оставиха ме да се оправям сам. За съжаление това е българската действителност. Вината винаги е при други, а не при тях. Може би трябва да правя рекламация на фугировката на Церезит? Качвам снимки от днес, за да видите какво хубаво петънце се заформя в ъгъла на банята. Мисля да намажа плочките и фугите с PS-20 (предишен Protesil) на ISOMAT. Ако имате други идеи помагайте.

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (150.77 KиБ) Видяна 9068 пъти

Прикачен файл

5.jpg
5.jpg (111.84 KиБ) Видяна 9068 пъти
pep - специалист
Може би има нужда да "дръпнат" плочите с цимента , не знам дали пък не бързаш с употребата на банята . Със силикона ужким се запечатват фугите , но според мен и плочките не са качествени , ако пробваш на плочка извън банята да я намокриш обилно отгоре какъв е ефекта ?
kabel4e - специалист
Честно казано мокрих плочките. Когато я потопя във вода ефекта е същия - по краищата пак пропива. Това може и нормално да е защото отстрани нямат глазура, но когато са на пода и са фугирани не зная дали е нормално. Навремето с най обикновен бял цемент са ги фугирали и не са просмуквали, а сега уж модерни фугини има и пак проблеми. Що се отнася до силикона навсякъде го дават, че се поставя само по ъглите, а за останалите фуги има специални импрегнатори на силиконова основа. В тази връзка ако някой знае PS-20 (Protesil) на ISOMAT дали става за теракот и фаянс за бани, и каква е цената му нека сподели.
anmoll - специалист
Здравей Кабелче :) -вече двама души сме минали по твоя път.Няма да е лошо да прочетеш темата от началото и няма начин да не си разрешиш проблема :idea: Успех!
kabel4e - специалист
Благодарение на Вас разбрах за тези препарати, но при 50лв. за литър парите които трябва да дам за цялата баня ще са колкото ми струваха плочките. Какъв е смисъла в цялата работа. Иска ми се да намеря по евтин препарат, стига да е достатъчно качествен :? . В краен случай отивам и вземам от тези. А между другото бихте ли споделили какъв е разхода на кв. м. от препарата, защото може моите сметки да са грешни. Знам че 1л. е за около 3 кв.м. или греша.
anmoll - специалист
Не ми се търси кутията,но не е повече от литър. С тази кутия намазах два или три пъти банята,която е 7м2 -остана ми поне 1/3 което не съм използувала :?: защо и на тебе да не ти стигне. :)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16

Тема "Плочки в които се просмуква вода!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: