Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Миии.... Лично аз не мога да препоръчам други в региона.
Август ще вкарвам Узо на Сарафово - ако преди това не прескоча както днес за два три часа до Бургас да се видя с брат ми :yawinkle:
ivelinmmmm - специалист
Добър избор ли е Pelletherm V.4 LongTime 25кв или Пелетен котел BiSolid
ivelinmmmm - специалист
Никой не помага от Бургас -ще отоплявам 10 радиатора панелни 140х60 нямам бойлер системата е стара, с два и половина цола тръби за топлата вода се качва на тавана ,отворена система да е направя ли затворена.Една фирма ми предлага 25кв другата 30кв и третата 40кв ,ако има някой от Бургас който може да погледне системата да ми избере котел и да го монтира да даде телефон за връзка,нищо не разбирам от тези неща.
vrangelov - специалист
ivelinmmmm написа:
...Една фирма ми предлага 25кв другата 30кв и третата 40кв ...

Сегашният котел колко kW е?
ivelinmmmm - специалист
Сегашният котел не знам колко киловата е но беше доста голям едвам го нарязахме за да го изкарам от мазата .Събираше 300 литра вода,за желязо го върнах тежеше 600кг ,много е стар няма марка нямаше и табелка да видя марка или киловати 30години не е мръднал
vrangelov - специалист
Като цяло исках да ти кажа, че ти и до сега едва ли си използвал голяма мощност.
10 радиатора 1400/600/22, като тези, имат каталожна мощност от 23,5 kW, което значи, че ако мощността на котела, който ще купиш е реална, то той няма нужда да бъде повече от въпросната мощност.
ivelinmmmm - специалист
Благодаря за отговора значи 25кв е идеален
vrangelov - специалист
Без да се пресметне не може да се каже каква топлинна мощност ти е необходима. Ориентировъчно би трябвало да ти е необходима мощност около 15 kW, ама това е малко изсмукано от пръстите.
Преди да махнеш котела в най-студените дни с какви температури на подаващата и връщащата вода го караше? Радиаторите и изолацията същите ли бяха?
ivelinmmmm - специалист
Ами той имаше само един термометър като го срязахме не беше забит във водата ,ами беше между двата кожуха ,гледахме него да не вдига повече от 80 градуса, защото като вдигнеше повече започваха да бучат радиаторите и да се тресат .Затова искам по модерен котел с повече защити всичко да си е направено както трябва.Но кой ще го направи не знам .
ivelinmmmm - специалист
Радиаторите са същите изолацията е от една година

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: