Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vrangelov - специалист
Без да се пресметне не може да се каже каква топлинна мощност ти е необходима. Ориентировъчно би трябвало да ти е необходима мощност около 15 kW, ама това е малко изсмукано от пръстите.
Преди да махнеш котела в най-студените дни с какви температури на подаващата и връщащата вода го караше? Радиаторите и изолацията същите ли бяха?
ivelinmmmm - специалист
Ами той имаше само един термометър като го срязахме не беше забит във водата ,ами беше между двата кожуха ,гледахме него да не вдига повече от 80 градуса, защото като вдигнеше повече започваха да бучат радиаторите и да се тресат .Затова искам по модерен котел с повече защити всичко да си е направено както трябва.Но кой ще го направи не знам .
ivelinmmmm - специалист
Радиаторите са същите изолацията е от една година
ivelinmmmm - специалист
Едната фирма ми предлага котел на дърва и пелети - Bisolid Saver C 40кw ,другата фирма BURNiT WBS ACTIVE 30kW плюс горелка пел 30кw и третата фирма PellethermV4 Long Time 25 kw .Кой да избера.Предлагат ми комбинирани защото само на пелети излизало скъпо
vrangelov - специалист
Ако бях на твое място, първите два котела щях да съм ги отписал веднага, ама то това си е мое мнение. Да ти дам ли линк, да видиш горе-долу как се смятат топлозагуби на жилище и да си ги сметнеш и ти? Така ще видиш каква отоплителна мощност ти трябва и ще можеш спокойно да разгледаш и котлите с мощност от 15-20 kW. Ако нямаш изолация на тавана, слагай смело!
Като каза скъпо, ти по колко дърва си горил до сега? Не смяташ ли да се отопляваш само на пелети?
ivelinmmmm - специалист
До сега всяка зима горим по 5-6 тона въглища но взеха да цапат новата изолация .Ами с тази стара система на тръбите която имам ще стане ли котел на пелети с помпа , аз искам само на пелети да се топлим ако може линка да се опитам да сметна
ivelinmmmm - специалист
Каква друга марка котли и горелки да гледам
LazarGanev - "Велик майстор"
Анди си продава Торча 20кВт
ivelinmmmm - специалист
По добър ли е от PellethermV4 Long Time 25 kw , защото по нататък смятам да сложа и бойлер 200л
LazarGanev - "Велик майстор"
Според феновете му е по-добър, според мен са от един клас. От другите 2 е по-добър (пак според мен). Няма проблеми да добавиш бойлер

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: