Абе почти с 300 Зора ,след това зависи от Пелетите много често се натрупва пепел пред горелката поради това че пепелта не може да пада през скарата на котела в тавата а се трупа горе пред горелката ,иска си чистене ,така са Виадрусите особено с по мощната горелка .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
togo
- специалист
Някой да има представа защо може да затяга(чак до спиране)малкия шнек на горелка Грейко?Получава се само когато пълни пелети за първоначалното зареждане и към края на зареждането (горе-долу последните 10-на секунди)започва постепенно за забавя, да се опитва да върти , но постепенно спира.Просто се чува как върти все по трудно и накрая затяга напълно .Това не е всеки път, но няколко пъти го направи.Нагара при шнека е изчистен(и изобщо навсякъде ).Доставчика ми казва че е възможно спиралата на шнека да се се е разтегнала(получавало се най отпред, където е огъня, от нагряваването) и трябвало да се свали и да се свие!!!!????На мен това ми звучи странно, затова питам за някакви идеи.Моторчето или работи , или не, доколкото знам.Ако са леко овлажнени пелетите от дълго стоене в бункера?Странна работа.
andy_forresite
- майстор
Защо шнекчето не е направено плътно?
LazarGanev
- "Велик майстор"
togo написа:Някой да има представа защо може да затяга(чак до спиране)малкия шнек на горелка Грейко?Получава се само когато пълни пелети за първоначалното зареждане и към края на зареждането (горе-долу последните 10-на секунди)започва постепенно за забавя, да се опитва да върти , но постепенно спира.Просто се чува как върти все по трудно и накрая затяга напълно .Това не е всеки път, но няколко пъти го направи.Нагара при шнека е изчистен(и изобщо навсякъде ).Доставчика ми казва че е възможно спиралата на шнека да се се е разтегнала(получавало се най отпред, където е огъня, от нагряваването) и трябвало да се свали и да се свие!!!!????На мен това ми звучи странно, затова питам за някакви идеи.Моторчето или работи , или не, доколкото знам.Ако са леко овлажнени пелетите от дълго стоене в бункера?Странна работа.Я провери дали не се е скъсил шнека?
шоп
- майстор
LazarGanev написа: Я провери дали не се е скъсил шнека?Много резонен и логичен въпрос!
Ако поради механична или термична причина шнека се е деформирал и е увеличил диаметъра си -логично е да се е скъсил. Дължината на разгъвката на спиралата на шнека е константа и логиката е ясна.
Въпроса е обаче, как да премери и оцени!
Или трябва да се знае фабричната дължина на шнека или при нова горелка да е замерил разтоянието до главата на горелката и да го сравни със сегашното. @togo и всеки друг релен ползвател на горелката едва ли би знал заводските параметри за да направи сравнение или пък е замервал при ново състояние за да може да сравнява.
Мен лично това затягане сериозно би ме притеснило, защото това е реална предпоставка зимата да изгори мотора.
Сега е момента да се отстрани проблема.
Успехи!
LazarGanev
- "Велик майстор"
Имам вече няколко случая на сериозно натрупан нагар в горивната камера, точно на изхода, шнекът опира в тази топка нагар и се тормози. Постепенно топката нагар расте навътре и шнекчето започва да се свива от комбинацията на осова сила и термично нагряване. Като резултат - счупен или деформиран шнек. Нагарът се получава от продължителна работа на мощност 1 или Поддържане. Затова веднъж седмично е препоръчително да се остъргват дъното и стените със шпатула, клато няма нужда да се изхвърля нагарът - той представлява кокс и ще изгори. Нормално шнекът трябва да стига до горивната камера, но съм имал случай на скъсяване с 5 см от свиване на пружината или счупване
geniya
- специалист
LazarGanev написа:Нормално шнекът трябва да стига до горивната камера, но съм имал случай на скъсяване с 5 см от свиване на пружината или счупванеТи сериозно ли?Шнека се свивал с цели 5см.!!!Тая шнекова пружина да не е от електрод навита, толкова яка пружина е, пък и е дълга около 20см, как да се свие с цели 5см.

За счупване пак да се чудиш, ама айде има вероятност...
togo
- специалист
Сега погледнах -края на шнека е на сант. и половина от края на тръбата.Не мога да се сетя дали е бил до края точно, не съм го гледал преди.Ще отида да погледна на две други горелки (едната е доста по нова от моята)какво е разстоянието.А нагара го почиствам редовно , не чакам да се получи много!Иначе като го хвана и размърдам си е съвсем свободен във всички посоки.
димитар кисиов
- специалист
Вместо да обикаляш махалата свали мотора и внимателно отвори скоростнта кутия смажи осите на колелата .Почиствайте по често с кумина и котела зада не загрява корпуса на Горелката и греста в скоростната кутия да изтича.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература