• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
BlackBox - специалист
hidrazin написа:
Умножаваш напрежението на трафчето по 1,41..
МИНУС 1V.
hidrazin написа:
Ти толкова ли си зле че не може да научиш нещо толкова елементарно бе...
ЗЛЕ СИ ТИ.
Напрежението е разликата в потенциалите между 2 точки.
Токът е броят заряди, преминаващи за единица време между тези 2 точки.
Съпротивлението на проводника ограничава преминаването на зарядите.
Ще говориш на БЕ на жена ти, не на мен!
Пак не успя да проумееш, че нарочно опростявам, за да е по-лесно на народа.
А ти научи АНГЛИЙСКИ, за да не се ИЗЛАГАШ като СЕЛЯНДУР-кифладжия.
hidrazin - майстор
BlackBox написа:
...че нарочно опростявам, за да е по-лесно на народа....
Не бе. Просто толкова си можеш. :lol: Къшшшшшш....
:partyman:
BlackBox - специалист
hidrazin написа:
Не бе. Просто толкова си можеш. :lol: Къшшшшшш....
Ти си смешен селяндур, който говори на БЕ като овца.
Променливият ток е дело на променливо напрежение. Посоката му се изменя, защото напрежението се изменя.
Силата на тока се мери в АМПЕРИ, напрежението се мери във Волтове. 0V=0A - универсално правило.
И вземи НАУЧИ, че полупроводниците имат праг на отпушване - около - 0.5-0.7V за силициев диод, т.нар "пад на напрежение в диода" Винаги от променливото вадим около 1 волт, преди да си правим сметки за изправеното.
zz_stefanov - майстор
Айде, почна се.
Тинки, туй го учихме кат малки.
hidrazin - майстор
zz_stefanov написа:
Айде, почна се.
Остави, неспасяем е.
BlackBox - специалист
zz_stefanov написа:
Ако бях написал променливо напрежение, щеше веднага да извади че се пише "променлив ток" и "токоизправител", а не "променливо напрежение" и "напреженоизправител", така че няма угодия!
Ще седя тук и ще обяснявам на някакъв си...кое как се изменяло по синусоидален закон...
hidrazin написа:
Остави, неспасяем е.
ПРИЗНАЙ си грешката! Или падът на напрежение в диодите ти за нищо го нямаш? Май ти си неспасяем!
Хайде сега да видим как са се изразили в любимата ти НАРЕДБА 3
Разпределителните електрически мрежи с напрежение до 1000 V (мрежи НН) на територията
на населените места се изграждат за трифазен променлив ток с напрежение 380/220 V (400/230 V).
РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ УРЕДБИ ЗА НАПРЕЖЕНИЕ ДО 1000 V ПРОМЕНЛИВ ТОК
Какво стана сега?
"Променлив ток С напрежение 230V" е правилна езикова конструкция. "Напрежение до 1000V ток" по наредба 3 пак е правилно. :lol: Но, разбира се, тръгна да се заяждаш кокошкарски на грешка на изказа. Нищо, че съм посочил, че е корен от 2 минус един волт напрежението след изправителна схема ГРЕЦ.
Написал съм "напрежение на променливия ток", а е било по-удачно "променливият ток с напрежение"
Но ти, разбира се, си просто един дразнител.
mironcho - специалист
*** защо ми се струва, че питащия постигна целта си - да гледа(чете) сеир. Първи пост, няма поздрав, ника му е изтропан на клавиатурата както дойде, две правописни грешки още в първата дума...

а за това умотворение нямам думи:
BlackBox написа:
"Променлив ток С напрежение 230V" е правилна езикова конструкция...
това е от многото тъпотии написани в наредбата. Въпреки, че го пише там ако го каже кандидатстващ за работа за каквото и да е свързано с електричество, би трябвало автоматично да му посочат вратата. :axe: да де, зависи и от интервюиращия, колко е в час :?
Ако не схващаш защо е грешно, то по-добре не участвай в теми свързани с електричество.
hidrazin - майстор
Да, наредбата има пропуски че и противоречия (както всичко у нас де) но все пак не е писана за шушляци... :lol:
Тинки, ти що я четеш като не е за теб бре?
Junak - майстор
hidrazin написа:
Тинки, ти що я четеш като не е за теб бре?
Ааа, за него е, за него е. Ама чете само което му отърва :-D
BlackBox - специалист
mironcho написа:
това е от многото тъпотии написани в наредбата. Въпреки, че го пише там ако го каже кандидатстващ за работа за каквото и да е свързано с електричество, би трябвало автоматично да му посочат вратата. :axe: да де, зависи и от интервюиращия, колко е в час :?
Ако не схващаш защо е грешно, то по-добре не участвай в теми свързани с електричество.
Аз споря относно семантиката. Може да не е правилно, но е най-просто написано.
Веднага някакъв се изцепва кое изказване било неправилно. Можем да го напишем по 2 начина:
"Разликата в потенциалите между точки на електрическата верига, в която протича променлив ток е 12V откъм входната страна на схемата ГРЕЦ и 1.41пъти-1V е напрежението след изправяне при изходната страна на схема ГРЕЦ " Или "12волта променлив ток на входа на ГРЕЦ-а"
Избери си ти кое от двете е по-просто и по-кратко. :wink:
А написаното в наредбата може да е абсолютна тъпотия, но е тъпотия която си ДЛЪЖЕН да спазваш. :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20

Тема "нормално ли е да се удвоява напрежението след схема грец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: