nikolov333 написа:Свържи го с чинчове към EXT 2Няма да стане, защото EXT2 е вход.
От мобилни телефони до цифрови камери
nikolov333
- майстор
45 мнения в "От Тв да се изкара звук през колоните на домашно кино"
sstefanov
- майстор
На страница 27 в user manual е описано как могат да се свързват аудио усилватели към този телевизор. Единият вариант е през изхода за слушалки с кабел 3,5мм - чинч, а другият начин е през оптичния изход. Тъй като уредбата няма оптичен вход, единствения вариант остава вариант 1, като кабела от жака на слушалките трябва да се свърже към входа VIDEO (AUDIO IN L/R) на уредбата.
Ellliton
- помощник
sstefanov написа:На страница 27 в user manual е описано как могат да се свързват аудио усилватели към този телевизор. Единият вариант е през изхода за слушалки с кабел 3,5мм - чинч, а другият начин е през оптичния изход. Тъй като уредбата няма оптичен вход, единствения вариант остава вариант 1, като кабела от жака на слушалките трябва да се свърже към входа VIDEO (AUDIO IN L/R) на уредбата.Да, сложих тези чинчове и ако трябва настроика на тв незнам каква, не става нищо ...май ми трябва човек тук на място , нищо не разбирам жена съм
nikolov333 написа:Свържи го с чинчове към EXT 2Няма да стане, защото EXT2 е вход.

nikolov333
- майстор
Значи би трябвало да стане с жак към 2RCA.. Може и нещо в настройките да се прави за звука от слушалките.. А това HDMI2/PC, вдясно до оптичния изход, аудио-вход от компа ли трябва да е?
sstefanov
- майстор
Ellliton написа: Да, сложих тези чинчове и ако трябва настроика на тв незнам каква, не става нищо ...Ако са чинчовете от EXT2, вече обясних защо няма да стане. Трябва кабел ,какъвто ти е описал nikolov333.
Ellliton написа:май ми трябва човек тук на мястоКъде е "тук, на място"?
Ellliton написа: ...нищо не разбирам жена съмНикой не е съвършен

Ellliton
- помощник
nikolov333 написа:Значи би трябвало да стане с жак към 2RCA.. Може и нещо в настройките да се прави за звука от слушалките.. А това HDMI2/PC, вдясно до оптичния изход, аудио-вход от компа ли трябва да е?Четохме 27 страница и мислим, че е нещо в настроиките , мен не ме питай за HDMI2/PC незнам

nikolov333
- майстор
Кабела с който пробвате с два "чинча" ли е, защото има и такива и с три RCA? Възможно е и кабела да е скапан.. Пробвайте с друг..
Иначе на моята плазма в настройките на звука се регулира силата на звука за слушалки, ако е намален примерно няма да се чува..
Иначе на моята плазма в настройките на звука се регулира силата на звука за слушалки, ако е намален примерно няма да се чува..
Ellliton
- помощник
sstefanov написа:МдааааEllliton написа: Да, сложих тези чинчове и ако трябва настроика на тв незнам каква, не става нищо ...Ако са чинчовете от EXT2, вече обясних защо няма да стане. Трябва кабел ,какъвто ти е описал nikolov333.
Да, вече това го разбрах за кабела.
Ellliton написа:май ми трябва човек тук на мястоКъде е "тук, на място"?
В София, кв Враня, където е тв и дом. кино ,
Ellliton написа: ...нищо не разбирам жена съмНикой не е съвършен
nikolov333
- майстор
Step1
Change the "Output Select" audio option to "Fixed" if you are not using external speakers. When set to "Variable," the television speakers are muted. To change the "Output Select" setting, press the "Menu" button and use the right or left arrow buttons to highlight "Options." Highlight "Output Select" and press the "Enter" button. Use the right arrow button to switch to "Fixed" and press "Enter" again. Exit the main menu by pressing the "Menu" button.
В превод настройките за изход на звука са в Menu->Options->Натискаш Enter върху Output Select-> и със стрелките избираш Fixed или Variable..и натискаш Enter върху избраното за потвърждение.
Fixed e без външни говорители а Variable е със, но изключва звука на телевизора!
Step2
Check the external speaker wire connections if you are using external speakers for audio. Ensure the speaker wires are securely plugged into the "Audio Output" or "Digital Audio Output" jacks on the back of the television. In addition, make sure the opposite ends of the wires are securely plugged into the speaker jacks or surround sound receiver. Refer to the documentation supplied with your speakers or surround sound system for information on connecting the speakers to the television.
Step3
Secure the external video device cables to the "Audio Input" jacks on the back of the television if you do not have sound when watching a DVD disc or VCR tape or when a computer or digital video camera is connected to your television. In addition, secure the wires to the "Audio Output" jacks on the device you are connecting to your television.
Change the "Output Select" audio option to "Fixed" if you are not using external speakers. When set to "Variable," the television speakers are muted. To change the "Output Select" setting, press the "Menu" button and use the right or left arrow buttons to highlight "Options." Highlight "Output Select" and press the "Enter" button. Use the right arrow button to switch to "Fixed" and press "Enter" again. Exit the main menu by pressing the "Menu" button.
В превод настройките за изход на звука са в Menu->Options->Натискаш Enter върху Output Select-> и със стрелките избираш Fixed или Variable..и натискаш Enter върху избраното за потвърждение.
Fixed e без външни говорители а Variable е със, но изключва звука на телевизора!
Step2
Check the external speaker wire connections if you are using external speakers for audio. Ensure the speaker wires are securely plugged into the "Audio Output" or "Digital Audio Output" jacks on the back of the television. In addition, make sure the opposite ends of the wires are securely plugged into the speaker jacks or surround sound receiver. Refer to the documentation supplied with your speakers or surround sound system for information on connecting the speakers to the television.
Step3
Secure the external video device cables to the "Audio Input" jacks on the back of the television if you do not have sound when watching a DVD disc or VCR tape or when a computer or digital video camera is connected to your television. In addition, secure the wires to the "Audio Output" jacks on the device you are connecting to your television.
Ellliton
- помощник
nikolov333 написа:Кабела с който пробвате с два "чинча" ли е, защото има и такива и с три RCA?
Да, днес купих стерео жак към 2чинча. Възможно е и кабела да е скапан.. Пробвайте с друг..
Усилвахме , много страно че в деня в който писах за първи път сложихме на тв жака,
на дом. кино тогава 3 чинча и вкл. Опция тв и стана отрас и като тръгнахме да местим шкафа и да прекараме кабелите вече отзад край, пробвах кабела към компютъра на изход слушалки вади звук през колоните, пробвах слушалки в тв излиза звука през тях, утре ще вида пак по настройките каквото сте ми написали.
Тема "От Тв да се изкара звук през колоните на домашно кино" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература