От мобилни телефони до цифрови камери
nikolov333 - майстор
Свържи го с чинчове към EXT 2
sstefanov - майстор
На страница 27 в user manual е описано как могат да се свързват аудио усилватели към този телевизор. Единият вариант е през изхода за слушалки с кабел 3,5мм - чинч, а другият начин е през оптичния изход. Тъй като уредбата няма оптичен вход, единствения вариант остава вариант 1, като кабела от жака на слушалките трябва да се свърже към входа VIDEO (AUDIO IN L/R) на уредбата.
nikolov333 написа:
Няма да стане, защото EXT2 е вход.
Ellliton - помощник
sstefanov написа:
На страница 27 в user manual е описано как могат да се свързват аудио усилватели към този телевизор. Единият вариант е през изхода за слушалки с кабел 3,5мм - чинч, а другият начин е през оптичния изход. Тъй като уредбата няма оптичен вход, единствения вариант остава вариант 1, като кабела от жака на слушалките трябва да се свърже към входа VIDEO (AUDIO IN L/R) на уредбата.
nikolov333 написа:
Няма да стане, защото EXT2 е вход.
Да, сложих тези чинчове и ако трябва настроика на тв незнам каква, не става нищо ...май ми трябва човек тук на място , нищо не разбирам жена съм :), идваха и познати никой не знае как
nikolov333 - майстор
Значи би трябвало да стане с жак към 2RCA.. Може и нещо в настройките да се прави за звука от слушалките.. А това HDMI2/PC, вдясно до оптичния изход, аудио-вход от компа ли трябва да е?
sstefanov - майстор
Ellliton написа:
Да, сложих тези чинчове и ако трябва настроика на тв незнам каква, не става нищо ...
Ако са чинчовете от EXT2, вече обясних защо няма да стане. Трябва кабел ,какъвто ти е описал nikolov333.
Ellliton написа:
май ми трябва човек тук на място
Къде е "тук, на място"?
Ellliton написа:
...нищо не разбирам жена съм :)
Никой не е съвършен :-D
Ellliton - помощник
nikolov333 написа:
Значи би трябвало да стане с жак към 2RCA.. Може и нещо в настройките да се прави за звука от слушалките.. А това HDMI2/PC, вдясно до оптичния изход, аудио-вход от компа ли трябва да е?
Четохме 27 страница и мислим, че е нещо в настроиките , мен не ме питай за HDMI2/PC незнам :)), на стар телевизор LG от големите кинескопи всичко си излиза ок без проблеми. Няма да ви казвам от кога се мъчим с тоя звук, то естествено сетим се питаме , ръчкаме и го зарежем. Благодаря ви , ако някой може да ми препоръча човек на място да дойде ще си платя за да го настрои . Звънях и в сервиз , за домашно посещение да го настроят ако стане с тях .
nikolov333 - майстор
Кабела с който пробвате с два "чинча" ли е, защото има и такива и с три RCA? Възможно е и кабела да е скапан.. Пробвайте с друг..
Иначе на моята плазма в настройките на звука се регулира силата на звука за слушалки, ако е намален примерно няма да се чува..
Ellliton - помощник
sstefanov написа:
Ellliton написа:
Да, сложих тези чинчове и ако трябва настроика на тв незнам каква, не става нищо ...
Ако са чинчовете от EXT2, вече обясних защо няма да стане. Трябва кабел ,какъвто ти е описал nikolov333.
Да, вече това го разбрах за кабела.
Ellliton написа:
май ми трябва човек тук на място
Къде е "тук, на място"?
В София, кв Враня, където е тв и дом. кино ,
Ellliton написа:
...нищо не разбирам жена съм :)
Никой не е съвършен :-D
Мдаааа
nikolov333 - майстор
Step1

Change the "Output Select" audio option to "Fixed" if you are not using external speakers. When set to "Variable," the television speakers are muted.
To change the "Output Select" setting, press the "Menu" button and use the right or left arrow buttons to highlight "Options." Highlight "Output Select" and press the "Enter" button. Use the right arrow button to switch to "Fixed" and press "Enter" again. Exit the main menu by pressing the "Menu" button.

В превод настройките за изход на звука са в Menu->Options->Натискаш Enter върху Output Select-> и със стрелките избираш Fixed или Variable..и натискаш Enter върху избраното за потвърждение.
Fixed e без външни говорители а Variable е със, но изключва звука на телевизора!

Step2

Check the external speaker wire connections if you are using external speakers for audio. Ensure the speaker wires are securely plugged into the "Audio Output" or "Digital Audio Output" jacks on the back of the television. In addition, make sure the opposite ends of the wires are securely plugged into the speaker jacks or surround sound receiver. Refer to the documentation supplied with your speakers or surround sound system for information on connecting the speakers to the television.

Step3

Secure the external video device cables to the "Audio Input" jacks on the back of the television if you do not have sound when watching a DVD disc or VCR tape or when a computer or digital video camera is connected to your television. In addition, secure the wires to the "Audio Output" jacks on the device you are connecting to your television.
Ellliton - помощник
nikolov333 написа:
Кабела с който пробвате с два "чинча" ли е, защото има и такива и с три RCA?
Да, днес купих стерео жак към 2чинча. Възможно е и кабела да е скапан.. Пробвайте с друг..
Иначе на моята плазма в настройките на звука се регулира силата на звука за слушалки, ако е намален примерно няма да се чува..
Усилвахме , много страно че в деня в който писах за първи път сложихме на тв жака,
на дом. кино тогава 3 чинча и вкл. Опция тв и стана отрас и като тръгнахме да местим шкафа и да прекараме кабелите вече отзад край, пробвах кабела към компютъра на изход слушалки вади звук през колоните, пробвах слушалки в тв излиза звука през тях, утре ще вида пак по настройките каквото сте ми написали.

Тема "От Тв да се изкара звук през колоните на домашно кино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: