Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
s_s1 - специалист
Търся да закупя втора употреба, но запазен 20-25 кв. водогреен котел на твърдо гориво.

Моля за обяви с подробно описание и снимки.

Не ми е ясно дали темата е по правилата и на точното място във форума, съжалявам, ако съм нарушил правилата.
filmatoplo - майстор
Чугунен или стоманен котел търсиш .И в двата случая е добре котлите да са още свързани на вода ,тоест да е сигурно че не са пробити .Знам ли дано честната дума на продавача да е закон. :)
шоп - майстор
filmatoplo написа:
Чугунен или стоманен котел търсиш .И в двата случая е добре котлите да са още свързани на вода ,тоест да е сигурно че не са пробити .Знам ли дано честната дума на продавача да е закон. :)
Умен съвет!

Един съвет и от мен... ако е фабричен котела намери в нета информация този котел и с какви диаметри присъединителни размери е, или с какви размери фланци е.

Аз изкупувам Виадруси и си имам два фланеца с гумени гарнитури, манометър и автомобилен компресор на 12 волта+акумулатор. За 10 мин монтрам двата фланеца, надувам с компресора и по показанията на манометъра за една кафе пауза правя пневматичната проба.
Бързо, лесно, ефикасно. Ако продавача бърза и е нервен мога пробата да я направя и без кафе пауза с помоща на вода, веро и пулверизатор :-D

Досега замръзнал, спукан, пробит и протекъл от конденз режим не съм купил:-)))
filmatoplo - майстор
Да -така съм тествал много бойлери .
s_s1 - специалист
Знам, че има много подводни камъчета, но понеже ми трябва само един котел ще търся такъв добре изглеждащ на външен вид и по-близо до мен. Не бих се доверил на правеняк, освен ако в цената не е включен монтаж и тест.
vrangelov - специалист
Какво стана с kostrzewa-та?
s_s1 - специалист
vrangelov написа:
Какво стана с kostrzewa-та?
Работи си безпроблемно, единствения проблем, който ми създаде беше, че преди време изгоря запалката и трябваше да се търси кой да я направи. Но сега работи само в големите студове, че си сглобих термопомпа. Тази зима е изгорил само около тон и нещо пелети и малко дърва като нямаше ток у наше село.
А котела втора употреба е за мой приятел на който ще му подаря стари чугунени радиатори ище му направим система за топло у дома.
filmatoplo - майстор
:wink: Ти си старо куче - ние ли ще ти даваме акъл ,тоест имал си работа с котли знаеш какво представляват ,успех в търсенето все нещо ще се намери. :)
Последна промяна от filmatoplo на вт юни 27, 2017 2:24 pm, променено общо 1 път.

Тема "Търся котел на твърдо гориво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: