• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
...и това значи че тока който ще протече ще е със напрежение 230 волта....
Да бе, да и напрежението ще е със сила 32(примерно) ампера. :lol: Престанете с фантазиите.
...и това значи че тока който ще протече ще е със сила 32 ампера при напрежение 230 волта....
Толкова ли е трудно някой да припомни елементарни неща от основното образование?
Тока няма напрежение а сила и се измерва в ампери. Капиш?
:partyman:
Junak - майстор
BlackBox написа:
Токът има напрежение, а напрежението има ли ток? Не! :-D Защото напрежение може да има без ток, а ток не може да има без напрежение.
А аз все се чудех откъде идва този ток на КС при напрежението е 0 волта. :? Сигурно съм бил в голяма грешка :-D :-D :-D
velas - специалист
Тука много "агент" разбира различни неща от един и същ термин... Трагедията е пълна... :lol:

Да не ровя из дебелите книги, една обикновена справка в Уикипедия дава простичко разяснение що е то (...и има ли почва у нас...)

Електрическо напрежение ; Електрически ток
iliya_i - майстор
BlackBox написа:
Хайде сега да видим как са се изразили в любимата ти НАРЕДБА 3
Разпределителните електрически мрежи с напрежение до 1000 V (мрежи НН) на територията на населените места се изграждат за трифазен променлив ток с напрежение 380/220 V (400/230 V).
Е.ати страстите, дето се развиха заради две пропуснати запетайки.....
Ако бяеше написано:
Разпределителните електрически мрежи с напрежение до 1000 V (мрежи НН) на територията на населените места, се изграждат за трифазен променлив ток, с напрежение 380/220 V (400/230 V).
всичко щеше да си е на мястото. Напрежението щеше да е на мрежата, а не на тока.
Ми то стават и правописни грешки понякога :rolleyes:
zz_stefanov - майстор
Да де, точно мрежите са си за посоченото напрежение. Ама тук си чешем езиците за глупости заради една запетайка. :)
gogo7777 - майстор
Как е правилно да се каже?..."Спряха ми тока" или "Спряха ми напрежението" :roll:
iliya_i - майстор
gogo7777 написа:
Как е правилно да се каже?..."Спряха ми тока" или "Спряха ми напрежението" :roll:
"Спряха ми тока"
Щото има случаи, като мериш с волтметър или глимлампа, без товар, да показват напрежение. А като включиш товар (напр. пробна лампа) да няма ток.
gogo7777 - майстор
А не е ли най-правилно "Прекъснаха ми съпротивлението" :lol: .....едно време направо си отнасяха бушона /легална кражба на бушони/ :lol:
iliya_i - майстор
gogo7777 написа:
А не е ли най-правилно "Прекъснаха ми съпротивлението" :lol: .....едно време направо си отнасяха бушона /легална кражба на бушони/ :lol:
Хайде, почваме новата тема - бАшона проводник ли е или съпротивление :?: Ще чЕкаме Тинки да намери някоя наредба с правописна грешка, че да ни обясни.
zz_stefanov - майстор
Недей така, сега ще има синтактичен анализ на закона на Ом :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 20

Тема "нормално ли е да се удвоява напрежението след схема грец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: