• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
FM STEREO - специалист
Правилният отговор е:Прекъснаха ми електрозахранването! [-X
ben84 - специалист
iliya_i написа:
gogo7777 написа:
Как е правилно да се каже?..."Спряха ми тока" или "Спряха ми напрежението" :roll:
"Спряха ми тока"
Щото има случаи, като мериш с волтметър или глимлампа, без товар, да показват напрежение. А като включиш товар (напр. пробна лампа) да няма ток.
AAaaaAAaAa!!!
С глим лампа какво мериш ? Тая лмпа не е измервателен уред.
:finga:

ПП. И пробните лампи опасни ли са :-D
gogo7777 - майстор
бАшона проводник ли е или съпротивление
Ами къ да не е......нали и той бушона се съпротивлява някак си......е верно битката е кратка, но отпор има :lol:
BlackBox - специалист
Junak написа:
А аз все се чудех откъде идва този ток на КС при напрежението е 0 волта. :? Сигурно съм бил в голяма грешка :-D :-D :-D
Бъди сигурен, че между двата проводника на захранващата мрежа е имало потенциал различен от 0.
gogo7777 - майстор
Ежедневно работя с КС.......ама то е малко по-друго.....там бушона е некФа плазма :lol:
fox_vt - майстор
Junak написа:
BlackBox написа:
Токът има напрежение, а напрежението има ли ток? Не! :-D Защото напрежение може да има без ток, а ток не може да има без напрежение.
А аз все се чудех откъде идва този ток на КС при напрежението е 0 волта. :? Сигурно съм бил в голяма грешка :-D :-D :-D
Като не мериш където трябва тъй ще е. :lol: Иначе хидра то и тока не е баш ток а насочено движение на електрони, ама като колегите ти ти спрат електроните,пардон напрежението,и от великата сила на тока май нищо не остава :-D
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
Junak написа:
Иначе ...
...ако ти пречи да си пиеш ракията, може да си мислиш че тока ти за месеца е 150 киловата, или че 10 ампера ток са около кило, кило и нещо или няква друга простотия... :-D
За другите дет имат поне зачатък на акъл - тока няма напрежение, има сила и се измерва а ампери.
И примерно онези 10 ампера са количеството преминали токоносители през проводящата среда.
Та когато кажем сила на тока 10 ампера, са си 10 ампера - и при 0,1V , и при 10V , и при 1000000V....
При еднаква сила на тока броят преминали токоносители е еднакъв при различните потенциали...
Елементарно е. Просто се иска малко, много малко ... акъл. :-D
:partyman:
BlackBox - специалист
hidrazin написа:
Та когато кажем сила на тока 10 ампера, са си 10 ампера - и при 0,1V , и при 10V , и при 1000000V....
При еднаква сила на тока броят преминали токоносители е еднакъв при различните потенциали...
Тц, тц, тц....Ама съпротивлението не го броите за нищо. При 0.1V да протекат 10А съпротивлението във веригата трябва да е значииително по-малко, отколкото при 1000000V
Keresteliev - специалист
BlackBox написа:
.... При 0.1V да протекат 10А съпротивлението във веригата трябва да е значииително по-малко, отколкото при 1000000V
Това притеснява ли те?
hidrazin - майстор
BlackBox написа:
Тц, тц, тц....Ама съпротивлението не го броите за нищо. При 0.1V да протекат 10А съпротивлението във веригата трябва да е значииително по-малко, отколкото при 1000000V
Чадо не се натискай. Тези неща не за твоята главица.
Пак нищо не разбра, нали?
Е ами с това дребно лешниче в главицата - толкоз.
:partyman:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 20

Тема "нормално ли е да се удвоява напрежението след схема грец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: