Ел. инструментите. Консумативи.
stan73 - майстор
toshetozaz написа:
Вчера бях в Практикер и загледах машинките.Този ми от линка ми направи добро впечатление.Приятно усещане в ръка.Бутоните се натискат леко и мазно,патроника и той така се върти ,гумирано покритие, 45 NM ,абе хареса ми.Не съм имал допир до тази марка.Имате ли впечатления от нея?

http://www.praktiker.bg/bg/Cordless-dri ... S/p/479938
Рьоби е любителският им бранд (добри са за непрофесионална употреба). По-добри под същата шапка (а и по-известни) са АЕГ. Още по-добри са Милуоки (те са от ранга на върховите серии на Бош и ДиУолт). И най-сериозните машини под тази шапка (водят се за индустриална употреба (суперкачествени са, но и са доста скъпи)) са Атлас Копко (те са примерно от ранга на Файн и Фесто).
toshetozaz - специалист
За Аег и Ройоби знаех,че са под една шапка.Но незнаех,че са със Милуоки и Атлас.В интерес на истината Ройобито изглеждаше по-добре от Аег-то поне на външен вид.
Има ли някой от тези четири марки,която да се прави все още в Германия? Може би Милуокито ?
stan73 - майстор
Атлас Копко (леко са грубовати на вид, но са корави като чукове, а имат модели и с ултра точна настройка на въртящият момент, безжични комуникации и т.н.).
Kumay - майстор
toshetozaz написа:
За Аег и Ройоби знаех,че са под една шапка.Но незнаех,че са със Милуоки и Атлас.В интерес на истината Ройобито изглеждаше по-добре от Аег-то поне на външен вид.
Има ли някой от тези четири марки,която да се прави все още в Германия? Може би Милуокито ?
Аз продавам Милуоки - всичко акумулаторно е правено в Китай. Не, че има някакво значение...
От това, което съм продал досега няма забележки!
stan73 - майстор
Към "toshetozaz" - "Kumay" (Ники) е много ценен и сериозен човек. Ако ти трябва свястна машина - той може да те посъветва и да ти осигури подходящата. Предполагам много от колегите са със същото мнение за Ники...
toshetozaz - специалист
Това ,че е правено в Китай отдавна не е повод за притеснение.Просто всички са си изнесли производството там,ако контрола се осъществява камествено няма повод за притеснение.Друг е въпроса за но нейм китайски марки.
За Ники знам,че е точен.Имам наблюдения от тук и от една група във фейса.
toshetozaz - специалист
АКУМУЛАТОРНА БОРМАШИНА SPARKY BR 2 10,8
Това е едиственото читаво което намирам до 200 кинта.Имали нещо по-добро за тея пари?
Делян - специалист
Колеги, ще скачам май и аз в джаза.
Попаднах на тази Макита
Предимството е, че е с две батерии, и то Li-Ion. Всъщност предимство ли е наистина литиево-йонната батерия? Първоначално ще я използвам по-интензивно - имам да направя доста дървении. В последствие ще се използва инцидентно (освен ако не я занеса на работата, но пък там колегите ще й е*ът ма*ата). Да не се скапят по-бързо батериите при продължително неизползване?
Изобщо дайте мнение...
toshetozaz - специалист
[quote="Делян"]Колеги, ще скачам май и аз в джаза.
Попаднах на тази Макита
Всъщност предимство ли е наистина литиево-йонната батерия?
Да не се скапят по-бързо батериите при продължително неизползване?
quote]
Предимство и то голямо.Точно ако няма да се ползва продължително време Li-ion са по- добри от Ni-Cad или Ni- Mh.
Само зареждай преди да ги прибереш.Не ги прибирай без заряд.Само не знам,кое е по - правилно да я заредиш до край като я извадиш от кутията и я пуснеш за сефте или да я изхабиш до край и тогава да зареждаш.Ако някой колега е запознат нека сподели.
pgt - специалист
Делян написа:
Колеги, ще скачам май и аз в джаза.Попаднах на тази Макита
Погледнах параметрите на тази Макита и на първо четене ми се струва, че са аналогични с един син Бош на 12В.
Примерно погледни това
Според мен е по-лек и по-удобен в ръката, по-евтин и с по-големи батерии. Може да потърсиш и други оферти, тези Бошчета ги има в различни конфигурации, това го гледах скоро та ми беше по-пресно, а пък ако си фен на Макита ти си знаеш :wink:

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: