• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
djendov - специалист
[quote="BlackBox"][/quote]
1 / 100 = 0,01
1(едно число) разделяме на 100(100 много малки части) и се получава 0,01(едно много малко число).
Защото тези 100 много малки части от по 0,01 правят точно делимото число.
Остави картофите, дай да припомним 2-ри клас. Де сте тръгнали ОМ да коментирате пък не можем да се оправим още с математиката за 7 годишни.
sstefanov - майстор
gogo7777 написа:
Аз си мислех за прости числа.... :lol:
Прост е делителя (но не числото в случая :) )
BlackBox - специалист
djendov написа:
Остави картофите, дай да припомним 2-ри клас. Де сте тръгнали ОМ да коментирате пък не можем да се оправим още с математиката за 7 годишни.
Не е верно. Разделяме 100 на 0.01. Получават се 10 000 части по 0.1. Когато делим на число по-малко от 1, резултатът винаги е по-голям от делимото. Математиката за 7 годишни ти имаш проблем с нея, ако не разбираш какво съм написал.
На кратко 1/X, където X клони към нула е равно на БЕЗКРАЙНОСТ. :)
djendov - специалист
BlackBox написа:
Разделяш число на много много малки части и получаваш много много голяма стойност.
Ти, ако имаш претенции за някаква математика в това изказване, не знам как си си взел основното!
Иначе в последното си мнение добре го обясни. Съмнявам се, че някой в тоя форум има нужда от това обяснение, но пък си ценен кадър. Ако не беше ти, щеше да е голяма скука. Пък сега през 20-30 минути отварям да видя, дали не си постнал нещо ново.
sstefanov - майстор
BlackBox написа:
djendov написа:
Не е верно. Разделяме 100 на 0.01. Получават се 10 000 части по 0.1. Когато делим на число по-малко от 1, резултатът винаги е по-голям от делимото. Математиката за 7 годишни ти имаш проблем с нея, ако не разбираш какво съм написал.
На кратко 1/X, където X клони към нула е равно на БЕЗКРАЙНОСТ. :)
Я сега обясни колко е напрежението, когато протича ток и когато съпротивлението е нула.
BlackBox - специалист
sstefanov написа:
Я сега обясни колко е напрежението, когато протича ток и когато съпротивлението е нула.
Ток не протича, ако напрежението е нула. Съпротивлението за веригата може да е нула, но докато няма източник на ЕДН - няма ток.
При много ниско съпротивление падът на напрежение в участъка на веригата е минимален. Обаче нека не бъркаме напрежение с пад на напрежение.
Последна промяна от BlackBox на ср юли 05, 2017 10:31 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
Кой държи тогава свръхпроводника над магнита?

Ето го пак клипчето:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VyOtIsnG71U[/youtube]
sstefanov - майстор
BlackBox написа:
Магнитното поле
Браво!
Малко по малко започваме да мислим правилно!
Следваща стъпка:
Отдолу има магнит, а свръхпроводника е немагнитен. Кой образува магнитно поле в свръхпроводника?

(Точно беше започнал да влизаш в правия път и си изтри мнението! Защо ли? Май се сещаш накъде те водя :) )
BlackBox - специалист
sstefanov написа:
(Точно беше започнал да влизаш в правия път и си изтри мнението! Защо ли?)
Това явление не е част от електромагнетизма, който класически се изучава.
В класическият случай важи закона на Ампер. В случая със суперпроводниците се проявява свойство, известно като диамагнетизъм, което в останалите случаи не се наблюдава като значимо явление.
sstefanov - майстор
Не, напротив, всичко си е по закон. Когато разделим 0 на 0 може да получим което и да е число, тоест при 0 волта и 0 ома може да тече какъвто си искаме ток. Точно затова и свръхпроводникът е устойчив във всяко положение. Просто индуцираният ток, при различните положения е различен и е точно толкова голям, колкото да го задържа.
Толкова ли е трудно да го схванеш?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 20

Тема "нормално ли е да се удвоява напрежението след схема грец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: