• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
djendov. Във фотоволтаиците и генераторите се произвежда ток със помоща на външно въздействие,в единия случай енергията на фотоните,в другия случай със кинетичната енергия. Кондензатора се зарежда със заряден ток който е протекъл заради наличието на потенциал, той не е някъде там чакайки да влезе във Кондензатора. За батерийките виждам си се сетил. Правете разлика между напрежение и ЕДН. И не стефанов като дръпнем щепсела има много голяма вероятност електроните от аеца изобщо да не са и на половината път до тебе. Но наистина много се задълба,и става малко безинтересно.
hidrazin - майстор
sstefanov написа:
Кой разбрал - разбрал, стига вече.
Стига си хранил трола с постове. :evil:
Остави го да пукне от глад и ще се отървем от едно тинки-винки-минки-дренки-сополи-мърсоли-заднапрашка....
Знам че е сладко да риташ трола, но това не решава проблема.
Той си е МАЗО и обича да го ритат и таковат... :-D
:partyman:
Lisko - майстор
fox_vt написа:
Айде преди да сте изяли дипломите да ви питам нещо елементарно? Като включиш генератора във АЕЦ Козлодуй във бургас в на баба Пена контакта се появява напрежение, за по напредналите ще кажем насочени електрони, въпросът за пет стотинки е тези електрони от намотките на генератора ли са тръгнали или са били на края на жицата в контакта на баба Пена? Внимавайте какво ще отговорите че шибания ви спор съвсем ще утече.
"В контакта" няма насочени електрони, по простата причина, че за да са насочени, трябва да са тръгнали в конкретна посока, а такава няма.

Не искам никого да засегна, но терминът употребен от Тинки за да се похвали колко чатка математиката, а именно "Висша математика" не се използва в местата където наистина сериозно се учи математика. Аз съм го чувал предимно от възпитаници на ВМЕИ, Минно геоложкия и други по-нови заведения.
djendov - специалист
BlackBox написа:
Да беше залягал над учебниците, Марк Твен не е фактор пред Никола Тесла.
Това ти се получи :-D Започнах деня с усмивка :-D
fox_vt написа:
djendov...
Опитах се да ти кажа, че може да се погледне на нещата от друг ъгъл.
Всички знаем как се зарежда кондензатора, а и че ЕДН е различно от Напрежение. Но беше доста категоричен, че напрежението е преди тока и исках да ти покажа, че примерно в тоя вариант тока е преди напрежението. Друг е въпроса, че преди тоя ток има друго напрежение. А и сме писали едновременно, сам си се сетил за батериите/генератора. Категоричното твърдение, че напрежението е преди тока, според мен е ограничено.
А колкото до математиката - тя си е просто математика. Всеки, който я обича, я и разбира. А термините, които се използват, както и методиката на решаване са силно повлияни от школата, в която е учил преподавателя ни. Не мисля, че това е причина за дискриминация или сравнение. Имах късмета да я уча при страхотни преподаватели във времена, в които имаше пари за учениците да се ходи по състезания. Както в математиката, така и във физиката, спрямо държави от запада, нашия метод на решаване се различаваше страшно много от техните. И въпреки това някой път ние вземахме медалите, друг път те. Аз висшата математика я учих в гимназията. В университета беше по-скоро леко доразвиване на някой направления.
Това, което исках да кажа е, че в цял свят 0/х; х/0 и 0/0 имат един и същ смисъл, без значение наименованията и терминологията.
Junak - майстор
sstefanov написа:
По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения…

Марк Твен
Ама аз не разбрах - откъде Марк Твен ще познава Жеката???
BlackBox - специалист
Lisko написа:
Не искам никого да засегна, но терминът употребен от Тинки за да се похвали колко чатка математиката, а именно "Висша математика" не се използва в местата където наистина сериозно се учи математика. Аз съм го чувал предимно от възпитаници на ВМЕИ, Минно геоложкия и други по-нови заведения.
Значи...Така се води като дисциплина/предмет в университета. Като иска да знаеш...математически анализ->диференциално смятане.
djendov написа:
Аз висшата математика я учих в гимназията. В университета беше по-скоро леко доразвиване на някой направления.
Това, което исках да кажа е, че в цял свят 0/х; х/0 и 0/0 имат един и същ смисъл, без значение наименованията и терминологията.
Работим с презумпцията, че X не е равно на нула, но е безкрайно малко число клонящо, но по-голямо от 0. В такъв случай делението на което и да е число с това безкрайно малко число се получава безкрайно голямо число.
Никъде не съм написал 0 и дори и свръхпроводниците не са с нулево съпротивление.
А "висша математика" не си учил в гимназията. Това, че си учил комплексни числа не означава, че в гимназията сте смятали интеграли и диференциали.
djendov - специалист
BlackBox написа:
А "висша математика" не си учил в гимназията. Това, че си учил комплексни числа не означава, че в гимназията сте смятали интеграли и диференциали.
Tи да не си стоял до мен?
Края на 10-ти клас учихме диференциали. Края на 11-ти бяха интегралите. 12-ти клас всеки си решаваше типовете задачи за заведението в което ще кандидатства. Аз кандидатствах във ВВМУ. В 08:00 започна изпита, в 0830 излязох. Оценка 6,00.
Все още има преподаватели, които обичат професията си. Аз бях късметлия с моя. Същия резултат постигнаха повечето ми съученици.
Та...няма нужда да ми обесняваш кое - къде се учи.
Последна промяна от djendov на чет юли 06, 2017 2:03 pm, променено общо 2 пъти.
BlackBox - специалист
djendov написа:
Края на 10-ти клас учихме диференциали. Края на 11-ти бяха интегралите. 12-ти клас всеки си решаваше типовете задачи за заведението в което ще кандидатства. Аз кандидатствах във ВВМУ. В 08:00 започна изпита, в 0830 излязох. Оценка 6,00.
Ти си учил в гимназия, аз съм учил в техникум. Разликата е, че ние сме имали специални предмети и излизахме с професия. Ясно е къде си бил. В някоя природо-математическа, излязъл си без професия, но със самочувствие иначе.
Недей ми казва в кой клас се учат интеграли, защото мога да извадя учебните планове на МОН за 20 години назад, да намеря учебниците и ще ти разкажа играта, че така лъжеш. Интеграли никога не са се учели в курса на средното образование. А аз диференциали и функции съм научил заради телектротехниката, която бях карал в техникума. Такова нещо в курса, в учебника по математика и в никой учебник по математика не е имало.
djendov - специалист
BlackBox написа:
..
Ориентира се за гимназията. Няма нужда да вадиш учебници, защото ние почти не сме учили от тях. Или по-скоро ги прелиствахме набързо.
И да са живи и здрави преподавателите ми, че не чакаха учебника да ни научи.
Имам самочувствие, но то няма нищо общо с това, кое училище е изписано на дипломата ми, нито кой университет. В моята професия, самочувствие се придобива по други начини и е необходиммо качество за да си професионалист.
Вече сме на празни раздумки тука...И аз приключвам с тая тема. Който иска да продължава да дели на "много много малки частици и да получава много, много голямо число" това даже мога и в подписа да си го сложа...поне ще ми остане нещо за спомен от темата.
Junak - майстор
Тинки, аз пак не разбрах - като имаш елитна професия и самочуствие, защо живееш като мизерник? Без постоянна работа, с кола за 800 лева, боядисана за 10 лева, с лепени тонколони и със самоделна газова? И защо толкова много мразиш всички, които сме успели в живота?
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 20

Тема "нормално ли е да се удвоява напрежението след схема грец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: