• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 43
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
tassel - специалист
А как се поставят тези копчета, трябва ли някакъв специален инструмент за тях? А УД профила, с какво да го хвана към тавана - дюбел пирон или...?
sasooooooooo - "специалист"
tassel написа:

Е да, отдолу ще има лунички :)
Имам впредвид, по твоята скица, ако поставиш по едно ЦД откъм центъра на стаята и там да пуснеш светещ маркуч.

Някой копчета имат самонарезен край /като свредло/, а други са като рапидите, но и при двата случая ти трябва само бързооборотен винтовер.

За монтаж на таваните, казват, че трябва да е само метален дюбел-пирон 6/40. Някъде във форума има негова снимка.
Успех :wink:
tassel - специалист
Става въпрос за баня. Смятам, че луничките ще са достатъчни. Засега не се сещам за други въпроси. Благодаря на всички за съдействието! :)
tassel - специалист
Здравейте отново :) ,
С риск да стана досаден имам няколко чуденки относно окачения ми даван, дето смятам да го правя. Та въпроса е следния:
Височината на окачения таван трябва да е 10см. Обаче ако го направя според схемичката, която съм надраскал - едно УД отдолу и едно УД отгоре - ще остане много малко място за вертикалното ЦД и ако хващам картона само за него, ще трябва да закрепям само с една рапидка. А в много постове чета, че картона не трябва в никой случай да се хваща за УД профил. Съвети?

Прикачен файл

схема.jpg
схема.jpg (124.63 KиБ) Видяна 9060 пъти
axis - помощник
Е аз го направих само с УД моя таван и стана доста здраво.И дори ЦДтата ги сложих доста на рядко защото самият картон носи добре тежеста пак и самата конструкция е лека.

Прикачен файл

27082008 (Small).jpg
27082008 (Small).jpg (24.22 KиБ) Видяна 9037 пъти
axis - помощник
аа

Прикачен файл

29082008(01) (Small).jpg
.
29082008(01) (Small).jpg (22.46 KиБ) Видяна 8870 пъти
tassel - специалист
Искаш да кажеш, че картона си го хванал за УД-то, така ли?
tassel - специалист
Е, щом казваш, че няма проблеми, то и аз май така ще го правя. Щото съм чел някъде, че никога не се хващало за УД, защото в ъгъла се напуквало или нещо такова май беше.
axis - помощник
ами мисля че няма да имаш проблеми аз от един месец съм го направил и не е мръднало

Прикачен файл

16092008 (Small).jpg
16092008 (Small).jpg (21.27 KиБ) Видяна 8872 пъти
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 43

Тема "Въпроси относно монтирането на окачени тавани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: